Turniej WFB na Narbuttta
Podsłuchaliśmy spisek tych "z góry"grabarian pisze:nic o żadnych remontach nie wiem. W sobote grają lotrowcy w niedziele 40k i wfb.
Szkoda... już testowałem klimatyczną rozpe
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
o co chodzi w tym scenariuszu:
Opis bitwy "Łowca Głów":
Przed bitwą każdy z graczy zobowiązany jest do wyznaczenia jednego ze swoich herosów (zaznaczyć na rozpisce i poinformować przeciwnika), który będzie łowcą głów. Za każdy zabity przez niego model gracz otrzyma +50pkt. do liczby małych punktów. Pukty otrzymuje się za zabity modele, nie za zadane woundy (np. za zabicie ogra gracz otrzymuje tylko 50pkt.).
Czy za każdy zabity model z Bow of Loren , HoDa czy tez z magii też dostaje się bonus 50 punktów?
Jeśli tak, to trochę bez sensu, bo można sobie nabić w ten sposób spokojnie 1000 punktów bonusowych.
3 punkty za wyczyszczenie stołu to też sporo.
(Dość łatwo to zrobić młodemu graczowi)
Dlaczego tylko 3 bitwy? Przecież to potrwa 5 godzin. Spokojnie można rozegrać 4 czy nawet 5 bitew i wyłonić rzeczywiście najlepszego gracza.
Turnieje na małe punkty to ogólnie szajs - zawsze wygrawają Skaveny
pozdrawiam
Opis bitwy "Łowca Głów":
Przed bitwą każdy z graczy zobowiązany jest do wyznaczenia jednego ze swoich herosów (zaznaczyć na rozpisce i poinformować przeciwnika), który będzie łowcą głów. Za każdy zabity przez niego model gracz otrzyma +50pkt. do liczby małych punktów. Pukty otrzymuje się za zabity modele, nie za zadane woundy (np. za zabicie ogra gracz otrzymuje tylko 50pkt.).
Czy za każdy zabity model z Bow of Loren , HoDa czy tez z magii też dostaje się bonus 50 punktów?
Jeśli tak, to trochę bez sensu, bo można sobie nabić w ten sposób spokojnie 1000 punktów bonusowych.
3 punkty za wyczyszczenie stołu to też sporo.
Dlaczego tylko 3 bitwy? Przecież to potrwa 5 godzin. Spokojnie można rozegrać 4 czy nawet 5 bitew i wyłonić rzeczywiście najlepszego gracza.
Turnieje na małe punkty to ogólnie szajs - zawsze wygrawają Skaveny
pozdrawiam
Tak.Fisch pisze:o co chodzi w tym scenariuszu:
Opis bitwy "Łowca Głów":
Tak.Jeśli tak, to trochę bez sensu, bo można sobie nabić w ten sposób spokojnie 1000 punktów bonusowych.
Zawsze tyle było, ale faktycznie "dosyć łatwo" o to przy początkującym.3 punkty za wyczyszczenie stołu to też sporo.
Dlaczego tylko 3 bitwy? Przecież to potrwa 5 godzin.
6h 15min stawiam.
Można, ale myślę że po 3ech najlepszy też będzie. Pamiętaj, że będzie mało osób, bo wejh jest, 5 bitew przy np. 20 kilku osobach to już za dużo.Spokojnie można rozegrać 4 czy nawet 5 bitew i wyłonić rzeczywiście najlepszego gracza.
A tu się nie zgodzę, zazwyczaj i tak lepszy gracz wygrywa.Turnieje na małe punkty to ogólnie szajs - zawsze wygrawają Skaveny