Dark Elfy Moma

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Dark Elfy Moma

Post autor: MomoTheKiller »

Jako że wróciłem, bla bla bla... pojawił się w rozpisce Lord na Pegazordzie....

Postanowiłem takiego Lorda zrobić. Podstawą jest Pegazord z zestawu z Moriathi oraz Lord na CO.

1. Wycinanie nóg Moriathi... udręka ale nogi były przymocowane do "konia" na płasko.
Obrazek

2. Gotowy przygotowany model, ze względu na ubytki oraz szczeliny, model musi mieć piny oraz dużo wypełnienia ( które zrobię jutro )
Obrazek

3. Skrzydła - czyli kolejny problem... domyślnie skrzydła u "tego" pegaza są na środku jego ciała, pegazy oraz gryfy w Bretonii mają skrzydła troszkę za głową.
Mam zamiar je umieścić za pomocą pinów. Innym problemem jest szerokość skrzydeł w miejscu "stykania się" z ciałem. Co sądzicie by element zaznaczony na czerwono usunąć?
Obrazek

Myślałem o ew. maskowaniu...jeżeli zrobię z niego BSB (a wolałbym mieć BSB na kotle) to mógłbym zrobić coś na wzór szarfy.

Przepraszam za jakość zdjęć. Obiecuję że zdjęcia gotowego modelu - czyli przygotowanego do podkładu - będą super jakości.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2011, o 21:05 przez MomoTheKiller, łącznie zmieniany 4 razy.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Koniecznie wrzucaj fotki na forum zamiast linków. Dużo przyjemniej się ogląda :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Wiem ;) ale robiłem zdjęcia jakimś smartfonem, wstyd było to wrzucać ;)

Mały up:
- po analizie licznych źródeł zdecydowałem że skrzydła idą na okolicę przednich nóg i głowy. Wszystko gotowe jutro wrzucę nowe zdjęcia.
- Lorda wybrałem tego ze smokiem a na plecy wrzucimy tarczę z wyżej prezentowanego COk'a.
http://www.nugaming.com/html/dark_elf_s ... units.html
- podstawa będzie od Scibora :)
http://sciborminiatures.com/en_,shop.php?art=872

Zabrałem się też za szkicowanie kotła. Jutro wrzucę jakieś zdjęcie.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

dawaj te zdjęcia dawaj :(
nawet nie chce się otwierac linków....
Obrazek

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Wrzuciłem ale ostrzegałem :P mój poziom fotografii jest żenujący.

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

Kurde, zdjęcia wyglądają jak byś je robił przez pończochę. Lepiej robić po kilka z jednego ujęcia i wybierać te ostre, bo tak no naprawdę nic nie widać

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Spróbuj kaloryferem, ktoś na forum już próbował :!: :wink: :D .

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

smiejagreg pisze:Spróbuj kaloryferem, ktoś na forum już próbował :!: :wink: :D .
Ja robiłem zdjęcia aparatem z telefonu i jakoś ostre wyszły...
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Likaon bodajże kaloryferem zdjęcia robił i były lepsze od tych :P
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

a mi wyszły złe :P ale już wiem jak zrobić je dobrze :P skończmy dywagacje na temat jakości zdjęć...

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Nie za bardzo kminię co chciałeś pokazać na tych zdjęciach... :? Konwersji żadnej nie widzę ale może jestem w błędzie... :idea: Chyba że chodziło o pokazanie części, których użyjesz do konwersji... :wink:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Tak, to powiedzmy projekt ale juz zrealizowany - wrzucę fotki wkrótce. Trochę brakuje mi czasu ostatnio na dokończenie.

ODPOWIEDZ