Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Vallarr »

Owszem, na emp/dwarfy Twoja wersja jest lepsza, podobnie jak na magow z metalem. Tyle tylko, ze wtedy ogolnie bsb na orle jest kiepawy. Natomiast na wiekszosc pozostalych armii moja opcja jest twardsza i bardziej uniwersalna ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Magowie z metalem szybciej się zesrają niż coś u zrobią. Dragon armour daje 2+ Warda od płonących ataków.

Jeśli chcesz wytrzymałego kolesia na orle to proponuje Helm of Fortune + Guardian Phoenix = 2+ AS z przerzutem i 5+ WS.
Czarów NoAs się zbytnio nie ma co bać bo nie ma ich tak dużo, a jak już będą to trzeba nie latać w pobliżu, dispellować lub szybko być w walce.
Z katapultami i armatami zawsze będzie ciężko, i tak będziesz musiał 1-2 tury pochować się za domkami lub obeliskami.

pozdrawiam
A.
Obrazek

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Racja, my bad i zacmienie umyslu.
Btw nic nie zmienilo tego, ze dragon armor daje warda 2+ od flamingow mountom? Takim jak star dragon? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Guardian Phoenix
Imo lepszy Opal Amulet. I tak zazwyczaj jedna tura strzelania będzie. A jeśli kilka dział/katap do niego ładować będzie to nie ma znaczenia czy ma Opal czy Guardian bo i tak zejdzie, a Opal Amulet tańszy i ward na 4+ :wink:

@ Vallarr
Nie zmieniło się :wink:
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Malkav3
Warzywo

Post autor: Malkav3 »

Czesc
Witam wszystkich serdecznie.
Mam małe pytanko. Czy w 8 ed twodzac armie stosuje sie zasady ze do 2k mozna miec max 1 lid/4hero, a trzeba 3 jednostki podst., itd. czy tylko % ilości jednostek?

Pozdrawiam z pierwszym postem.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Tylko %, z tym że max 6 specjal i 4 rare masz w RB bardzo czytelną tabelkę.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

gral juz ktos z nowymi TK? jakies wnioski xD?

Andrzej
Pan Spamu

Oto, jak sprawa wygląda:

0 spinków - darmowa maska
1 spinxy - nie do końca darmowa maska, ale wciąż maska
2 spinxy - może być ciężko
3 spinxy - o kurwa!!!
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Rabsp
Masakrator

rozumiem przekaz :mrgreen: jakies jeszcze wskazania jak z nimi grac ;p? bo nowych tk na oczy nie widzialem.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Andrzej pisze:Oto, jak sprawa wygląda:

0 spinków - darmowa maska
1 spinxy - nie do końca darmowa maska, ale wciąż maska
2 spinxy - może być ciężko
3 spinxy - o kurwa!!!
Dlatego ja omijam TK jak jest tylko taka możliwość :)
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Rabsp pisze:rozumiem przekaz :mrgreen: jakies jeszcze wskazania jak z nimi grac ;p? bo nowych tk na oczy nie widzialem.
Dużo śmieciowych pocisków i śmieciowego strzelania w Sfinxy. One mają tylko 5+ Armora.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Rabsp
Masakrator

a jak sie spisuje BoH+Shadow przeciwko TK? nie mają chyba dużo In i padają od pity jak muchy :mrgreen: ? a w CC ze zbrzytwowanym oddziałem sfinksy chyba nie ustoją tury?

pytanie zagadka... jak dziala w tej ed. cascet(tak to sie pisze :mrgreen: ?) :?: slyszalem ze jest spoko i trza sie go jak najszybciej pozbyć... :D on schodzi z pitki automatycznie tak jak czołg, jak dobrze rozumiem?

Andrzej
Pan Spamu

Spink ma 3 I więc średnio. Brzytwa jak najbardziej.

Kaszkiet nie jest taki mocny na HE, jak masz wszędzie ld 9 i BSB.

Rabsp
Masakrator

sfinksy pewnie i tak beda chcialy jak najszybciej dosjsc do cc, wiec brzytwa powinna zalatwic sprawe ^^

a kaszkiet z automatu schodzi z pity tak jak czolg? 3Wo, 10To, Sv6+ to można probować z łuków pocisnąć też...

Andrzej
Pan Spamu

Też. Zwykle jest schowany, więc z łuków nie bardzo.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Ja go orłem zabiłem chociaż ledwo, bo on się z Lora TK leczyć może.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Moje pytanie raczej opiewa o wasz gust i miłość do armii. Grałem w 7 ed orkami z 3-4 lata, odstawiłem je i sprzedałem. Mam wielką ochotę powrotu do battla, a że orki mają jeszcze głubszą animozje wybór padł na haje. Jako, że żadnej armii nie pokocham jak zielonych, a teraz grając w battla chce mieć po prostu czystą przyjemność z grania mam w związku z tym pytanie. Czy wam graczom, którzy kochają haje i uwielbiają ich klimat i historie będą przeszkadzać haje w kolorach oczojebnego różu/fioletu z motywami serduszek na sztandarach i konwersjami typu dwóch łapiących sie elfów za ręce lub champion w oddziale z lusterkiem w ręku i poprawiający włosy. Nie chciałbym nikogo urazić taką armią ale jednak tak dla mnie ta armia powinna wyglądać. ;) Pozdrawiam

Rabsp
Masakrator

wfb to fun! Zrób taką armie! Z chęcią ją zobacze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja tam się obrażę, nie lubię różowego! :P ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

też nie lubię różowego. ale mam ochotę na małą prowokacje. ;P na pewno wstawie kiedys zdjecia jak bedzie cala armia gotowa ale to pewnie troche czasu minie, bo zaczynam od zera ;)

Zablokowany