Skaveny Euro
Re: Skaveny Euro
co gracz to inna opinia. Ja wolę GR
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
albo guttery z poisonem i slingami (są niesamowicie uniwersalne np. na stwory więc bym polecał ten poison z procami) albo nocniki (x18-20 używałem z grinderem). za nocnikami przemawia fakt że są corem i mają potencjalnie potencjał (wyszło mi że ok. 30 clanów z wepon teamem jest mniej groźna potencjalnie niż 18 NR z grinderem, jeśli trzeba cory zapchać to są ciekawą opcją) ale zakopuje się masę pkts i przynajmniej u mnie nic nie robią:D (choć mam pecha do nich:P).
mają też inną zaletę - In5, czasem da to nam pierwsze uderzenie, w hordzie, 30szt (210p) wypłaca 40A S3, ale z deathfrenzy już 60!. nie wspominając o daniu im poisona;] jest to jakaś opcja choć podejrzewam że ludzie wolą inne, prostsze rozwiązania- magię uderzeniową a nie wspomagającą.
PS.- guttery harasują od pierwszej tury dzięki slingom z poisonem.. i są w stanie na zasięg zdjąć np. maszynę;) moi helenkę ścięli. sfinxy też muszą uważać.
PS2 - hm taka armia na 3x guttery+ NR z kopaczem..;]
PS3 - albo horda NR robi S&S gwiazdkami.. jakby poison jeszcze mieli... mają chyba potencjał tylko trzeba pokminić;] nie zapominajmy też o opcji wsadzenia tam assassina i o tym że mają 6ld więc sami mogą spokojnie operować...
mają też inną zaletę - In5, czasem da to nam pierwsze uderzenie, w hordzie, 30szt (210p) wypłaca 40A S3, ale z deathfrenzy już 60!. nie wspominając o daniu im poisona;] jest to jakaś opcja choć podejrzewam że ludzie wolą inne, prostsze rozwiązania- magię uderzeniową a nie wspomagającą.
PS.- guttery harasują od pierwszej tury dzięki slingom z poisonem.. i są w stanie na zasięg zdjąć np. maszynę;) moi helenkę ścięli. sfinxy też muszą uważać.
PS2 - hm taka armia na 3x guttery+ NR z kopaczem..;]
PS3 - albo horda NR robi S&S gwiazdkami.. jakby poison jeszcze mieli... mają chyba potencjał tylko trzeba pokminić;] nie zapominajmy też o opcji wsadzenia tam assassina i o tym że mają 6ld więc sami mogą spokojnie operować...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
vocal pisze:mają potencjalnie potencjał
W tej edycji troszkę mniejszy ale na armię strzelające nadają się idealnie. Najważniejsze, żeby wzornik położyć w odpowiednim miejscu. Albo zatłuką jakąś maszynkę albo wcisną się w jakiś strzelców od boku lub tyłu.
najgorsze jest to że na to że wyjdą w drugiej turze mamy 50% szans, jeśli do tego nie zaczynamy to przeciwnik sobie i tak postrzela.. a za te 180p możnaby mieć 3x5 gutterów gołych (lub 2x5 z poison+sling) ze scoutem działających od pierwszej rundy na 100%;] i chyba bardziej uniwersalnych, nocniki na ofensy moga być za późne i do tego zbyt nieprzewidywalne czasowo:/ a o 200p osłabią nam armię.
Wiem, że już nie gramy Euro, ale ten format mi najbardziej pasuje1 Grey Seer @ 500.0 Pts
Dragonbane Gem [5.0]
Skalm [30.0]
Earthing Rod [25.0]
1 Screaming Bell @ [200.0] Pts
1 Chieftain @ 82.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Battle Standard
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Warlock Engineer @ 90.0 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25.0]
1 Warlock Engineer @ 65.0 Pts
Brass Orb [50.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
30 Stormvermin @ 340.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Storm Banner [50.0]
Poisoned Wind Mortar
29+1 Clanrats @ 212.0 Pts
Light Armour; Shields; Musician
Poisoned Wind Mortar
33+1 Skavenslaves @ 74.0 Pts
Slave Musician
Slave Musician
Slave Musician
5+1 Giant Rats @ 23.0 Pts
30 Plague Monks @ 255.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Plague Banner [30.0]
5 Gutter Runners @ 90.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
5 Gutter Runners @ 90.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
1 Hellpit Abomination @ 250.0 Pts
Warpstone Spikes
Models in Army: 219
Total Army Cost: 2400.0
Ogólnie to od wcześniejszej rozpiski różni się tym, że nie mam globadierów (odział wypas, ile pegazów czy pendantów zabił już nie liczę), którzy sprawdzają się na pojedyncze armie i łatwo rozsiewają paniki, co czasami irytuje. Poza tym mam mniejsze oddziały (o 1 slave mniej, o 5 plagusów i 3 sztormów), ale wstawiam dodatkowy oddział 30 clanratów do pchania dzwona.
Przerzut efektu na IF'ce zostawiam, mimo że jakoś na DMP się specjalnie nie przydał, ale dzięki niemu nie boję się wessania czarodzieja -> mentalnie mam pewniejszą fazę magii.
Jaki banner na Sztormach polecacie? Wiem że Sztormówka jest potrzebna i Flamingi raczej również, ale ktoś używał inny z pozytywnym efektem? Kusi Razor Banner albo ten z autohitami bez Save'a (ale to działa tylko w styku z sztandarem?)
bardziej sztampowej rozpy mysiej nie widziałem od 15 minut:D
tylko pytanie czy rod się sprawdza i flamingi na bsb? trochę się sam obawiam wsadzać bsb w walkę gdzie może mu się stać krzywda a bez tego ciężko go użyć (chyba że unit z dzwonem i drugi rank? choć nie pamiętam czy banner wtedy działa)
tylko pytanie czy rod się sprawdza i flamingi na bsb? trochę się sam obawiam wsadzać bsb w walkę gdzie może mu się stać krzywda a bez tego ciężko go użyć (chyba że unit z dzwonem i drugi rank? choć nie pamiętam czy banner wtedy działa)