Tylko jeśli jesteś na jednej ranie...Lindal pisze:Stone of Rebirth działa permanentnie dając warda na 2+
Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
-
- "Nie jestem powergamerem"
Hej. Czy w 8ed. nadal 'treeman lord ' zajmuje procenty z jednostki lordow i rzadkich - bo w podreczniku jest wzmianka ,ze zajmuje miejsce zarowno w jednostkach rzadkich i lordów???
Dzieki!
Dzieki!
Powrót WE
-
- "Nie jestem powergamerem"
Piotras pisze:w FAQ odpowiedź znajdziesz młody elfie!
Page 52 – Treeman Ancient
Ignore “Note that a Treeman Ancient counts as a Lord and a
Rare choice.”
Dzieki!
Powrót WE
Do tej pory przekonany byłem że orły mają vanguarda... jednak, ktoś poprosił mnie abym znalazł mu skąd to wynika w przypadku pegazów i zacząłem wątpić że latacze mają vanguarda. Mógłby mi ktoś podać stronę czy zapisek z którego to wynika? Przy Fly nie ma o tym nic. mam mały rb
Great Eagle jako unit może być wystawiamy tylko jako 1 i nic więcej, dlatego też nigdy nie będzie FC. Inaczej jest z Warhawkami (też mają zasadę Fly) gdzie jest ich 3 i tu można tą zasadę zastosować (i co za tym idzie Vanguard).
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Sytuacja kiedy rydwan gobliński, który stoi w odległości 16" deklaruje szarżę na moich Glade Guardów (mają łuki 30") - czy jak w reakcji daję Stand&Shoot to rozpatrujemy to strzelanie jakby był na krótkim zasięgu i wtedy mam siłę 4 czy długi zasięg i jeszcze dodatkowo -1 do strzelania za daleki ? (oczywiście mam -1 za S&S).
W RB jest niby wytłumaczone, ale jakiś zagmatwany ten zapis i z kumplem wczoraj mieliśmy taką sytuację.
W RB jest niby wytłumaczone, ale jakiś zagmatwany ten zapis i z kumplem wczoraj mieliśmy taką sytuację.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Mi to w prosty sposób wytłumaczył ostatnio ktoś:
Wpierw rozgrywa się "reakcję na szarżę" a potem szarżuje.
Czyli ja wpierw rzucam ile padnie od ostrzału a potem patrzę czy ten oddział w ogóle doszarżuje
Wpierw rozgrywa się "reakcję na szarżę" a potem szarżuje.
Czyli ja wpierw rzucam ile padnie od ostrzału a potem patrzę czy ten oddział w ogóle doszarżuje
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
- White Lion
- Kretozord
Mam pytanie dotyczące Spirti Sworda:
- w którym momencie wykonywany jest ten rzut k6? na koniec rundy walki? czy w momencie zadania przynajmniej 1 rany?
- czy do tego rzutu można korzystać z Ld generała?
- czy ten rzut dotyczy tylko modelu z którym się biję czy całego oddziału? np. jak będę walczył z oddziałem i np. zabiję 4 modele to czy wtedy testuję to k6 i ew. zadaję dodatkowe rany oddziałowi ?
- czy jeśli moje normalne ataki zabiją przeciwnika to czy również testuję to k6 tak jakby przeciwnik jeszcze żył ?
- w którym momencie wykonywany jest ten rzut k6? na koniec rundy walki? czy w momencie zadania przynajmniej 1 rany?
- czy do tego rzutu można korzystać z Ld generała?
- czy ten rzut dotyczy tylko modelu z którym się biję czy całego oddziału? np. jak będę walczył z oddziałem i np. zabiję 4 modele to czy wtedy testuję to k6 i ew. zadaję dodatkowe rany oddziałowi ?
- czy jeśli moje normalne ataki zabiją przeciwnika to czy również testuję to k6 tak jakby przeciwnik jeszcze żył ?
w momencie zadania rany- w którym momencie wykonywany jest ten rzut k6? na koniec rundy walki? czy w momencie zadania przynajmniej 1 rany?
nie - każdy model na swojej(choć nie jestem pewien czy nie można na najwyższej w oddziale(?)- czy do tego rzutu można korzystać z Ld generała?
modelu, także modele 1 woundowe zostaną dosłownie rozsiekane, jednak ściągnięta ilość nie wzrośnie...- czy ten rzut dotyczy tylko modelu z którym się biję czy całego oddziału? np. jak będę walczył z oddziałem i np. zabiję 4 modele to czy wtedy testuję to k6 i ew. zadaję dodatkowe rany oddziałowi ?
tak, niestety nawet po zabiciu przeciwnika nadal będziesz miał szansę mu się zrewanżować- czy jeśli moje normalne ataki zabiją przeciwnika to czy również testuję to k6 tak jakby przeciwnik jeszcze żył ?
Jeżeli doszedłeś już do wniosku że ten przedmiot ssie to wiedz że masz rację
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- White Lion
- Kretozord
moment bo nie wierzę...
to znaczy że jak takim kolesiem wpadnę np. w klocek piechoty i zabiję 5 modeli to muszę 5x testować spirit sworda i nie dość że nie przynosi mi to żadnych korzyści bo dodatkowych ran nie wbiję to jeszcze prawdopodobnie mnie to zabije?
łał
to znaczy że jak takim kolesiem wpadnę np. w klocek piechoty i zabiję 5 modeli to muszę 5x testować spirit sworda i nie dość że nie przynosi mi to żadnych korzyści bo dodatkowych ran nie wbiję to jeszcze prawdopodobnie mnie to zabije?
łał
- White Lion
- Kretozord
cóż muszę zapytać jeszcze raz bo dwóch graczy którzy bywają na masterach mi powiedziało że jeśli zabiję normalnymi atakami modele to nie testuję już na nich dodatkowego efektu spirit sworda.
Czy jesteś 100% że tak się interpretuje jego zasady i czy nikt się nie spotkał z tym co ja piszę?
Czy jesteś 100% że tak się interpretuje jego zasady i czy nikt się nie spotkał z tym co ja piszę?
- White Lion
- Kretozord
przenoszę pytanie do kwestii zasad.