Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Re: Figurki Ignis & Rakso-21.07.2011 finari

Post autor: szczurek »

szczerze ... jak luknąłem na początku myślałem ,ze to wip :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dziewczyno, widzę, że ostro ruszyłaś z pracami =D> =D>
Czekam na choćby wstępny projekt makietki.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ciekawe podejście do malowania: grayscale i jeden akcent kolorystyczny :) No, w drugim modelu dwa dodatkowe akcenty, jeśli liczyć małe, czerwone usta ;)

W pierwszym przypadku skojarzyło mi się to z "Sin City" :)

Drugi model już się trochę różni malowaniem... Zauważ, że przy Monice cienie dałaś o wiele mocniejsze, tak samo rozjaśnienia. Przy drugim modelu jest już prawie że tylko szaro... Dużo tonów średnich, ale nie ma mocnych cieni i blików. Ponadto twarz jest ciemniejsza, niż reszta ciała, za to dekolt zlewa się z ubrankiem. Wnętrze tarczy i ręka, która ją trzyma, też wyglądają na niedokończone. Za to podoba mi się spojrzenie.

Przy pierwszym podejściu (mimo że praktycznie jednokolorowym) jestem w stanie rozróżnić od razu poszczególne części figurki - być może dlatego, że większość to zbroja, która na pewno jest czarna i to widać, natomiast w drugim modelu już jest to bardzo utrudnione. Poza tym niebieski krzyż na tarczy mógłby mieć odrobinę płynniejsze przejście do ostatecznych rozjaśnień.

Ale ogólnie prace są malowane dość oryginalnie i operowanie tylko szarościami na pewno jest trudne, więc za to i tak duży plus! :)

P.S. Aha, no i oczywiście dołączam się do "wszystkonajlepszych" życzeń ślubnych i witam w gronie magistrów ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Post autor: Dr. Lobo »

j.w. – myślę że mogło by być więcej cienia na łączeniu tarczy z ręką, poza tym sakwa (??) na lewej nodze sprawia wrażenie niewycieniowanej i przez to mocno odstaje od reszty.
Jestem bardzo ciekaw dioramki.
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Jak dla mnie jest za mała różnica pomiędzy twarzą, a zbroją. Poza tym wszystko spoko. Ale najważniejsze, że jest czerwony kontra niebieski - kanon SW zachowany :D . Rób dalej.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

Dzięki za wszystkie komentarze, wezmę je pod uwagę :)
Generalnie zbroja była bardziej skontrastowana, a twarz ciemniejsza ale mi się to nie podobało więc to zmieniłam.
Jeśli chodzi o rękę przy tarczy jest ona w rękawicy, dlatego zrobiłam ją szarą, ale fakt faktem nie wygląda to najlepiej, poprawie. Jak patrze na figurkę to nie zlewa mi się twarz ze zbroją, buźka jest ciemniejsza.
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Fajna, ale pierwsza mi się bardziej podobała :) Jednak najważniejsze, żeby pasowały do siebie na gotowej pracy :)

Awatar użytkownika
Fafnir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fafnir »

Ignis możesz powiedzieć jakich kolorów i w jakiej kolejności używałaś żeby uzyskać taki efekt. Z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Do zbroi, szat i włosów - farby z RMS - pure black i pure white. Zaczynasz od różnych tonacji szarości i rozjaśniasz do białego lub jasnego szarego.
Mieczyk i tarcza: u 1 babeczki - RMSy - pure black, blood red, pure red, pure white. U drugiej babeczki - RMSy- pure black i white, a z cytadelek hawk turquise.
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Witam i gratuluję sukcesów osobistych obojgu =D> :D . Gratuluję również pomysłu na figsy i przede wszystkim - malowania =D> =D> =D> . Ciekaw jestem i czekam niecierpliwie na dioramkę...

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Moje zgłoszenie na Grey Seera, nie będę miała jednak go okazji zaprezentować. Zdjęcia średnie...ale lepszych nie będzie. Fotki samych figurek są na poprzednich stronach. Pozdrawiam

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Wow, prezentuje się fajnie. Klimacik jest =D> =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Tak jest, wreszcie figsy trafiły w odpowiednie tło i teraz całość jest właściwa. Pięknie =D> =D> =D> .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Szkoda, że lepszych zdjęć nie będzie :P bo jest co oglądać =D>

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Przez to ciemne tło nie za bardzo ogarniam dioramkę, a szkoda :(
Niemniej panny komponują się ze sobą świetnie.

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Post autor: Dr. Lobo »

Ciemne tło nadaje klimat jednak na jasnym można by więcej szczegółów wyłapać.
Świetna praca =D>
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

@Skavenblight

Mus ,dodaje sporo klimatu scence :wink:

Mnie sie ogolnie podoba ,szczegolnie nietuzinkowe podejscie (klimat) =D> imo duzo bardziej przemyslane dioramy zaczynaja Ci wychodzic :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Dzięki za wszystkie opinie i miłe słowa.

Niestety jeśli chodzi o fotki to umiejętności nie pozwalają na zrobienie lepszych, pomęczę jeszcze Rakso.

Już myślę nad następną dioramką :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ogólnie jest świetnie, ale mam dwa spostrzeżenia: Ta z czerwonym mieczem jest trochę słabo widoczna, poza tym przydałoby się trochę niebieskich dodatków, może jakieś świecące grzybki?
Zdjęciami się nie przejmuj, są bardzo dobre, zwłaszcza, gdy porównam je do moich własnych, żałosnych imitacji :wink: . Czekam na następną dioramkę.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Klafuti pisze: poza tym przydałoby się trochę niebieskich dodatków, może jakieś świecące grzybki?
Zamiar był taki żeby na samej dioramce były tylko czerwone kwiaty :wink: taka moja wizja.
Obrazek Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ