8 edycja - jak się zmieni nasza armia
Moderator: Afro
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
witam wszystkich. Dawno nie zaglądałem na forum i ogólnie mało się batlem interesowałem. Wiadomo coś co z tą nową edycją? czy w ogóle będzie i kiedy??
Ogry zostaną prawdopodobnie usunięte z battla
. Nowa armia to Albion, jest już nawet projekt okładki:

A tak na poważnie to wrzesień-październik mają być

A tak na poważnie to wrzesień-październik mają być

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
a są juz jakies ploty? W co moznaby juz inwestowac a co mozna sprzedac?
- Król Goblinów
- Wodzirej
Na Ogre stronghold ploty są takie so-so, i tak szczerze nic konkretnego. Ma być jakaś nowa kawaleria, zmiana magii, i Ironguci z bazowym S5 i dwurak /katana do wyboru. Tak wiec na tym froncie się nic nie wywnioskuje , natomiast ciekawe- ponoć wycofywane są również pudełka bulli/ironów, wiec albo repack albo zmiana wyprasek. Niemniej imho oba sety wzrosną $$.
Akurat cofnięcie boxów mnie nie boli, zaciągnąłem się do sklepu z figurkami i wykupiłem wszystkie battaliony i boxy jakie mogłem. Brakuje mi już tylko speciali.
Plotki o podniesieniu siły ironom i możliwości dania cathayana są całkiem interesujące (też je czytałem). Jednak jeśli ma odbyć się to kosztem podniesienia ceny jeszcze bardziej to jestem przeciw
. Zresztą, o ile rulebook do nowej edycji bardzo mi się podoba, to AB wychodzą IMO strasznie plewne. Bo o ile balans jest ok (ba, jest świetny) to ujednolicanie magii czy usuwanie większości przedmiotów specyficznych dla danych armii już boli. Jak usuną Tenderisera, naszego taniego warda na +5 i big names, to obawiam się że czas mojego zapinającego multiwoundowe modele Tyranta się skończy
.
Zresztą, jestem coraz bliżej stwierdzenia Króla Goblinów że Ogry naprawdę dają radę na 8 ed. bez nowego AB, w tym miesiącu drugie miejsce na lokalu, za miesiąc pokuszę się o pierwsze
. Grunt to zaskoczenie przeciwnika rozpiską (przeciwnicy byli nieco niezadowoleni brakiem magii w mojej armii, tyle kasy na różne scrolle a u mnie nic nie czaruje
).
Plotki o podniesieniu siły ironom i możliwości dania cathayana są całkiem interesujące (też je czytałem). Jednak jeśli ma odbyć się to kosztem podniesienia ceny jeszcze bardziej to jestem przeciw

Zresztą, jestem coraz bliżej stwierdzenia Króla Goblinów że Ogry naprawdę dają radę na 8 ed. bez nowego AB, w tym miesiącu drugie miejsce na lokalu, za miesiąc pokuszę się o pierwsze

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- Król Goblinów
- Wodzirej
Coś w tym jest. Ogrom niewątpliwie pomaga Euro, ale mimo wszystko po prostu gracze się trochę za późno wzięli za tą armie
Niemniej jednak nowy book=fun, wiec jestem samych dobrych myśli.
Na razie zastanawia mnie tylko (choć wiem, dziwne) czy będą w booku rhinoxy. Przewija się plotka o jakiejś kawalerii na kotach, ale Rhinoxów nikt nie klepnął ani nie zapowiedział..hm.

Na razie zastanawia mnie tylko (choć wiem, dziwne) czy będą w booku rhinoxy. Przewija się plotka o jakiejś kawalerii na kotach, ale Rhinoxów nikt nie klepnął ani nie zapowiedział..hm.
Na samym dole niusa http://cytadela.pl/modules.php?name=New ... e&sid=1720
info o ograch - w sumie powtórzenie z warssera
czyli:
Ogre Kingdoms
W reedycji modeli do armii Ogre Kingdoms pojawią się:
Zestawy plastikowe:
- Rhinox Riders - 3 modele w zestawie
- Scraplauncher/Skewer-slinger
- Great Mammox with three ogre crew and plastic tyrant option - kolejny wielki stwór jak w innych armiach - miodzio;)
- Yhetees - będą w stylu goryli i będą w bardzo dynamicznych pozach
Zestawy Finecast:
- Jahred The Red on Rhinox
- Golgfag Maneater
- Redone Goldtooth, Skrag, maneaters
- Tyrant/bruiser, gorger
info o ograch - w sumie powtórzenie z warssera
czyli:
Ogre Kingdoms
W reedycji modeli do armii Ogre Kingdoms pojawią się:
Zestawy plastikowe:
- Rhinox Riders - 3 modele w zestawie
- Scraplauncher/Skewer-slinger
- Great Mammox with three ogre crew and plastic tyrant option - kolejny wielki stwór jak w innych armiach - miodzio;)
- Yhetees - będą w stylu goryli i będą w bardzo dynamicznych pozach
Zestawy Finecast:
- Jahred The Red on Rhinox
- Golgfag Maneater
- Redone Goldtooth, Skrag, maneaters
- Tyrant/bruiser, gorger
jeśli jeszcze nie było... potwierdzenie plot o "usunięciu" ogrów

reszta plotek, tutaj
http://imageshack.us/g/836/163036991og1122479lo.jpg/

reszta plotek, tutaj
http://imageshack.us/g/836/163036991og1122479lo.jpg/
To nie mój dział i nie moje demoniczne podwórko, ale powiem wprost, zakochałem się w tych figsach, a Iron Blaster aż kusi się o sklejenie go z dwiema lufami i nazwanie go "Double Blasta"
SIŁA!

SIŁA!

Chyba już wiemy jak się zmienią Ogry
Są już w Advnace Order:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... meStyle=wh

Są już w Advnace Order:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... meStyle=wh
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.