8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
Czy Dragon Bane Gem działa na dwuczęściowy model? (smoka i jeźdzca np)?
tak się tylko dopytam bo może przeoczyłem jakieś uściśleniaDurin pisze:Tak, Helka nie jest warmachine tylko M&H więc ironcurse icon nie działa
ironcurse icon mówi "against warmachine weapons"
nie mówi "against warmachines"
więc dla mnie taka interpretacja to jawne naciąganie zasady.
nawet jeśli cascet of souls jest typu WarMachine to w sobie ma bound spell'a, bound spell jest czarem, niby czemu ktoś miałby korzystać z IronCurse przeciwko boundowi?
kojarzę dyskusję z marca na temat Ironcurse Icon, ale wnioski były z goła odwrotne, Hellcanon strzela jak katapulta więc to jest warmachine weapon i można było uzyć tego itemu do obrony
ktoś mógłby wyjaśnić?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Jeśli w opisie ironcurse jest warmashines weapon, to tak działą na helke, jeśli jest warmashines nei działa, proste.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
W sierpniu GW zapowie pare nowych modeli do wampirkow... w tym zombie dragona
i innego stwora o ktore własnie sie chcialem zapytac... Otoz stworek ten ma prawdopodobnie
podstawke 10x10 ... czy ktos wie co sie dzieje? Czy to znaczy ze na smoki beda obowiazywac
podstawki 10x10? czy moge sobie np takiego smoka umiescic na 5x5 ?
Jak to jest z tymi podstawkami? Byłbym wdzieczny gdyby ktos mi to wytłumaczył
lub dał linka do odpowiedniego tematu/miejsca.
Inna sprawa ze teraz to juz totalnie bedzie bez sesu wjezdzac smokiem w cokolwiek ...
przy tak wielkiej podstawce nawet WT6 mu nc nie da - bedzie szło w niego tyle atakow
ze biedak nie przezyje nawet tury.
i innego stwora o ktore własnie sie chcialem zapytac... Otoz stworek ten ma prawdopodobnie
podstawke 10x10 ... czy ktos wie co sie dzieje? Czy to znaczy ze na smoki beda obowiazywac
podstawki 10x10? czy moge sobie np takiego smoka umiescic na 5x5 ?
Jak to jest z tymi podstawkami? Byłbym wdzieczny gdyby ktos mi to wytłumaczył
lub dał linka do odpowiedniego tematu/miejsca.
Inna sprawa ze teraz to juz totalnie bedzie bez sesu wjezdzac smokiem w cokolwiek ...
przy tak wielkiej podstawce nawet WT6 mu nc nie da - bedzie szło w niego tyle atakow
ze biedak nie przezyje nawet tury.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Generalnie najprostszą odpowiedzią jest to że model używa takiej podstawki z jaką jest sprzedawany, co daje pewną przewagę starszym modelom.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- Król Goblinów
- Wodzirej
@Rothand , z plot/forów, jest prawdopodobnie tak jak pisze Puppet- Entry Zombie dragona zostało update'owane i powinno sie używać podstawki z boxa, jak również ten nowy mount/rare monster "terrorgeist". Zastanawiające o tyle ze wypuścili zwykłego smoka do DE na smoczej, niemniej jednak z tego co wyczytałem statline'y do dragona/Gaisa majątez ulec zmianie.
linksy do poczytania:
http://www.vampirecounts.net/Thread-Vam ... arf?page=8
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=311726
pzdr.KG
linksy do poczytania:
http://www.vampirecounts.net/Thread-Vam ... arf?page=8
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=311726
pzdr.KG
Infernal Puppet pisze:Generalnie najprostszą odpowiedzią jest to że model używa takiej podstawki z jaką jest sprzedawany, co daje pewną przewagę starszym modelom.
Generalnie to troche nie fair. Smok chaosu ma podstawke 50x50 a zombie dragon 2 razy wieksza?
Dzieki za linki.Król Goblinów pisze:@Rothand , z plot/forów, jest prawdopodobnie tak jak pisze Puppet- Entry Zombie dragona zostało update'owane i powinno sie używać podstawki z boxa, jak również ten nowy mount/rare monster "terrorgeist". Zastanawiające o tyle ze wypuścili zwykłego smoka do DE na smoczej, niemniej jednak z tego co wyczytałem statline'y do dragona/Gaisa majątez ulec zmianie.
Własnie o to mi chodzi jak to bedzie z tymi podstawkami. Na forach ludzie tylko dyskutuja czy figurki sa fajne czy nie itd..
Wiec zadnego info tam nie znalazłem. Czyli np jak sobie takiego smoka wrzuce na podstawke 50x50 to nie bede wpuszczany na turnieje?
A np smok chaosu juz moze byc na 50x50 I tak jak mowisz... smok do DE tez jest jeszcze cieplutki a został wydany na normalnej podstawce.... cos tu smierdzi.
Chyba ze znowy tak podniosa mu staty te inne smoki beda mogły sie po jaskiniach chowac
No juz bez przesady... po prostu smoki powinny miec jeden wymiar.... nawet 2cm sie licza a co dopiero 2x5.szeszej pisze:Rothand - jakby nie używać podstawek, które przychodzą z pudełkiem to niedługo pojawią sie hordy smoków na 20x20 "bo to nie fair"
Chodzi mi o to czy moge sobie np kupic tego smoka i go wsadzic na 10x5 albo 5x5
Ok dzieki wielkie - o to mi chodzilo.... Czyli kicha... jesli ktos chce uzywac skonwertowanego
smoka albo Zachariasza ktory jest na 50x50 to musi go przerobic na 10x10.
To jeszcze jedno pytanko - moze nie na temat ale chciałbym miec juz pełen oglad na sytuacje.
Gdzie tak naprawde gra sie na euro a gdzie na "normalne" zasady?
Czy tylko na euro bedzie taki wymog co do podstawek?
To jeszcze jedno pytanko - moze nie na temat ale chciałbym miec juz pełen oglad na sytuacje.
W Polsce przyjęło się grać na takich podstawkach, na jakich model jest sprzedawany. Euro / nie Euro ma tutaj niewiele do rzeczy.Rothand pisze:Ok dzieki wielkie - o to mi chodzilo.... Czyli kicha... jesli ktos chce uzywac skonwertowanego
To na jakie zasady [kompozycji armii] odbywa się turniej leży wyłącznie w kwestii organizatora. Praktyka pokazuje, że wiele turniejów jest robionych zgodnie z Euro zmianami, widocznie gracze są zadowoleni z tego produktu więc i organizatorzy robią takowe turnieje.
Przecież Zachariasz na Smoku wyszedł na podstawce 50x50, więc powinien na takiej zostawać. Bo niby czemu powinien zmieniać swoją "oryginalną podstawkę"?Rothand pisze:Czyli kicha... jesli ktos chce uzywac skonwertowanego
@Furion - dzieki za odpowiedz. Nie mam wiecej pytan.
No wlasnie o to mi chodzi - dotychczas masa graczy vampirow uzywala zachariasza... wiec jesli nadal chca uzywac tej figurki jako lorda na smoku (ktory ma, lub niedlogo bedzie mial podstawke 10x10) no to wychodzi na to ze beda musieli go przerobic. A jak nie? No to jeszcze lepiej - wszyscy beda grali zacharym zamiast na nowym lordzie hehe
Ok - juz nie mecze tematu
Siriael pisze:Przecież Zachariasz na Smoku wyszedł na podstawce 50x50, więc powinien na takiej zostawać. Bo niby czemu powinien zmieniać swoją "oryginalną podstawkę"?Rothand pisze:Czyli kicha... jesli ktos chce uzywac skonwertowanego
No wlasnie o to mi chodzi - dotychczas masa graczy vampirow uzywala zachariasza... wiec jesli nadal chca uzywac tej figurki jako lorda na smoku (ktory ma, lub niedlogo bedzie mial podstawke 10x10) no to wychodzi na to ze beda musieli go przerobic. A jak nie? No to jeszcze lepiej - wszyscy beda grali zacharym zamiast na nowym lordzie hehe
Ok - juz nie mecze tematu