Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Ogólnie wszystkie jednostki w grze trzymają halabardy w obu rękach.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
- gerald_tarrant
- Masakrator
na modelach chaos warriorów z 5ed widać że dla nich halabardy są jednoręczne :p
grunt to przypakowanie
grunt to przypakowanie
Ja mówię o zasadach, nie o wyglądzie modelu. Nasi M@A w obecnej edycji w jednej ręce mają halkę, a w drugiej machają pawężami, więc za sam wygląd powinni mieć S5
czy jesli kupie lucznikom plonace ataki, to czy ci budzą strach wsród zwierząt tylko gdy strzelają czy tez we walce wręcz?
,,System polityczny Bretonii? U nas to się nazywa wymuszeniem haraczu i jest karalne"
Matthias von Pfeildorf, były ambasador Imperium
Matthias von Pfeildorf, były ambasador Imperium
Z ostatniej dyskusji wyszło, że też w walce wręcz.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Polskie uściślenia mnie niekiedy przerażają...jakim cudem mag ognia ma wzbudzać strach w kawalerii, skoro nie ma ognistych ataków? Zaklęcia mają taką zasadę, ale one nie są jego atakami. Jedyny wyjątek to sytuacja kiedy rzuci na siebie Flaming Sword of Rhuin.
- Silverbolt
- Chuck Norris
Ja bym miał pytanie wracając do wyrmlancy.Tzn. 8ed wprowadziła używanie zionięcia w combacie.Czy nasza lanca też to potrafi??
Nie. Ma wyraźny opis, ze nie mozna uzywac jej w combat.Silverbolt pisze:Ja bym miał pytanie wracając do wyrmlancy.Tzn. 8ed wprowadziła używanie zionięcia w combacie.Czy nasza lanca też to potrafi??
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
a gdzie to jest napisane?
pzdr
pzdr
Witam, jestem graczem HE, uzbierałem dość pokaźną kolekcję figurek. Czas przyszedł na kolejną armię. Czy możecie mi podać jakąś rozpiskę na 800 lub 1000 pkt. W sprawach tej armii jestem zielony, więc proszę także co powinienem zakupić, i jakie byłyby tego koszta. Z góry dziękuje
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
Oto przykładowa armia Bretonni za 1000 pkt. zbudowana w oparciu o batalion:
Damsel of the Lady - General, 2 level, Dispel Scroll, barded warhorse - 144 pts.
Paladin - Battle Standard Bearer - Heavy armour, Enchanted Shield, Wyrmlance, barded warhorse - 104 pts.
8 Knights of the Realm - FCG- 216 pts
3 Pegasus Knights - FCG- 195 pts.
16 Peasant Bowmen - FCG, Braizers - 121 pts.
20 Men-at-Arms - 127 pts.
Field Trebuchet - 90 pts.
Total Army Cost: 997 pts.
Do Bataliony musiałbyś dokupić 3 rycerzy na pegazach, trebuchet'a, czarodziejkę i BSB.
Co prawda 20 chłopków to żałość straszna i jak już ich wystawiać to trzeba by dołożyć drugie tyle, ale umieściłem ich w rozpie w takiej liczbie, bo tylu ich jest w batalionie. W każdym razie takie figurki dają Ci możliwość pogrania i popróbowania różnych jednostek.
Przyjemności z gry Bretonnią i niech Moc Pani będzie z Tobą
Damsel of the Lady - General, 2 level, Dispel Scroll, barded warhorse - 144 pts.
Paladin - Battle Standard Bearer - Heavy armour, Enchanted Shield, Wyrmlance, barded warhorse - 104 pts.
8 Knights of the Realm - FCG- 216 pts
3 Pegasus Knights - FCG- 195 pts.
16 Peasant Bowmen - FCG, Braizers - 121 pts.
20 Men-at-Arms - 127 pts.
Field Trebuchet - 90 pts.
Total Army Cost: 997 pts.
Do Bataliony musiałbyś dokupić 3 rycerzy na pegazach, trebuchet'a, czarodziejkę i BSB.
Co prawda 20 chłopków to żałość straszna i jak już ich wystawiać to trzeba by dołożyć drugie tyle, ale umieściłem ich w rozpie w takiej liczbie, bo tylu ich jest w batalionie. W każdym razie takie figurki dają Ci możliwość pogrania i popróbowania różnych jednostek.
Przyjemności z gry Bretonnią i niech Moc Pani będzie z Tobą
http://www.bretonnia.jpg.pl/ - to chyba powinno pomóc, a strona o którą pytasz to chyba konkretnie ta : http://www.bretonnia.jpg.pl/s__79,489889.html
i już przetłumaczone
i już przetłumaczone