Skład na ETC 2011

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Re: Skład na ETC 2011

Post autor: Denis »

dla mnie wielką ciekawostką jest rozpa Młodego.
Osobiście uważam że jest troche go za mało, i ten assasyn, no ale jak robi tym wyniki to czekam na raport :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Lidder pisze:
Kalesoner pisze:Jak na razie tylko 1 WE widzę.
bo są tylko 1.
W dodatku dość słabe...
Ciekawe są również propozycje innych armii... :-k
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

skaveny w dani mają 2 unity po 15 gutersów hehe

duńskie dark elfy na 2 lordach do walki i wagonie 12 cold one knights też ciekawe

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

zastanawiam się co za dragi niektórzy gracze biorą bo niektórych rozp nie da sie wymyślić będąć trzeźwym badź nie będąc na haju.
Być może da się tym wyniki robić ale jak niektórch rozp skavenśkich bym nawet nie wykminił ( ci gutter runerzy 2 x 15 sztuk to majątek pkt. 540 za dwa oddziały no nieźle, ciekawe czy robi tym dużo pkt :) )

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Denis pisze:zastanawiam się co za dragi niektórzy gracze biorą bo niektórych rozp nie da sie wymyślić będąć trzeźwym badź nie będąc na haju.
Być może da się tym wyniki robić ale jak niektórch rozp skavenśkich bym nawet nie wykminił ( ci gutter runerzy 2 x 15 sztuk to majątek pkt. 540 za dwa oddziały no nieźle, ciekawe czy robi tym dużo pkt :) )
Ten koles od smiesznej rozpy skavenów (Vedel) jest w sklazie Danii od lat, co roku skavenami. Rok temu wygrali ETC, a regularnie są na podium. Wierz mi typ ma łeb na karku. :wink:
Co do 2x 15 gutterów to ja widzę duży potencjał. Zwłaszcza po tym co np. Crus pokazuje 10tkami kameleonów. :mrgreen:
Taka pancerna armia jak moja też ma z tym problem. Nawet jak skontruje to pedziami to w pierwszej turze siada pierwszy (panika), ze stand and shota drugi (druga panika). Jak dobrze pojdzie to potyram ich w 2 tury, jak cos się zjebie to pogonią mi pegazy i pewnie zaczną dobierac sie do trebów. IMO niezły unit. :wink:
pozdr.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

hmm.. warto go potetestować...
Nie twierdze ze ta osoba jest słaba tylko twierdze że naprawdę trzeba mieć wizję żeby takie rozpiski tworzyć, co mi się jeszcze niestety nie udaję...
A Crusowi przyznaje że to robot nie człowiek bo wyniki swoja rozpą robi obłędne, sam skavenami nie mam jak zatrzymać tych kameleonków które zabijają fure, dzwon, i abomke... a potem juz nie mam czym zabijać jego armii..

Tak więc przed DMP czeka mnie jeszcze pare testów

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Przynajmniej polowa rozpisek Wlochow jest mocno srednia. DE kompletnie zenujace, a lizaczki duzo slabsze od Crusowych. Mam nadzieje, ze w tym roku potyracie ich po same kule.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

W ekipie Danii widze Daniela, mojego znajomego z zeszłego roku, który był najemnikiem w teamie Kanady. Zdobył 100 albo 102 pkty Lizakami. Widać awansował do reprezentacji ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Rince pisze: Mam nadzieje, ze w tym roku potyracie ich po same kule.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Thane Bsb & Shield (Rune of Resistance, rune of preservation, rune of stone, Master rune of challenge and rune of furnace,), 167
Od kiedy krasnoludzki bsb może mieć tarczę?
Captain Standard Bearer 75 Full Plates armor 8 Charmed Shield 5 // 88
To samo imperialny...

26. Can a BSB created according to the 6th Ed. armybook (Bretonia, Ogre Kingdoms, ...) carry magical shield?
A. Yes
Znalazłem w EURO FAQ-u... :-k
Czy ten faq u nas gdzieś obowiązuje, znaczy na jakimś turnieju?

Rince pisze:Mam nadzieje, ze w tym roku potyracie ich po same kule.
Mam nadzieję, że to oni będą naszym targać po same kule a nie na odwrót ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Czy ten faq u nas gdzieś obowiązuje, znaczy na jakimś turnieju?
Z reguły nie, aczkolwiek w wielu ośrodkach niestety wiele osób ten FAQ cytuje jako rules refference :( A ten produkt jest po prostu słaby ;/

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Hmmm... :-k
Jednak dwarfickiego problemu tarczy to nie rozwiązuje...
Nie jest ona magiczna...

Abandoned

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Już wcześniej pisałem że ten bsb jest nielegalny.
Może mu się pokminiło że w FAQu:
"Page 51 – Heroes
Ignore the second paragraph in the sidebar."
się odnosi do drugiej części okienka a nie do pierwszej.. Ale jak na kolesia z reprezentacji, mógłby to bardziej ogarniać ;)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ktoś na forum euro wrzucił ładnie obrobione rozpiski z Euro, bardzo czytelne.

http://forum.sverok.se/download/file.php?id=2435

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Ci gutter runnerzy to nie jest zły oddział.
Crus robi siekę kameleonami, a gutterzy maja tyle samo bs'a, znacznie wiekszy zasięg, tak samo dobre piosony, znacznie lepiej walczą, sa bardziej wytyrzmale, bo maja wiecej T i warda, i z tego co pamiętam spaczeniowe magiczne ataki. To nie jest zła kmina.
Ja np wiem, ze musze na jednym marnowac syrenę, bo inaczej mi narobią bałaganu.

Inne rozkminy też nie wszystkie są złe.

Nie sądze, aby 2 slanny były gorsze od jednego slanna ;) Szczególnie jeśli jeden ma daetha i bane haeda ;)
Podobnie 2 grey seerów od jednego. 2x teleport w brassorb to nara kowadło, nara kocioł itp itd.
Ogólnie te lizaki i skaveny to bedą słabe paringi dla wiekszości z nas
Czołgi są kontrowersyjne, ale zapytajcie Piotra o zdanie o nich ;) Niby pita ok, a jak wejdzie ten cholerny birona's timewarp to czołg nagle zasuwa nam na 30 cali ;)
Empire sporo na lighcie, co daje nam 2x birona's i 2x banishment. Najwiekszy jaki znalazłem to banishment s6 i banishment s7! ;)
Wiele armii widać, że opiera się na magii, na jednej dobrej brzytwie czy birona's. Nie wiem cyz to dobra taktyka na euro, ale widocznie niektórym popłaca.
HE z książką i klocami DP to potwierdzają - wjeżdżamy, rzucamy brzytwę i nara. Takie wóz przewóz.
Kmina 10 chaos knightów i liczeniem na 3+ warda na nich. strach jak to wjedzie :D

Są też rzeczy, które jednak zadziwiają typu:
-przy takiej ilości kawy i czołgów bardzo mało metalu na magach?
-wybieranie lighta na lizakch? Te 20ki saurusów bedą walczyć?
-bloodthrister z savem na 5+?
-wystawianie tony szczurów i generała z liderką na 12". Nie ma opcji, żeby wszystkim rozdał jak dzwon?
-bardzo dużo punktów w herosach, szkoda że u nas brak daetha

Z jednej strony wolałbym grać z ogranymi polskimi rozpiskami, gdzie w sumie mało co może zaskoczyć ;)
Z drugiej kręci mnie to, że to trochę tak jak na mistrzostwach w piłke, różne państwa-różne style gry i ciężko powiedzieć, który lepszy ;)
Będzie ciekawie ;) :D
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Dla mnie najciekawsze jest to, czego się nauczymy... grając sparringi tymi rozpami oraz już na turnieju.

A morał jest taki: w Polsce ludzie narzekali, że Euro narzuca jednakowe rozpy... Jak się okazało, to copy&paste z internetu narzuca jednakowe rozpy, bo na ETC nawet VC i WoC są względnie różnorodnie złożone... i to w najlepszych składach, nie u jakichś plewiarzy.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

No singlowo, te rozpy nie gniotą... ale turniejowo... przy dobrych pairingach... to chyba zda egzamin:)

Szczególnie właśnie to empire ciekawi... tak szybkie wrzucenie czołgu w combat może ustawić grę....
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Szybkie, czy późne.
Pitkę musisz najpierw mieć, potem ją rzucić i nie dac zdispellować, no i liczyć, że seal of destruction nie kulnie 4+ ;)
Odginaczek nie starczy na ten czołg co turę.

Nawet GUO rani to gówno na 6kach, trzeba brzytwe rzucać albo 1 z nurgla :D
Oczywiście jak do niego dojdzie po 3 armatach i banishmentach ;)

Te ich kminy nie są jakieś uber, ale potrafią coś tym zdziałać, a kostki kosteczki różnie się turlają ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Cauliflower pisze:...
Co do tych gutterów to wystarczy, że ściągniesz z czegoś 4 modele i raczej cała 15 popłynie od paniki.
magicznych ataków gutterzy nie mają.
Ogólnie jeszcze dodam, że rozpiski nie grają i wszystko zależy od tego jak dana osoba tym zagra. Na turnieju może się okazać, że w rozpie w której na oko nie ma żadnego potencjalnego zagrożenia jest jakieś uber combo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

7 ld mają ;)
No i trzeba z czegoś ściągnąć te modele.
Na pewno kmina jakaś w tym jest ;)

Co do magicznych to tak jak pisałem, nie byłem pewien, bo różnicy mi to nie robi, a kiedyś chyba miały ;)

Ja wiem, że jak grałem sparing z młodym to GUO mi siadło właśnie od gutterów, troszkę peszek był, ale wiem, że ma to wygar ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ