HE ETC 2011

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: HE ETC 2011

Post autor: Andrzej »

To już lepiej wziąć TK :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie za bardzo rozumiem tę fascynację spearami...
A zobacz sobie rozpy DE - tam też przede wszystkim są speary. Widocznie im to działa.
To już lepiej wziąć TK
Na demony? Gdybyś wiedział, jaki jest dotychczasowy bilans Kalafiora z TK, to by Ci taki pomysł nigdy nie przyszedł do głowy :wink:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Jankiel pisze:
A zobacz sobie rozpy DE - tam też przede wszystkim są speary. Widocznie im to działa.
Tylko DE mają je ciut tańsze, co przy dużych oddziałach daje już jakąś konkretną różnicę. Do tego speary DE okazyjnie mogą dostać boosta w postaci KB.
HE nie mają tak kolorowo.
To co się sprawdza w DE nie zawsze jest dobre w HE (i na odwrót).
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

serbia i niemcy maja imo najmocniejsze rozpey, HE bez 2x WL to jakas porazka :P, niekotore narody widac nie zauwazyly ze mamy 8 ed...
tylko czemy kazdy ma tendencje do topienia punktow w blyskotki dla championow i jakies inne swiecidelka?
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

Jankiel pisze:
To już lepiej wziąć TK
Na demony? Gdybyś wiedział, jaki jest dotychczasowy bilans Kalafiora z TK, to by Ci taki pomysł nigdy nie przyszedł do głowy :wink:
W DE jest kocioł i są tańsze.

Imo nie widze szans, żeby demony wygrały z TK na 4 magach z lighta i 3 świniakach :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Andrzej pisze:Nie za bardzo rozumiem tę fascynację spearami...
Solidna tania piechota. Jedni siedzą na 4 literach i czarują, wtedy sprawdzają się łucznicy. Inni prą do przodu WL, DP, Smokiem, wtedy speary są świetne, ponieważ przetoczą się po wszystkim co pobiło się z ww jednostkami. Na brzytwach łykają większość przeciwników. Pograj 30tkami, 40tkami na arcy shadow lub beast, lub weź zamiast łuczników i kitraj za WL, może się pozytywnie zaskoczysz. WL ze stubbornem przytrzymają Ci dosłownie wszystko przez 2-3 tury - jest to czas dla spearów do zajęcia pozycji i zadania ostatecznego ciosu. Zależnie od wersji, ładujesz zazwyczaj w hordzie 20 ataków z przerzutem "to hit" lub w klocu 15.

Andrzej
Pan Spamu

Wiesz co, jeśli coś zabije 30 WL, to zabije też speary :)

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Ogolnie spodziewalem sie jakis wiekszych rewelacji w herosach niz arcy z boh :P te rozpy na smokach najmniej mi przypadly do gustu. Mam prawie identyczna rozpe na boh+shadow co austria.

Btw. Co myslicie o takim zestawie herosow:
Arcy high 4lvl, annulian + loremaster cloak
Mag death 2lvl, ds(dodatkowy channel, dodatkowe czary z deatha - minusy do ld czy do st/to albo kolejna snajperka moze sie przydac)
Bsb death 1lvl, dwurak, dragon armour(alternatywa dla princa, plus taki ze mam bsb blisko oddzialow a nie jak to bywalo ze bsb na koniu pedzil gdzies sam zostawiajac oddzialy)
Nobl na koniu, hof, som, shield, dragon armour (do tego kolesia mam sentyment od 7ed i rzadko bywalo tak ze sie nie splacil)

Andrzej
Pan Spamu

Myślę, że wcisnąłbym takiej rozpisce maskę bez mrugnięcia okiem :)

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Andrzej pisze:Wiesz co, jeśli coś zabije 30 WL, to zabije też speary :)
Jesli cos zabije 30 WL to zostanie przez speary dobite :)

Andrzej
Pan Spamu

To ja już wolę, żeby łuki to coś przetrzebiły, a WL dobili :)

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Ja tam wolę by od razu magia ich załatwiła :mrgreen:

Zainspirowały mnie rozpiski z moon dragonem + 4 bolce oraz z 3 magami z lightem... Mam nadzieję, że będą zestawienia statystyczne każdego gracza i danej armii.

Andrzej
Pan Spamu

Hmm, raczej trzeba będzie samemu poszperać w raportach. Chyba, że komuś będzie chciało się to ogarnąć.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Na, którymś z ostatnich ETC było takie szersze zestawienie. Lecz tylko armii i nie było wskazane z jakimi przeciwnikami walczyła dana strona.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Mnie tam i tak najbardziej się podoba moja własna rozpa na etc. ;)
Wiekszość z tych wklejonych roosterów to ewidentnie rozpy na dostawianie, więc ciężko zaadoptować pod kątem singlowych turniejów.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Andrzej
Pan Spamu

Robson pisze:Mnie tam i tak najbardziej się podoba moja własna rozpa na etc. ;)
Dziwne, nie? :)

Rabsp
Masakrator

Andrzej pisze:Myślę, że wcisnąłbym takiej rozpisce maskę bez mrugnięcia okiem :)
ociekasz zajebistością i skromnością ^^

Andrzej
Pan Spamu

Nie, po prostu uważam, ze to złożenie herosów jest słabi i bym pocisnął taką armię już na poziomie rozpiski :)

Rabsp
Masakrator

A teraz prosze tegorocznego maturzyste o logiczne uargumentowanie swoich wywodow :D "nie, bo nie" mnie nie przekonalo :P

Andrzej
Pan Spamu

Nie mówię, że nie jest to dobra rozpa na inne armie. Nie wiem tego, nie rozkminiałem. Ale wiem, że na HE założone tak jak moje, miałbyś cholernie ciężko, choćby z tego powodu, że masz za dużo pkt w herosach => masz mniej w oddziałach.

ODPOWIEDZ