HE ETC 2011
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: HE ETC 2011
To już lepiej wziąć TK
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
A zobacz sobie rozpy DE - tam też przede wszystkim są speary. Widocznie im to działa.Nie za bardzo rozumiem tę fascynację spearami...
Na demony? Gdybyś wiedział, jaki jest dotychczasowy bilans Kalafiora z TK, to by Ci taki pomysł nigdy nie przyszedł do głowyTo już lepiej wziąć TK
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Tylko DE mają je ciut tańsze, co przy dużych oddziałach daje już jakąś konkretną różnicę. Do tego speary DE okazyjnie mogą dostać boosta w postaci KB.Jankiel pisze:A zobacz sobie rozpy DE - tam też przede wszystkim są speary. Widocznie im to działa.Nie za bardzo rozumiem tę fascynację spearami...
HE nie mają tak kolorowo.
To co się sprawdza w DE nie zawsze jest dobre w HE (i na odwrót).
W DE jest kocioł i są tańsze.Jankiel pisze:A zobacz sobie rozpy DE - tam też przede wszystkim są speary. Widocznie im to działa.Nie za bardzo rozumiem tę fascynację spearami...
Na demony? Gdybyś wiedział, jaki jest dotychczasowy bilans Kalafiora z TK, to by Ci taki pomysł nigdy nie przyszedł do głowyTo już lepiej wziąć TK
Imo nie widze szans, żeby demony wygrały z TK na 4 magach z lighta i 3 świniakach
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Solidna tania piechota. Jedni siedzą na 4 literach i czarują, wtedy sprawdzają się łucznicy. Inni prą do przodu WL, DP, Smokiem, wtedy speary są świetne, ponieważ przetoczą się po wszystkim co pobiło się z ww jednostkami. Na brzytwach łykają większość przeciwników. Pograj 30tkami, 40tkami na arcy shadow lub beast, lub weź zamiast łuczników i kitraj za WL, może się pozytywnie zaskoczysz. WL ze stubbornem przytrzymają Ci dosłownie wszystko przez 2-3 tury - jest to czas dla spearów do zajęcia pozycji i zadania ostatecznego ciosu. Zależnie od wersji, ładujesz zazwyczaj w hordzie 20 ataków z przerzutem "to hit" lub w klocu 15.Andrzej pisze:Nie za bardzo rozumiem tę fascynację spearami...
Ogolnie spodziewalem sie jakis wiekszych rewelacji w herosach niz arcy z boh te rozpy na smokach najmniej mi przypadly do gustu. Mam prawie identyczna rozpe na boh+shadow co austria.
Btw. Co myslicie o takim zestawie herosow:
Arcy high 4lvl, annulian + loremaster cloak
Mag death 2lvl, ds(dodatkowy channel, dodatkowe czary z deatha - minusy do ld czy do st/to albo kolejna snajperka moze sie przydac)
Bsb death 1lvl, dwurak, dragon armour(alternatywa dla princa, plus taki ze mam bsb blisko oddzialow a nie jak to bywalo ze bsb na koniu pedzil gdzies sam zostawiajac oddzialy)
Nobl na koniu, hof, som, shield, dragon armour (do tego kolesia mam sentyment od 7ed i rzadko bywalo tak ze sie nie splacil)
Btw. Co myslicie o takim zestawie herosow:
Arcy high 4lvl, annulian + loremaster cloak
Mag death 2lvl, ds(dodatkowy channel, dodatkowe czary z deatha - minusy do ld czy do st/to albo kolejna snajperka moze sie przydac)
Bsb death 1lvl, dwurak, dragon armour(alternatywa dla princa, plus taki ze mam bsb blisko oddzialow a nie jak to bywalo ze bsb na koniu pedzil gdzies sam zostawiajac oddzialy)
Nobl na koniu, hof, som, shield, dragon armour (do tego kolesia mam sentyment od 7ed i rzadko bywalo tak ze sie nie splacil)
- Młody Pajak
- Kradziej
Ja tam wolę by od razu magia ich załatwiła
Zainspirowały mnie rozpiski z moon dragonem + 4 bolce oraz z 3 magami z lightem... Mam nadzieję, że będą zestawienia statystyczne każdego gracza i danej armii.
Zainspirowały mnie rozpiski z moon dragonem + 4 bolce oraz z 3 magami z lightem... Mam nadzieję, że będą zestawienia statystyczne każdego gracza i danej armii.
Hmm, raczej trzeba będzie samemu poszperać w raportach. Chyba, że komuś będzie chciało się to ogarnąć.
- Młody Pajak
- Kradziej
Na, którymś z ostatnich ETC było takie szersze zestawienie. Lecz tylko armii i nie było wskazane z jakimi przeciwnikami walczyła dana strona.
Mnie tam i tak najbardziej się podoba moja własna rozpa na etc.
Wiekszość z tych wklejonych roosterów to ewidentnie rozpy na dostawianie, więc ciężko zaadoptować pod kątem singlowych turniejów.
Wiekszość z tych wklejonych roosterów to ewidentnie rozpy na dostawianie, więc ciężko zaadoptować pod kątem singlowych turniejów.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Dziwne, nie?Robson pisze:Mnie tam i tak najbardziej się podoba moja własna rozpa na etc.
Nie, po prostu uważam, ze to złożenie herosów jest słabi i bym pocisnął taką armię już na poziomie rozpiski
Nie mówię, że nie jest to dobra rozpa na inne armie. Nie wiem tego, nie rozkminiałem. Ale wiem, że na HE założone tak jak moje, miałbyś cholernie ciężko, choćby z tego powodu, że masz za dużo pkt w herosach => masz mniej w oddziałach.