Turniej WFB - Sklep Imperium, Kraków - 27.08.2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Dorgar
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Turniej WFB - Sklep Imperium, Kraków - 27.08.2011

Post autor: Dorgar »

Obrazek

Witajcie, jak widzicie zasady tego turnieju nie zostały jeszcze w pełni ustalone.
Od waszej dyskusji i wniosków z niej wyciągniętych zależy ostateczny jego kształt.

Na wasze opinie czekamy do 19.08 kiedy to na podstawie waszych wypowiedzi ustalimy ostateczne zasady.
Jak zapewne sporo z was wie dwa poprzednie turnieje były turniejami porównawczymi dla zasad Dabossy i Euro.
Na turnieju Euro frekwencja nie dopisała, w przeciwieństwie do turnieju z zasadami DaBossy. Pewnie winne są temu wakacje.

Czekamy na wasze opinie co do kształtu tego turnieju, zależy nam głównie na opiniach osób, które wzięły udział w obu turniejach, gdyż mają najlepsze porównanie gry na obie wersje zasad. Oczywiście inne głosy niepozostaną niezauważone.

Zapraszamy do dyskusji na naszym forum:

LINK DO NASZEGO FORUM
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ja proponuje jakieś malutkie punkty nie więcej niż 1500-1600. Bez 6 z magii. Zagralibyśmy wtedy 4 bitwy ... hę ? co wy na to ?
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

1500 jest ok ale bez lordów :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

czemu ? ... Bez 6 z magii lordowie nie przeszkadzają, klepacze są za drodzy żeby ich wrzucać na takie punkty ... chyba.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Popieram małe punkty (jak zwykle z resztą :wink: ), 1500-1600, okroić magię, może i lordów.
Choć na postulowane przez Dibo 4 bitwy chyba nie miałbym sił :D
Vae victis!

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Dorgar pisze: Na turnieju Euro frekwencja nie dopisała, w przeciwieństwie do turnieju z zasadami DaBossy. Pewnie winne są temu wakacje.
Dziwnym trafem na obu turniejach była taka sama liczba osób :D
1. Dawid Antolak - Empire
2. Michał Klempka - Vampire Counts
3. Seweryn Łukasz - High Elves
4. Piotr Bystroń - High Elves
5. Piotr Stachurski 'Legion' - Bretonnia
6. Hołownia Marek - Dwarfs
7. Dariusz Gałek - Skaven
8. Jurek Oczkowicz "free frag" - High Elves
1.Andrzej Bąk - High Elves - 56 pkt.
2. Marek Bąk -Daemons of Chaos 42 pkt.
3. Michał Ritter ID 1764 Dwarfs -37 pkt.
4. Łukasz 'Sevi' Seweryn id: 3590 - High Elves - 29 pkt.
5. Marek Hołownia - Dwarfs -28 pkt.
6. Gałek Dariusz - Skaven -19 pkt.
7. Patryk Wolnicki - Warriors of Chaos- 17 pkt
8. Krzysiek Kozak - Warriors of Chaos - 5 pkt.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Matematyka alternatywna ;D Proponuje format Silesiana, dobrze by było poćwiczyć :)

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

zgłoście go do ligi!! Koniecznie:

http://ranking.wfb-pol.org/n_turnieje.php

Zakładka "zgłoś turniej"

Mozliwe że sie na nim pojawię.

Poza tym proponuje 2600 na zasady silesiana, bądź 800-1200 pts i 6-7 bitew ^^ może nawet każdy z kazdym zagra ;D
xYz

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

bądź 800-1200 pts i 6-7 bitew ^^ może nawet każdy z kazdym zagra ;D
Wiesz, jak przyjdą tylko 4 osoby, to też zagra każdy z każdym :D
Vae victis!

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

a no tak, załosny battlowo kraków
xYz

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Wpiszcie mnie na listę jak będzie format silesiana, co by nie bylo ze nikt nie przyjdzie

Piotr Nowak id 1633 empire :)

Kuba L
Warzywo

Post autor: Kuba L »

Dopiszcie mnie tez do listy:

Kuba L id 1505 WE

Co do zasad to EURO i silesiana raczej odpadają bo takie formaty powinno się grac na nie mniejszych stołach niż 48''x72''. O ile mi wiadomo to takich stołów w imperium nie ma (chyba ze czegoś nie wiem).

Ja chyba najchętniej zagrał bym jakiś mały format 1500-1200 (wtedy można by zagrać może nawet więcej niż 3 bitwy) bez żadnych ograniczeń może z wyjątkiem tego na magie z zasad EURO. A i koniczni jakieś scenariusze albo magiczne tereny.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Ustalcie ten limit punktowy w miare szybko, bo ludzie chcieli by wiedziec wcześniej aniżeli 3 dni przed turniejem.
xYz

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Gremlin pisze:zgłoście go do ligi!! Koniecznie:

http://ranking.wfb-pol.org/n_turnieje.php

Zakładka "zgłoś turniej"

Ja również jestem za tym, zgłoście turniej, o czym trąbie już od dawna (a nie ma żadnego odezwu w tej kwestii)
Format - małe punkty i zagrać 4 bitwy (jeżeli macie też możliwość to fajnie było by zacząć turniej wtedy wcześniej)
Wisła Kraków.

Dorgar
Kontakt:

Czekaliśmy na wasze wypowiedzi w tym temacie aby nie narzucać wam naszych rozwiązań.

Co do ligi na razie nie ma czego zgłaszać puki nie będzie ustalonych przynajmniej punktów na które gramy. Z tego co widzę większość osób które w ogóle wyraziła swoje zdanie to jesteście zainteresowanie mniejszymi punktami. Turniej oczywiście zostanie zgłoszony do ligi jak poznacie ostateczne zasady, które jak wspominaliśmy pokażą się 19.08.2011 po uwzględnieniu waszych wypowiedzi w tym temacie.

Co do innych zasad to jak najbardziej proszę o ich zaprezentowanie, aby inni gracze wiedzieli na ten temat więcej i mogli się wypowiedzieć po zapoznaniu się z nimi.

Prosiłbym o wypowiedź większej liczby osób które biorą udział w naszych turniejach, ponieważ na razie bardzo mało osób wypowiedziało się w tym temacie. a to troszkę nie uczciwie jak tylko parę osób zdecyduje za resztę.
Prosiłbym również o kontynuowanie dyskusji na naszym forum, oto link: http://www.forum.sklep-imperium.pl/viewtopic.php?t=49

Co do zapisów zapraszam od 19.08.2011 jak już będą zasady, wcześniej nie ma co tworzyć takiej listy.
Obrazek

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Dorgar pisze: Prosiłbym o wypowiedź większej liczby osób które biorą udział w naszych turniejach, ponieważ na razie bardzo mało osób wypowiedziało się w tym temacie. a to troszkę nie uczciwie jak tylko parę osób zdecyduje za resztę.
Każdy ma wolny dostęp do forum więc skoro nikt więcej prócz tych paru nie wypowiedział się znaczy to, że
a) ma to w...
b) wie że i tak nie będzie mógł przyjść (tu ja się zaliczam)

i nieuczciwości żadnej w tym nie ma 8)

Sam dobrze wiesz Dorgarze jaka jest ostatnimi czasy frekwencja, więc spodziewanie się kilkunastu listów w tytule "mój wymarzony turniej" jest trochę nie na miejscu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dorgar pisze:Turniej oczywiście zostanie zgłoszony do ligi jak poznacie ostateczne zasady, które jak wspominaliśmy pokażą się 19.08.2011 po uwzględnieniu waszych wypowiedzi w tym temacie.
Tydzień przed nie będzie można zgłosić.
Mnie nie będzie tak czy siak, Wisła gra z Lechią :)
Wisła Kraków.

Dorgar
Kontakt:

Oczywiście że z frekwencją jest jak jest. Natomiast osoby które nas odwiedzają często mijają się na turniejach, po za tym część osób wyjechała na wakacje i nie siedzi co dziennie ani na naszym forum ani na border princes. Chciałbym aby dobrze wiedzieli że ich zdanie również się liczy.

Co do samej ligi to orientuje się iż turniej należy zgłosić tydzień przed, a zostanie ogłoszony 19 a odbędzie się 27 sierpnia, więc zmieścimy się w terminie na spokojnie:)
Obrazek

Dorgar
Kontakt:

Proszę o usunięcie postu.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2011, o 13:05 przez Dorgar, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Można prosić o jakieś ramy czasowe? Zastanawiam się czy nie przyjechać z Tarnowa.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

ODPOWIEDZ