Witam!
Mam pewien problem, otóż gram w WFB już około 4 miesiące, zacząłem Lizardmenami.
Gier mam na koncie ze 30 jak nie więcej, z czego 3 wygrane. Próbowałem wszystkich strategii jakie znalazłem w postach "weteranów", własnych strategii i dalej nic. W końcu pomyślałem o zmianie rasy.
I tu moje pytanie: czy mógłby mi ktoś jakoś porównać te tytułowe 2 armie i pomóc zdecydować?
Z góry dzięki, pozdrowienia .
Tomb Kings czy Lizardmen?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=1014
Tu prędzej uzyskasz odpowiedź
Tu prędzej uzyskasz odpowiedź
obie armie są trudne w prowadzeniu szczególnie na samym początku (lizaki troszkę łatwiejsze wydaje mi się) więc nie oczekuj od razu wyników. Obie jednak są na tyle mocne, że spokojnie walczą o top na turniejach, także wybierz sobie armię która najbardziej Ci się podoba pod względem klimatu i figurek, a potem ćwicz....
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Najlepiej idź na jakiś turniej i posiedź koło jakiegoś bardziej doświadczonego gracza, popatrz jak gra, na co zwraca uwagę, tak się sporo nauczysz - jak napisał Durin, obie armie nie są łatwe, chociaż moim zdaniem Tomb Kingi są trudniejsze od jaszczurek, więc ja na Twoim miejscu trzymałbym się swojego pierwszego wyboru skoro obie armie Ci się podobają.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Mishu nie szalej - lizaki są fajne tylko musisz sie jeszcze długo uczyć Może spróbuj zagrać na innych rozpiskach bo twoje są często takie jakieś.... Lepiej składaj żabę i nie pchaj sie w combat skinakami a będzie dobrze