pytania o magię
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: pytania o magię
Mialem na mysli to ze slaan rzuca odrazu kosci powera plus dodatkowa i jest to jeden rzut a w przypadku de ong jest to rzut plus dorzut czyli 2 rzuty. De zaraz poszukam
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
w podręczniku Power Limit odnosi się do 12 kości w danym momencie tury magii, a nie do ilości kości, które mag może wykorzystać...Lidder pisze:to do mnie?Durin pisze:cytat?Q. Does the ‘free’ power dice gained from Focused Rumination
count against the power limit? (p43)
A. Yes.
Jak otworzysz wersję niemiecką GW FAQ to zobaczysz, że jednak chodziło im o ilość kości na czar, a nie to, że slann nie może czarować z dodatkowe kostki kiedy jest 12 w pool.elektron pisze:w podręczniku Power Limit odnosi się do 12 kości w danym momencie tury magii, a nie do ilości kości, które mag może wykorzystać...Lidder pisze:to do mnie?Durin pisze:cytat?Q. Does the ‘free’ power dice gained from Focused Rumination
count against the power limit? (p43)
A. Yes.
FAQ odp na to samo. w niemieckim wiesz o co chodzi, w ang musisz sie domyslac.
Czy jeśli na oddział z magiem zostanie rzucone net of amyntok z lore of light, tenże mag rzuci pierwszy czar i nie powiedzie się test S, to taki mag liczy się jako zdekoncentrowany?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Nie.Myth pisze:Czy jeśli na oddział z magiem zostanie rzucone net of amyntok z lore of light, tenże mag rzuci pierwszy czar i nie powiedzie się test S, to taki mag liczy się jako zdekoncentrowany?
Dzięki Lidder.
Kolejne pytania co do lore of light - terki muszą testować na 4+, jeśli chcą zrzucić kamienie na oddział chroniony przez pha's protection?
I czy light of battle sprawia, że automatycznie zdaję break testy?
Kolejne pytania co do lore of light - terki muszą testować na 4+, jeśli chcą zrzucić kamienie na oddział chroniony przez pha's protection?
I czy light of battle sprawia, że automatycznie zdaję break testy?
NieMyth pisze:Kolejne pytania co do lore of light - terki muszą testować na 4+, jeśli chcą zrzucić kamienie na oddział chroniony przez pha's protection?
TakMyth pisze:I czy light of battle sprawia, że automatycznie zdaję break testy?
A możesz rozwinąć/podać jakiś argument proszę?Lidder pisze:NieMyth pisze:Kolejne pytania co do lore of light - terki muszą testować na 4+, jeśli chcą zrzucić kamienie na oddział chroniony przez pha's protection?
To nie jest shooting attack.
FAQ do lizaków chyba obala Twoją tezę :
Są jakieś inne przeciwskazania?Q. Does the Terradon’s Drop Rocks ability count as a shooting
attack? (p52)
A. Yes. Treat it as an out-of-sequence shooting attack that hits
automatically.
Ok, FAQ dopisuje im typ shooting. Muszą więc rzucać na 4+Myth pisze:FAQ do lizaków chyba obala Twoją tezę :
Są jakieś inne przeciwskazania?Q. Does the Terradon’s Drop Rocks ability count as a shooting
attack? (p52)
A. Yes. Treat it as an out-of-sequence shooting attack that hits
automatically.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
light of battle daje unbreakeble? Zabiję Zembola i Piotra
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Mam takie pytanie: Jak działa atrybut z magii śmierci przy ograniczeniach euro? mogę dotworzyć tylko 2 kości i to pod warunkiem że nie tworzyłem żadnej wcześniej w tej fazie?
To nie jest RiP, więc nie ma żadnych przeciwwskazań. Może być kilka markerów w grze.kemot pisze:Czy komete z heavena mozna rzucac co ture (chodzi o to czy mozna miec kilka markerow w grze)??
Tak.krystian1wielki pisze:Mam takie pytanie: Jak działa atrybut z magii śmierci przy ograniczeniach euro? mogę dotworzyć tylko 2 kości i to pod warunkiem że nie tworzyłem żadnej wcześniej w tej fazie?