Początkujący.... (Pytania/Pomoc)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Pseudoklimaciarz

Re: Początkujący....

Post autor: Avatar »

A co powiecie o armii skavenów, WoCH, TK, oraz lizardmenach i DElfach ? Bo te armie też rozważam. Która z nich najlepiej radzi sobie na stole ?

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Nie wiem jak obecne TK sobie radzą ale pozostałymi sporo można ugrać. Skaveny to jedna z najmocniejszych armii a obecna edycja im służy. Woch w combacie klepie prawie wszystko, lizaki mają slana który jest najzajebistrzym magiem i strasznie wqrwiające skinki a DE mają niezłą magię świetne strzelanie a w CC też sobie radzą - tylko T3 boli no ale...

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Najlepier radzą sobie te 3 ostatnie.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Lighto
Plankton

Post autor: Lighto »

Siemka
Zacznę od tego ze nigdy nie grałem w żadną grę bitewna, i chce byście w jakiś sposób mi pomogli ;) Lubie klimaty fantasy i wybór padł na WH Fantasy Battle. Nie mam zamiaru jeździć na turnieje i tym podobne, chce sobie pograć z dziewczyna albo bratem w wolnym czasie. I tu moje pytanie czy taki zestaw spełni moje oczekiwania? Czy opłaca się go kupować? http://allegro.pl/wyspa-krwi-warhammer- ... 21947.html

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Pewnie. Macie dwie armie na początek, potrzebne kostki, templatki, podręcznik z zasadami. Dobry wybór potem wystarczy zakupić podręczniki do armii i można grać.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

IoB to zestaw zaprojektowany zwłaszcza dla początkujących. Oprócz tego kup od razu Army Booki. Z czasem możesz rozbudować armię do 1500, a później do 2400, bo wtedy można poszaleć. No i jak masz 2400 możesz sobie pojechać na jakiś turniej jak się odwidzi.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Lighto
Plankton

Post autor: Lighto »

Dzięki za szybka odpowiedz ;)
Jeszcze jedno pytanie, czy takim zestawem szybko się z dziewczyna nie znudzimy? Bo przez jakiś czas nie zamierzam nic więcej dokupywać ;) A i napiszcie mi nazwę jakiś dobrych farbek albo dajcie linka do allegro ;)

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Hmm... mówiąc szczerze, jeśli nie planujecie rozwijać armii to poleciłbym jakies bitwy Westeros czy coś w ten deseń. Cena mniejsza, spokój z klejeniem i malowaniem a gra wystarcza na dłużej niż podstawka bo battla.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

No w batla na samej podstawce można grać, ale to na prawdę gra na jednej rozpisce się nudzi.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Abaddon pisze:No w batla na samej podstawce można grać, ale to na prawdę gra na jednej rozpisce się nudzi.
Słabo gra się w podstawkę, szczególnie, że skavy takie szanse tam mają, że hej....

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Jak się koledze znudzi, to niech sobie dokupi Bitwę o Przełęcz Czaszki i zrobi sojusze: skavenów z goblinami i wysokich elfów z krasnoludami. Ekscentryczna kombinacja, ale wyjdzie najtaniej i już na większe punkty :)

Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MatthewKorona »

Czy można kupić elementy terenu np. Ołtarz Khaina czy Totem Gorka? Jeśli tak to gdzie?
Czy po prostu nie ma modeli które takie elementy odzwierciedlają i musimy założyć że jakiś tam budynek jest np. tym ołtarzem khaina. Bo szukałem po necie i nie mogę znaleźć.
Z góry dzięki
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Z tego co mi wiadomo, GW produkuje tylko budynki do imperium. Wszystkie pozostałe trzeba robić samemu.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Za Totem Gorka może robić namiot z zestawu startowego do 7ed: "Battle for Skull Pass", pojawiający się co jakiś czas na Allegro.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

McKentucky
Warzywo

Post autor: McKentucky »

To mój pierwszy post na tym forum, więc witam.
Do tutejszych graczy zwracam się z pytaniem, którą armię wybrać Lizardmenów czy WE ?

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

a co bys chcial robic z ta armia ?

McKentucky
Warzywo

Heh, ogólnie armia ma cieszyć oko, a grać to tylko ze znajomymi.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

w takim razie graj tym co Ci sie bardziej podoba :wink: na stronie gw masz wszystkie modele, wiec popatrz i sie zastanow.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Czyli weź tą, której modele bardziej cieszą Ci oko... No przecież nikt Ci nie powie, która armia Tobie się bardziej podoba.

McKentucky
Warzywo

W tym właśnie problem, że obie mi się bardzo podobają. Poza tym wszystkie modele GW widziałem.

ODPOWIEDZ