Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Ogólnie nie.Na zasady euro są max 3 takie same cory.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
możesz przerzucić rzut, a nie nieudany rzut, więc możesz opóźniać wyjścieKraggo pisze:Panowie, jak to jest w końcu ze steam drill'em u górników. Jeśli wrzucę na wejście, to mogę przerzucić próbując rzucić tak, żeby nie weszli w tej turze (czytaj opóźnić wejście, jeśli już rzuciłem tyle, ile trzeba było na wejście w danej turze)?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- papa-smerf
- "Nie jestem powergamerem"
Czy jest szansa ze ktoś odpowie na to pytanie ? Zanim dojdą mi modele chce już zrobić kamyki pod podstawkami ... Więc czy mógł by ktoś mi napisać jaką długość i szerokość ma nowa katapulta dwarfów (ta kwadratowa) ?? - no ktoś ją chyba musi mieć
a może prostokątna?
51x27mm
51x27mm
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- papa-smerf
- "Nie jestem powergamerem"
Dziękówka ;Dpapa-smerf pisze:Smh pisze:a może prostokątna?
51x27mm
- Romendakil
- Mudżahedin
Pytanie odnośnie dodatku SoM.
Czy uważacie, że krasnoludy mogą brać Mythic Artefacts czy coś nam zabrania?
Czy uważacie, że krasnoludy mogą brać Mythic Artefacts czy coś nam zabrania?
Witam
mam pytanie czy Dwarfs BSB może brać wielką broń wydawało mi się że nie ale ostatnio przeczytałem że można nosić magiczną wersje sprzętu np. tarczy nawet jeśli nie można nosi ich normalnej wersji (patrz http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... start=1140)
Mieszko
mam pytanie czy Dwarfs BSB może brać wielką broń wydawało mi się że nie ale ostatnio przeczytałem że można nosić magiczną wersje sprzętu np. tarczy nawet jeśli nie można nosi ich normalnej wersji (patrz http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... start=1140)
Mieszko
nie może. Nasz krasiowy BSB jest ułomną wersją i jako jedyny nie może mieć GW. Może mieć natomiast broń z runami ale jeśli nie bierze magicznego sztandaru
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Wcale nie jest jedynycrovaxus pisze:jest ułomną wersją i jako jedyny nie może mieć GW
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Runa kragg the grimm jest nakładką na GW. Jeśli nie ma GW postać to jaki miałby być jej cel. No chyba że coś źle rozumiem ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
Mam pytanie co do dispellowania czarów remain in play. Jako że jak czar wejdzie to w swojej turze magii można to dispellować uzywając kości z z power poola. A jak w przypadku krasnali? One jako że nie czarują na jakiej ilości kości mogą ten czar dispellować? W 7 edycji mieli bazowo 2 kości w poolu na to a w 8 ed?
rzucasz 2d6 i z wszystkich możesz dispelowaćcrovaxus pisze:Mam pytanie co do dispellowania czarów remain in play. Jako że jak czar wejdzie to w swojej turze magii można to dispellować uzywając kości z z power poola. A jak w przypadku krasnali? One jako że nie czarują na jakiej ilości kości mogą ten czar dispellować? W 7 edycji mieli bazowo 2 kości w poolu na to a w 8 ed?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
aha! czyli mają normalnie swoją fazę magii i rzucają na PD TYLE że nie mają czarów. Dzięki za szybka odp ;]
Znaczy fazy magii nie masz - turlasz po prostu 2d6 i przeznaczasz je wszystkie na disspella.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Dla pewności - centrum przy strzale katapą to ile modeli (i przy jakim ustawieniu) piechoty na podstawkach 20/20 a ile przy 25/25 ? Zawsze graliśmy 16 modeli / 12 modeli, jednak spotkałem się z większym "pokryciem" templatem
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...