8 edycja ogrów
Moderator: Afro
Jak dla mnie ogry bardzo fajne natomiast potworki beznadziejne. W szczególności mamut(i ten drugi potworek dla bohatera którego można zrobić z jednego zestawu) i te małe rinoxy pod ogrami są słabe. Ogólnie nowe ogry troche przypominają mi klimatem orki do WH40000. Biorą co leży na ziemi i składają z tego różna maszyny wojenne
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Spekulacje i mój wishlist
tak patrzę na te dwa pierwsze zdjęcia by voodoo i sadzę że chyba hunter (bo ma kuszę) i tyrant na tym grubym czymś będzie jeździć. s6 w szarży jak nic, może nawet t6? Hmm czyżby lanca/włócznia u lorda ?:P
Te kociaki jakieś takie trochę dziwne, ale jakby nie patrzeć to jest podstawka rydwanowa ?
Armatorhinoks - aż się boję jaką siłę to będzie miało. Liczę że ruch i strzał z s5AP może na dłuższy zasięg - 18'?
Śmieciarka ok - w końcu plastyk.
No a mamut miażdży system. Wydawało mi się że Arachnoork jest super w kosmos... ale to coś...
Pewnie będzie miało tunderduper charge + 1s za ciosy...
Tutaj się zastanawiam - czy te kusze to wyrzutnia harpunów czy też taka kusza s5.
tak patrzę na te dwa pierwsze zdjęcia by voodoo i sadzę że chyba hunter (bo ma kuszę) i tyrant na tym grubym czymś będzie jeździć. s6 w szarży jak nic, może nawet t6? Hmm czyżby lanca/włócznia u lorda ?:P
Te kociaki jakieś takie trochę dziwne, ale jakby nie patrzeć to jest podstawka rydwanowa ?
Armatorhinoks - aż się boję jaką siłę to będzie miało. Liczę że ruch i strzał z s5AP może na dłuższy zasięg - 18'?
Śmieciarka ok - w końcu plastyk.
No a mamut miażdży system. Wydawało mi się że Arachnoork jest super w kosmos... ale to coś...
Pewnie będzie miało tunderduper charge + 1s za ciosy...
Tutaj się zastanawiam - czy te kusze to wyrzutnia harpunów czy też taka kusza s5.
Imo nie.Kokesz pisze:"... massive Cannon of the Sky-titans..."Afro pisze:ale co to jest to dzialo na rhinoksie??
czyli działo to działo
Bezsensu by było aby taka ogromna armata miała to same przeznaczenie co armata noszona pod pachą przez ołowiomiotaczy .
No ale się okaże.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ten mamut i rogaty stwór na jego bazie wielkością na pewno nie dorównują archanokowi, raczej wielkości stedzia jest. Sama podstawka ma kształt chyba rydwanowy. A kocia kawaleria podstawki mniejsze nieco niż rydwanowe. krótsze.
Wszystko zależy od tego z jaką siłą będą walić miotacze a z jaką te działo.BOGINS pisze: Imo nie.
Bezsensu by było aby taka ogromna armata miała to same przeznaczenie co armata noszona pod pachą przez ołowiomiotaczy .
No ale się okaże.
Możliwe Murmandus.
Ale popatrz na proporcje. Sam ogr ma ok 5cm wysokości, ten mamut ze wszystkimi częściami ma ok 18-21cm. I jaki to ma więc stosunek wysokość figurki do długości podstawki?
Ale tak patrzę to chyba jednak coś około 14cm ma długośc podstawka?
Hmm powiększenie? Raczej nie?
Ile ma arachnoork?
Ale popatrz na proporcje. Sam ogr ma ok 5cm wysokości, ten mamut ze wszystkimi częściami ma ok 18-21cm. I jaki to ma więc stosunek wysokość figurki do długości podstawki?
Ale tak patrzę to chyba jednak coś około 14cm ma długośc podstawka?
Hmm powiększenie? Raczej nie?
Ile ma arachnoork?
Przynajmniej wiesz na co czekać.
tak z innej beczki - kiedyś w tych plotach była mowa o plastykach: ludojadów,yeti,tyranta,maga,huntera? Jak nam wymienią jeszcze te figurki na plastyk to juz w ogóle .
Zapowiada się armia odrobinę do modyfikacji.
tak z innej beczki - kiedyś w tych plotach była mowa o plastykach: ludojadów,yeti,tyranta,maga,huntera? Jak nam wymienią jeszcze te figurki na plastyk to juz w ogóle .
Zapowiada się armia odrobinę do modyfikacji.
Super
Moja ogrza armia wkrótce się powiększy
Moja ogrza armia wkrótce się powiększy
Wisła Kraków.