8 edycja ogrów
Moderator: Afro
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Re: 8 edycja ogrów
nie tylko twoja. Pozostają mi w zasadzie do kupienia te największe modele, dwa duże swiniaki , 2 canony i 2x3 kawalerii .
- Król Goblinów
- Wodzirej
hooooooly fuck.. Ograzm, taki totalny. Te mamuty są tak w kosmos wyjechane ze brak mi słów.. Ogry zawsze były pro za modele ale te nowe... wow.
!!!!!!!!
Genialne, ja to w Twoim malowaniu Goblin chcę zobaczyć... ten mount pod lorda, nowa scrapa, dzialo wszystko na wypasie i na w miarę sensownych podstawkach nawet z tego co widzę... na kawa tylko trochę z dupy.. ledwo te ogry na nich siedza
Genialne, ja to w Twoim malowaniu Goblin chcę zobaczyć... ten mount pod lorda, nowa scrapa, dzialo wszystko na wypasie i na w miarę sensownych podstawkach nawet z tego co widzę... na kawa tylko trochę z dupy.. ledwo te ogry na nich siedza
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Gadałem wczoraj z właścicielem jednego sklepu który te wszystkie finecasty oglądał na zywo przy dostawach....
i to marudzenie jest mocno przesadzone... raz na kilkanaście kilkadziesiąt się trafi wybrak, ale ogarnięci sprzedawcy oglądają całą dostawe i uszkodzone odsyłają
i to marudzenie jest mocno przesadzone... raz na kilkanaście kilkadziesiąt się trafi wybrak, ale ogarnięci sprzedawcy oglądają całą dostawe i uszkodzone odsyłają
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Stonehorn totalnie gniecie.
Kawaleria na szablozębnych nie urywa, wolałem Rhinox Cavalery, ale i tak niczego sobie, dużo świeżości
Gruba Berta słabizna, wygląda jak z Flinstone'ów.
Scrapa też systemu nie niszczy. W ogóle malutkie te Rhinoxy się zrobiły... wyglądają na jeszcze mniejsze, niż w poprzedniej edycji. Fajna opcja jedynie, że Scrapa i Gruba berta to ten sam zestaw, więc dużo bitsów zostanie.
Mamut ładny, ale za bardzo mi Mumakila przypomina (no i te odstające części uwielbiają się łamać).
No to po Lizakach, teraz ogry będą armią na kilku potworkach.
Super, że w końcu odświeżyli tę armię.
Kawaleria na szablozębnych nie urywa, wolałem Rhinox Cavalery, ale i tak niczego sobie, dużo świeżości
Gruba Berta słabizna, wygląda jak z Flinstone'ów.
Scrapa też systemu nie niszczy. W ogóle malutkie te Rhinoxy się zrobiły... wyglądają na jeszcze mniejsze, niż w poprzedniej edycji. Fajna opcja jedynie, że Scrapa i Gruba berta to ten sam zestaw, więc dużo bitsów zostanie.
Mamut ładny, ale za bardzo mi Mumakila przypomina (no i te odstające części uwielbiają się łamać).
No to po Lizakach, teraz ogry będą armią na kilku potworkach.
Super, że w końcu odświeżyli tę armię.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
skłamałbym jesli bym powiedzial, że nie są zajebiste, jednak to nie sa figurki na kieszeń licealisty
zajebiste sprzedaje woch i kupuje to
Odlot figsy cudowne wręcz
Odlot figsy cudowne wręcz
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Mi dla odmiany nie podoba się ani jeden model. Mamut i szablozębne wyglądają jak porośnięte futrem zergi, ogry ledwie się na nich mieszczą, scrapa i ta armata też dziwaczne. Jakaś kaszana IMO .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
modele rewelacyjne, jedynie armata wydaje mi się lekko naciągana (konstrukcyjnie)
poza tym zazdroszczę Wam tych wszystkich bitsów, chyba tak bogatych GW nigdy nie wydało
o ile nowe potworki nawet mi pasują to mam obawy czy wymyślanie nowych stworzeń nie stanie się jakimś większym trendem. Z drugiej strony abominacja się jakoś wpasowała...
poza tym zazdroszczę Wam tych wszystkich bitsów, chyba tak bogatych GW nigdy nie wydało
o ile nowe potworki nawet mi pasują to mam obawy czy wymyślanie nowych stworzeń nie stanie się jakimś większym trendem. Z drugiej strony abominacja się jakoś wpasowała...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
mam nadzieję że rozłożenie tych nowych modeli będzie następujące:
Śmieciarki, armaty oraz kawaleria w special,
Mamut w rare.
Obawiam się jednak że będzie:
śmieciarki special
mamut,aramta,jazda, rare.
Pytanie co się stanie z yeti,ołowmiotaczami, ludojadami, dżordżami, plewnym gigantem?
Śmieciarki, armaty oraz kawaleria w special,
Mamut w rare.
Obawiam się jednak że będzie:
śmieciarki special
mamut,aramta,jazda, rare.
Pytanie co się stanie z yeti,ołowmiotaczami, ludojadami, dżordżami, plewnym gigantem?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
kolejna przygarść plot prosto z warseera
LORDS:
- Tyrant
- Slaughtermaster
+2 special characters
HEROES:
- Butcher
- Hunter (Stonehorn mount option?)
- Bruiser
- fire wizard thingy
+2 special characters
CORE: Sparse compared to other races, trends in counts-towards-minimum core units (and total) -- SK: 4(6), BM: 4(5), OG: 7(??), TK: 5(5)
- Bulls
- Ironguts
- Gnoblar Fighters
SPECIAL: 6+ options is typical trend (SK: 6, BM: 6, OG: 10, TK:
- Leadbelchers
- Yhetees
- Maneaters
- Sabertusk Riders
- Scrap Launcher thats RARE
- Stonehorn* speculation, may be rare RARE
-- Gnoblar Trappers are rumoured to not be in the new book (maybe an upgrade for Fighters?) - got that second bit right by the sound of it.
-Sabertusks packs
RARE:
- Gorger
- 'Mammox'
- Slavegiant
- Ironblaster
LORDS:
- Tyrant
- Slaughtermaster
+2 special characters
HEROES:
- Butcher
- Hunter (Stonehorn mount option?)
- Bruiser
- fire wizard thingy
+2 special characters
CORE: Sparse compared to other races, trends in counts-towards-minimum core units (and total) -- SK: 4(6), BM: 4(5), OG: 7(??), TK: 5(5)
- Bulls
- Ironguts
- Gnoblar Fighters
SPECIAL: 6+ options is typical trend (SK: 6, BM: 6, OG: 10, TK:
- Leadbelchers
- Yhetees
- Maneaters
- Sabertusk Riders
- Scrap Launcher thats RARE
- Stonehorn* speculation, may be rare RARE
-- Gnoblar Trappers are rumoured to not be in the new book (maybe an upgrade for Fighters?) - got that second bit right by the sound of it.
-Sabertusks packs
RARE:
- Gorger
- 'Mammox'
- Slavegiant
- Ironblaster
Większość odpowedzi na te pytania znajdziej w pierwszym poście na warseerze
O ile rozłożenie ogólne może być, o tyle wolałbym aby jakiś oddział. hmm chociaż ołowiomiotacze byli w core. No bo w sumie jeśli znikną ograniczenia, to kto będzie myślał o bulsach? Tylko ironi będą się liczyć...troche smutno Dwa regony po 6 ironów, może jakiś gnoblarków 40 i reszte w zależności od siły scrap... jak będą takie jakie są (liczę dodatkowo na AP) to może 1-2 sie pojawią, albo ołowiomiotacze. Jeśli ta kawaleria będzie dobra tzn: m7,ws4,s4(5najlepiej),t,4,w3,a3+2, 3+save, top jakieś takie trójeczki do szybkiego flankowania się trafią (tudzież te paczki sabretusków o ile to prawda).
Rejry... jęsli będzie tu dżordż (niezmieniony), ludojady(jakieś polepszone), armata, mamox, stonehorn, gigant.... to na pewno zniknie w ogóle gigant. dżordż będzie na "o są punkty to wezmę", pytanie jak mocny będzie momox/stonehorn i ludojady.
Z innej beczki pytania: regiment kawalerii będzie, a czy tyrant/brusier siądą na kociaku? Zaczyna być ciekawie....jeśli regiment będzie miał s5 w walce to bardzo możliwe iż sam będę się nad tym zastanawiał........... w końcu 5 ran+kociak to kurde dużo...
Co z hunterem... opcja na kociaku plus kociaki moze byc bardzo ciekawa.
No i czy w ogóle bedzie warto brać tyranta na stonehornie?:D To gruba świnia będzie...
Mam nadzieję że nie zrobią z mamoxa rydwanu który do tyłu bic nie będzie mógł
Rejry... jęsli będzie tu dżordż (niezmieniony), ludojady(jakieś polepszone), armata, mamox, stonehorn, gigant.... to na pewno zniknie w ogóle gigant. dżordż będzie na "o są punkty to wezmę", pytanie jak mocny będzie momox/stonehorn i ludojady.
Z innej beczki pytania: regiment kawalerii będzie, a czy tyrant/brusier siądą na kociaku? Zaczyna być ciekawie....jeśli regiment będzie miał s5 w walce to bardzo możliwe iż sam będę się nad tym zastanawiał........... w końcu 5 ran+kociak to kurde dużo...
Co z hunterem... opcja na kociaku plus kociaki moze byc bardzo ciekawa.
No i czy w ogóle bedzie warto brać tyranta na stonehornie?:D To gruba świnia będzie...
Mam nadzieję że nie zrobią z mamoxa rydwanu który do tyłu bic nie będzie mógł
Figsy na mega wypasie - cieszę się, że już jedną scrapę mam i do tego pozostaje mi kupienie nowych wzorów Zapowiadają się ogromne wydatki dodając jeszcze nowości do VC... ech... jak ja kasowo to przetrzymam?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart