Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
Imo tak bo na czas challange w miejsce bohatera wchodzi zwykły szczurek w tym przypadku wiec bohater Twój bije po unicie....ale niech potwierdzą to obeznani i ograni z zasadami.

nie mam teraz RB przy sobie, ale to zależy od tego kto jest przestawiany, bohater gracza A (jako rzucający), czy champion B (jako przyjmujący), jest to w RB przy chalendżach; jeśli okaże się że dostawiasz championa do rzucającego, wtedy twój hero nie atakuje, możesz po combacie zrobić normalny reform i ustawić corner to corner swoim herosem z drugiej strony jego bohatera, tak że będzie na przeciwko całego unitu 

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
papamobil jest wierzchowcem papy wiec wchodzi razem z nim w czelendż czyli reszta stoi i sie gapi
Z drugiej strony nie wiem kto w takiej sytuacji zgadzałby sie na czelendż 

- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
czy ja wiem
toć lepiej walnąć klocem guardów z KB niż sie pierdolić lordem
toć lepiej walnąć klocem guardów z KB niż sie pierdolić lordem

Pytanie: Czy Arcylektor na ołtarzu może rzucać modlitwy 360* czy tylko we front arc?
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
a czemu? modlitwy kapłana mają w zasadach chyba na ogół że mogą być rzucane na dowolnego herosa w 12'' a AB>RB
tylko czary z lighta chyba mają normalne wymagania zawarte w typie czaru
tylko czary z lighta chyba mają normalne wymagania zawarte w typie czaru
Tą z AB ponieważ ma swoje statstyki i zasady (AP i large blast). Nie stosuje się do niego zasad katapulty bo katapultą nie jest.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Faq do imperium ma na ten temat inne zdanie. W obecnej edycji moździerz jest zwykłą katapultą z innym profilem (takim jak był). Jest też wspomniane, że ignoruje się missife z AB więc zapewne mamy używać z RB odnośnie katapult.
Ja od jakiegoś czasu sam się wałowałem rzucając na missfire broni prochowych z RB.
Zapis o olaniu missfire z AB był dla mnie jednoznaczny z używaniem prochowego missfire bo przecież moździerz jest na proch...
Dzięki za ulepszenie moździerza Legion, gdyby nie to pytanie to bym dalej grał na gorszej tabelce.
Ja od jakiegoś czasu sam się wałowałem rzucając na missfire broni prochowych z RB.

Dzięki za ulepszenie moździerza Legion, gdyby nie to pytanie to bym dalej grał na gorszej tabelce.

Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
No, tak, tej trzeciej opcji wolałem nigdy nie brać pod uwagęDzięki za ulepszenie moździerza Legion, gdyby nie to pytanie to bym dalej grał na gorszej tabelce.

Szkoda trochę tabelki z podręcznika, ale strata jednego kanoniera przy wyniku 2-3 tragiczna nie jest, granat mu wybucha w rękach?

Vae victis!
A reszta załogi opłakuje biedaka całą następną turę? Missfire katapulty jest imo lepszy od broni prochowych, ale opisy nijak nie pasują do moździerza.Legion pisze: ale strata jednego kanoniera przy wyniku 2-3 tragiczna nie jest, granat mu wybucha w rękach?

Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Witam, jeżeli Warrior Priest siedzi w tym samym oddziale co Kapitan, to dostaje on hate(kapitan)?

- Slayer Zabójców
- Masakrator
Dziękuje, więc Furion wprowadza ludzi w błąd 
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=520
27 strona.
Edit: Chociaż... mógłby ktoś napisać czemu WP nie daje hate postaciom? Przecież pisze, że daje hate całemu unitowi, a postać w unicie jest jego częścią.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=520
27 strona.
Edit: Chociaż... mógłby ktoś napisać czemu WP nie daje hate postaciom? Przecież pisze, że daje hate całemu unitowi, a postać w unicie jest jego częścią.