Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
A od kiedy to może sobie wykupić normalną? Bo w podręczniku stoi, że ma tylko Hand weapon. Natomiast jest napisane, że może wybrać dowolny Magic Item ze wspólnej listy albo ogrzej - czy to dotyczy także magicznych zbroi? Bo to byłaby jakaś nowość
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Co prawda nie znam się na Ograch ale swego czasu było wałkowane czy np imperialny BSB może brać magiczną tarczę (do zwykłej nie ma dostępu). Wyszło na to, że w tej edycji nie ma ograniczenia "nie możesz brać normalnej rzeczy tego typu to też nie możesz magicznej (o ile oczywiście masz dostęp do magicznych itemów)".
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
No właśnie, teraz o ile dobrze kojarzę nawet Grey Seer może mieć tą tarczę (aczkolwiek mogę się mylić).Bizim pisze:Wyszło na to, że w tej edycji nie ma ograniczenia "nie możesz brać normalnej rzeczy tego typu to też nie możesz magicznej (o ile oczywiście masz dostęp do magicznych itemów)".
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Dzięki - no więc wszystko jasne jest w przypadku ogrzych magówKokesz pisze:Magowie nie mogę brać magicznych zbroi jeśli nie posiadają opcji wykupienia zwykłych (RB s. 500 Magical interferense).
a skąd pomysł ze mag imperialny może mieć tarcze?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
wszystko zalezy od tego co bedzie w takowym
na razie ciezko prewidziec
na razie ciezko prewidziec
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
ja bym wzial, nawet jesli cos przestanie byc grywalne to bedziesz miec wystarczajaco bitsow by pokonwertowac
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
co daje zasada vanguard ?
-
- "Nie jestem powergamerem"
Co radzicie kupić początkującemu graczowi oprócz batalionu i podręcznika