Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Cześć. Myślę ,że to może być dobry temat żeby się zapytać. Zakupiłem ostatnio metalowe modele i zmyłem z nich farbę, a że miałem wcześniej nowe z blisterka to zauważyłem ,że te zakupione mają połysk gdy blisterowe są matowe. Czy to sprawa farby albo jej usunięcia czy moje nowe modele mogą być bardzo udanymi odlewami?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję
Bardzo proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję
powiem ci tak, nie znam odpowiedzi na twoje pytanie, ale ostatnio kupiłem dwie figurki metalowe w blisterku, a więc nowe (konkretnie 2 damselki) i jedna błyszczała, a druga była matowa . Więc to jest chyba różnie
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Panowie, myślicie że ta trawka się nada pod makietę?
Czy ktoś poleca inną? Bo chciałem zakupić matę trawną, gra na stole mi się nudzi, nie ma niczego ładniejszego od zajebistej makiety z prawdziwymi budynkami, lasami itp.
Miał ktoś np. z tą do czynienia?
http://www.modelmania.com.pl/product_in ... b114572429
Pzdr
Czy ktoś poleca inną? Bo chciałem zakupić matę trawną, gra na stole mi się nudzi, nie ma niczego ładniejszego od zajebistej makiety z prawdziwymi budynkami, lasami itp.
Miał ktoś np. z tą do czynienia?
http://www.modelmania.com.pl/product_in ... b114572429
Pzdr
Impossible is nothing.
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
Już namierzyłem, dzięki wielkie
Impossible is nothing.
- Tiger Brown
- Kradziej
Połóż kilka cienkich warstw, albo najpierw połóż dobrze kryjący podkład w kolorze korespondującym z czerwienią (np. z serii Citadel Foundation).
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Tak jest, pomarańcz to chyba najsłabiej kryjąca farba, a slayerów wielu czeka .
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
i tu nie widzę problemów gdy jest "Macharius Solar Orange"
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kurde, muszę w końcu wysupłac kasę na kilka Founationów .
Ja tam też nie widzę problemów z pomarańczowym.
Choć ja poradziłem sobie malując najpierw brązowym (bestial brown) a dopiero potem pomarańcz - ładne, głębokie cienie można uzyskać
Dla mnie zmorą jest żółty i blond - nie mogę odpowiednio zwashować żółtego bo cały od razu się brudzi.
Choć ja poradziłem sobie malując najpierw brązowym (bestial brown) a dopiero potem pomarańcz - ładne, głębokie cienie można uzyskać
Dla mnie zmorą jest żółty i blond - nie mogę odpowiednio zwashować żółtego bo cały od razu się brudzi.
Odginać odginam. Najczęściej strzelają tak po prostu, jak siedzę w pokoju i słyszę "pyk"
Co do masy plastycznej to nie jestem zbyt przekonany. Kleiłem mocnym klejem dwuskładnikowym, tak samo zaklejając naokoło. Zresztą trochę tego zejdzie, mam 250 magnesów do wykorzystania.
A co z klejem do plastiku?
Co do masy plastycznej to nie jestem zbyt przekonany. Kleiłem mocnym klejem dwuskładnikowym, tak samo zaklejając naokoło. Zresztą trochę tego zejdzie, mam 250 magnesów do wykorzystania.
A co z klejem do plastiku?