Sprzęt dla murzyna.
Moderator: Kołata
Sprzęt dla murzyna.
Jak składacie swojego lorda na wywernie ? Bo Trojek najpewniej wezmie czarnucha na wronie i potrzeba mi poparcia w kwestii sprzętu dla generała .
Póki co wydaje mi się że opcja Gogolowa ( Shaga's, buty, zorga, enchant shield) jest lepsza od tej co proponuje Trojek(Ulag axe, buty, enchanted shield, ward 5+)
Póki co wydaje mi się że opcja Gogolowa ( Shaga's, buty, zorga, enchant shield) jest lepsza od tej co proponuje Trojek(Ulag axe, buty, enchanted shield, ward 5+)
Ja składałem w wersji trojkowej. Wersji gogolowej nie próbowałem, chociaż może być lepsza. Ale ja mimo wszystko podmieniłbym buty na warda. Jakoś tak lepiej się czuję z wardem na latającym lordzie.
A licky boom boom down!!!
tak naprawde zlozenie lorda zalezy od tego jaki majcher mu sie wlozy
bo to ze potrzeba wlozyc atak nr 5 jest dosyc oczywiste
ja bym optowal za ulagiem,wardem,butami i entch shield->3+AS,5+ward,5 atakow z 6 silki(zarowno w szarzy jak i byciu zaszarzowanym) no i dla mnie nieocenione przerzuty
zamiast butow moglby byc kb...ale atak przydatny zawsze a kb w walce z duzymi kafarami(a do tego wyvern nie jest za bardzo stworzony)
bo to ze potrzeba wlozyc atak nr 5 jest dosyc oczywiste
ja bym optowal za ulagiem,wardem,butami i entch shield->3+AS,5+ward,5 atakow z 6 silki(zarowno w szarzy jak i byciu zaszarzowanym) no i dla mnie nieocenione przerzuty
zamiast butow moglby byc kb...ale atak przydatny zawsze a kb w walce z duzymi kafarami(a do tego wyvern nie jest za bardzo stworzony)
na tropik shaga to koniecznosc - przeciwnicy maja 8 herosow na stole..
Daj kolesiowi shaga sworda (50pkt), warda na 5+ (30pkt), enchanted shielda (15pkt) i np collar of zorga (wtedy smoki mozesz probowac na klate brac). Na tropik najlepsze co moze byc tak naprawde
Daj kolesiowi shaga sworda (50pkt), warda na 5+ (30pkt), enchanted shielda (15pkt) i np collar of zorga (wtedy smoki mozesz probowac na klate brac). Na tropik najlepsze co moze byc tak naprawde
skad ty tropik wytrzasnales OoTruePunk pisze:na tropik shaga to koniecznosc - przeciwnicy maja 8 herosow na stole..
screaming sword ma tylko jeden plus imo... przeciwnik nie wie, ze go masz i mozesz go zaskoczyc jesli zle pouklada herosow....
czyli w praktyce dziala raz z ta swoja sila 7-8 pozniej masz pewnie tylko 1 herosa w zasiegu jak juz przeciwnik o tym wie...
moze i jojcze ale z kolata gralem i jak sie nauczylem, ze ma ten miecz to zapytaj sie ilu herosow ostatio mial w zasiegu....
Ostatnio zmieniony 4 lip 2007, o 21:29 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.
tak z terminu i tonu notki Mlodego mi tropikiem zasmierdzialo ;P
i jojczysz Shino - jak gra sie z glowa, to zabrze +1/2 sie wyciaga. I elo rap.
i jojczysz Shino - jak gra sie z glowa, to zabrze +1/2 sie wyciaga. I elo rap.
Warboss Ironclaw's Waaagh Cleva ??
Jako, że latamy na wyvernie to chyba szarżujemy (no chyba,że się bujamy ze smokiem). Wada oczywista, czyli słaba obrona. Ale z drugiej strony czy jest ona, aż tak potrzebna ?? I tak z jakimś młotem z chaosu nie mielibyśmy zbyt wielkich szans (a jakbyśmy mieli to by walił po wyvernie, więc na jedno wychodzi). Co sądzicie ??
Jako, że latamy na wyvernie to chyba szarżujemy (no chyba,że się bujamy ze smokiem). Wada oczywista, czyli słaba obrona. Ale z drugiej strony czy jest ona, aż tak potrzebna ?? I tak z jakimś młotem z chaosu nie mielibyśmy zbyt wielkich szans (a jakbyśmy mieli to by walił po wyvernie, więc na jedno wychodzi). Co sądzicie ??
-
- Plankton
BOWB jak dla mnie ma 2 słuszne wersje ekwipunku:
a) dzik + Axe of The Last Waagh! + około 30 night goblinów z siatkami
b) Wyvern + Shaga Screamin' Sword + Guzzlas Backbone Brew + Warboss Um's Best Big Boss At
Obydwie wersje mają Heavy Armour i Shield
a) dzik + Axe of The Last Waagh! + około 30 night goblinów z siatkami
b) Wyvern + Shaga Screamin' Sword + Guzzlas Backbone Brew + Warboss Um's Best Big Boss At
Obydwie wersje mają Heavy Armour i Shield
-
- Plankton
Jak dostanie stupidity - trudno, z Ld 9 można się o to pokusić, frenzy? na dodatkowy atak narzekał nie będę - wystarczy lepiej pokombinować wtedy gościem. To co nas interesuje to HATE przecież przy dobrych wiatrach mamy wtedy 6A S7 (zakładam, ze uda nam się złapać 2-óch Bohaterów w pobliże, nie rzadko jest ich więcej) od gościa i 3A S6 od wrony, to są praktycznie pewne wound'y - BO 7WS (praktycznie wszystko na 3+ potem na 2+) wrona 5WS (na 4+ potem na 2+, większych twardzieli rani na 3+)z hate to działa naprawdę dobrze. A co do ilości goblinów i boss'a - może i bym się skusił na zwiększenie liczby, ale 30 jak na razie wystarcza.
-
- Plankton
Jak ta armia jest za bardzo losowa, to po co nią grać? Ja najbardziej czekam zawsze na rzucanie animozji poza tym kurde... mieć 9Ld i bać się głupoty? No trudno czasem się zdarzy, nie można mieć wszystkiego, a co jeśli uda nam się wyrzucić hate'a? przecież to jest zabójcze wtedy - i nikt mi nie wmówi, że nie będzie. O&G to była zawsze zabawna i radośnie nieprzewidywalna armia ją po prostu trzeba kochać
Sir_Skraaj: powodzenia na turniejach. O ile w grach towarzyskich mozna miec takie podejscie jak Ty, o tyle na turnieju.. to chyba tylko jesli miejsce w drugiej dziesiatce Cie zadowala
To i ja się wypowiem, bo to kwestia wagi państwowej
Kombo standardowe, czyli to co poponuje Trojek jest OK. Jest bardzo dobre, ale nie przegięte. Na zwykłe turnieje może nawet jest lepsze.
Natomiast na EURO, gdzie są tajne rozpy, ZDECYDOWANIE lepsze jest kombo hardkorowe. Gram nim od początku tej edycji (tylko brałem KB zamiast ataku, ale ostatnio przekonałem się do wersji Gogola (z butami)) i wiem, jakie to jest mordercze, gdy przeciwnik nie wie, co go czeka. Większośc graczy trzyma herosów razem (zwlaszcza magow w jednym oddziale),a to mlyn na wode dla naszego lorda.
Gadałem z Tojkiem, ale on woli ten bardziej uniwersalny zestaw. W sumie najlepiej niech weźmie to, czym mu sie najlepiej gra.
To tyle
Pozdr z plaży
Kombo standardowe, czyli to co poponuje Trojek jest OK. Jest bardzo dobre, ale nie przegięte. Na zwykłe turnieje może nawet jest lepsze.
Natomiast na EURO, gdzie są tajne rozpy, ZDECYDOWANIE lepsze jest kombo hardkorowe. Gram nim od początku tej edycji (tylko brałem KB zamiast ataku, ale ostatnio przekonałem się do wersji Gogola (z butami)) i wiem, jakie to jest mordercze, gdy przeciwnik nie wie, co go czeka. Większośc graczy trzyma herosów razem (zwlaszcza magow w jednym oddziale),a to mlyn na wode dla naszego lorda.
Gadałem z Tojkiem, ale on woli ten bardziej uniwersalny zestaw. W sumie najlepiej niech weźmie to, czym mu sie najlepiej gra.
To tyle
Pozdr z plaży