Magic the Gathering
Ja osobiście bardzo lubię magica - sam mam zieloną talię na fungusach. Moim zdaniem nie zawsze trzeba dużo na Magica wydać ja mam np. tylko sto kilkanaście kart i moja talia nie jest wcale taka zła, zresztą na turniejach nie gram tylko z kolegami na przerwach
Ostatnio zmieniony 2 cze 2007, o 11:03 przez Luks, łącznie zmieniany 1 raz.
Luks - swiatło
No to zależy..
Jak się gra tylko z kolegami, na przerwach, na podwórku, czy gdziekolwiek to można tanio złożyć talię. Taką do gry ,,podwórkowej" to nawet za ~40zł można zrobić i grać sobie.
Jeśli jednak chcemy grać na turniejach to talia będzie już kosztowała więcej. W porównaniu z grami figurkowymi jak Warhammer to itak mało.
Chyba że chce się mieć taką talię co wogóle wymiata na turniejach mniejszych, większych, co podobne wygrywają mistrzostwa świata itp itd. Wtedy to talia może kosztować nawet więcej niż porządna armia do Warhammera.
Jak się gra tylko z kolegami, na przerwach, na podwórku, czy gdziekolwiek to można tanio złożyć talię. Taką do gry ,,podwórkowej" to nawet za ~40zł można zrobić i grać sobie.
Jeśli jednak chcemy grać na turniejach to talia będzie już kosztowała więcej. W porównaniu z grami figurkowymi jak Warhammer to itak mało.
Chyba że chce się mieć taką talię co wogóle wymiata na turniejach mniejszych, większych, co podobne wygrywają mistrzostwa świata itp itd. Wtedy to talia może kosztować nawet więcej niż porządna armia do Warhammera.
Nawet talie do wygrywania większych turnieji można złożyć dość tanio np. ostatnia na allegro wylicytowałem patrona po dwa złote, a jak przyjechałem żeby odebrać karty(bo jeszcze kupiłem jednego spiderka) to kupiłem bardzo tanio jeszcze 4 fajne karty. A takiego lotus bluma(czy jakoś tak) można kupić okazyjnie po 5 złoty, albo taką serie wszystkich kaldr(sworda, helm, shielda) - po 15.
Luks - swiatło
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Gówno dla tych co grają w WFB i WH40k i ich popieram grałem bo koledzy grali:P i tak nie umie w to grac do końca na to idzie za dużo kasy, co 1 rok wychodzi nowa edycja a trzeba zmieniać co rok talie,jeśli gramy na turniejach, do tego co jakieś 3 miechy czy tam więcej nie znam się... wychodzą dodatki i też je powinno się mieć wiec kupa, jak mój kolega powiedział, żeby mieć wypasioną talie trzeba z 300zł spokojnie wydać, a za 300zł mam 3 boxy pegazów xD pozdro
Riposta:
Ale:
Niekoniecznie.. gram w warhammera (od niedawna, ale gram) a MtG nadal mi się bardzo podoba.Artek'sWorkshop pisze:Gówno dla tych co grają w WFB i WH40k
"dla tych co grają w WFB i WH40k" to raczej nie jest dużo-talie można nawet za 100 zł złożyć nienajgorsząArtek'sWorkshop pisze:na to idzie za dużo kasy
Nie wiedziałem.. (a po co co 1 rok zmieniać talie? )Artek'sWorkshop pisze:trzeba zmieniać co rok talie
To rzeczywiście niezwykłe odkrycie.Artek'sWorkshop pisze:wychodzą dodatki i też je powinno się mieć wiec kupa
A żeby zrobić armie do np. warhammera 3 razy tyle.Artek'sWorkshop pisze:żeby mieć wypasioną talie trzeba z 300zł spokojnie wydać
Ale:
to wszystko wyjaśniaArtek'sWorkshop pisze:i tak nie umie w to grac
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Dobra fajnie umiesz grać w Magica a ja nie, ale mi to zwisa i powiewa nie dość ze to drogie, ok kupisz talie za 40zł ale będą cie ogrywać że żal ściska dupę, a jakaś lepsza karta np. duel to za takie gówno płacisz 60zł i to kawałek tekturki. Nie widzisz że (większość)tych co tu są na tym forum nielubi grać w magica więc nie wiem poco ten temat. Takie tematy zakładaj na stronie www.k20.org.pl czy jakoś tak, i mam głupie wrażenie że próbujesz nas przekonać do grania w Magica , i pewnie by mi się podobał magic jak bym umiał grać ale nie umie i jestem z tego dumny .
Bitewniki były są i będą najlepsze .Takie są moje odczucia do Magica .
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Posłuchaj fagasiku!Artek'sWorkshop pisze:Dobra fajnie umiesz grać w Magica a ja nie, ale mi to zwisa i powiewa nie dość ze to drogie, ok kupisz talie za 40zł ale będą cie ogrywać że żal ściska dupę, a jakaś lepsza karta np. duel to za takie gówno płacisz 60zł i to kawałek tekturki. Nie widzisz że (większość)tych co tu są na tym forum nielubi grać w magica więc nie wiem poco ten temat. Takie tematy zakładaj na stronie www.k20.org.pl czy jakoś tak, i mam głupie wrażenie że próbujesz nas przekonać do grania w Magica , i pewnie by mi się podobał magic jak bym umiał grać ale nie umie i jestem z tego dumny .
Po pierwsze to tym bezsensownym komentarzem nabiłeś sobie posta.
Po drugie jak Cię dany temat nie interesuje i "Ci zwisa" (są specjalne tabletki jak masz taki problem) to w nim nie pisz.
Po trzecie gram w Magica ze znajomymi i jakoś nie zmieniem talii co pół roku. Umawiasz sie na grę na konkretny dodatek (np. Kamigawa) i grasz.
Tyle!
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Sam jesteś fagasem.
Umiesz czytać????? napisałem że to jest moje zdanie
Umiesz czytać????? napisałem że to jest moje zdanie
i tyle, niepisałem że niemacie w to grać itp. poprostu mi Magic sie niepodoba a z tym twój ton!!!Więc niepodskakuj.I pisałem że to bez sensu kupowac karty takie drogie więc stul ..... ,sam weź tabletki i się lepiej uspokuj.Artek'sWorkshop pisze:Takie są moje odczucia do Magica .
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
"Nie" z czasownikami pisze się osobno.
"umiesz grać w Magica a ja nie, ale mi to zwisa i powiewa" - wydaje mi się, że ta wypowiedź nie wymaga komentarza. Dno.
"Nie widzisz że (większość)tych co tu są na tym forum nielubi grać w magica więc nie wiem poco ten temat" - widać, że część battle'owców gra w Magica skoro się tu wypowiada. Poczytaj poprzednie posty.
"mam głupie wrażenie że próbujesz nas przekonać do grania w Magica" - to rzeczywiście głupie wrażenie.
"umiesz grać w Magica a ja nie, ale mi to zwisa i powiewa" - wydaje mi się, że ta wypowiedź nie wymaga komentarza. Dno.
"Nie widzisz że (większość)tych co tu są na tym forum nielubi grać w magica więc nie wiem poco ten temat" - widać, że część battle'owców gra w Magica skoro się tu wypowiada. Poczytaj poprzednie posty.
"mam głupie wrażenie że próbujesz nas przekonać do grania w Magica" - to rzeczywiście głupie wrażenie.
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Chłopie ty chyba nie rozumiesz jednej rzeczy, pisałem dwa razy że to tylko moje zdanie więc mogę pisać wiele rzeczy np. Magic to szajs, gówno , badziebie , chłam, a ci nic do tego, bo to moje zdanie nawet Piotr3k sam pisał że każdy ma swoje zdanie, więc poco zaczynasz dyskusję, tak to prawda zrobiłem błędy w pisowni, ale niemiałem czasu by to sprawdzić, bo wychodziłem więc był bym wdzięczny gdybyś szanował moje i każdego innego zdanie. Magic ok może i jest fajny ale drogi, ja wole np. Wydać to na bitewniaki lub na osobiste wydatki bo wydawanie 60zł za duela czy np. Akrome to z lekka przesada. Chcesz grać to se graj mi to szczerze (zwisa i powiewa)i nie będę cie namawiał do tego byś nie grał.
Mam nadzieje że sie dogadaliśmy
Mam nadzieje że sie dogadaliśmy
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
To jest Twoje zdanie. Ok. Rozumiem to, ale po co piszesz, że Ci to "zwisa i powiewa"? Nie rozumiem tego...
Dobra! Zakończmy tę dyskusję. Pokój światu!
Dobra! Zakończmy tę dyskusję. Pokój światu!
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
OK, pokój światu a to w że mi zwisa i powiewa to miało znaczyć ze mnie to nie interesuje
Spokojnie Artur, będzie dobrze.
1.Jak Ci to "zwisa i powiewa", to po co tutaj piszesz?
2.Ty podobno grasz w Warhammera a piszesz mi tutaj że to żal że za kawałem tekturki 60zł.. a w Warhammerze co masz? Za kawałek plastiku 70zł
3.Po co miałbym pytać się na k20 kto tam gra w Magica, skoro tamta strona jest właśnie cała o Magicu?
4.Skąd wiesz że większość z tego forum nie lubi Magica? Mów za siebie lepiej.
5.Właśnie widze że nie wiesz po co ten temat.
6.Jakich "nas"? Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej?
7.Nie mam zamiaru nikogo przekonać do gry w Magica (w szczególności Ciebie). Nie czytałeś poprzednich postów? Jak przeczytasz do sie dowiesz po co ten temat.
8.Nie potrafisz grać i jesteś z tego dumny?
9.Jeśli chcesz wyrazić swoje własne zdanie, swoją opinie itp to nie pisz: "Magic to szajs, gówno badziebie" (pozatym chyba 'badziewie') bo to nie pasuje do wyrażania własnego zdania chyba..
10.Nie będziesz namawiał innych żeby nie grali? Jeszcze tego brakowało..
11.)Nie odpisuj na to, uznaj to za pytania retoryczne, nie chce mi się czytać twoich wypowiedzi, bo mnie męczą.
12.)KONIEC DYSKUSJI NA TEMAT- ODCZUCIA ARTURA DO MAGICA
1.Jak Ci to "zwisa i powiewa", to po co tutaj piszesz?
2.Ty podobno grasz w Warhammera a piszesz mi tutaj że to żal że za kawałem tekturki 60zł.. a w Warhammerze co masz? Za kawałek plastiku 70zł
3.Po co miałbym pytać się na k20 kto tam gra w Magica, skoro tamta strona jest właśnie cała o Magicu?
4.Skąd wiesz że większość z tego forum nie lubi Magica? Mów za siebie lepiej.
5.Właśnie widze że nie wiesz po co ten temat.
6.Jakich "nas"? Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej?
7.Nie mam zamiaru nikogo przekonać do gry w Magica (w szczególności Ciebie). Nie czytałeś poprzednich postów? Jak przeczytasz do sie dowiesz po co ten temat.
8.Nie potrafisz grać i jesteś z tego dumny?
9.Jeśli chcesz wyrazić swoje własne zdanie, swoją opinie itp to nie pisz: "Magic to szajs, gówno badziebie" (pozatym chyba 'badziewie') bo to nie pasuje do wyrażania własnego zdania chyba..
10.Nie będziesz namawiał innych żeby nie grali? Jeszcze tego brakowało..
11.)Nie odpisuj na to, uznaj to za pytania retoryczne, nie chce mi się czytać twoich wypowiedzi, bo mnie męczą.
12.)KONIEC DYSKUSJI NA TEMAT- ODCZUCIA ARTURA DO MAGICA
Grywalem w magica za czasow ice age, to bylo chyba z 10 lat temu i juz wtedy bylo to jedna z fajnieszych gier tego typu ( wlasciwie to praktycznie wyboru duzego wtedy nie bylo). OStatnimi czasami grywalem tez na magic:online ale to niestety jeszcze nie dla ludzi takich jak ja, czyli slabo grajacych a zalaujacych kasy na dodatkowe tixy czy boostery. Ogoleni jesli ktos nie ma cisnienia na turnieje itp to gra sie bardzo fajnie nie trzeba wydawac niewiadomo jakiej kasy zeby pograc w kumplami. Ja niestety nie mialem wlasnie z kim grac i zostawaly turnieje a tu niestety jest kiepsko bo tzreba sporo zainwestowac zeby cos ugrac to najwiekszy minus magica w porownaniu do gier bitewnych.
Ostatnimi czasami zbieram sobie powoli z allegro karty do KULT. Troche sie jzu uzbieralo i teraz kombnuje jak tu zone namowic do wspolnego grania
Ostatnimi czasami zbieram sobie powoli z allegro karty do KULT. Troche sie jzu uzbieralo i teraz kombnuje jak tu zone namowic do wspolnego grania
- Zed Zediculus
- Mudżahedin
Dokładnie. Jak ma się z kim grać w Magic'a to nie potrzeba dużo kasy
A w Kult grałem kilka lat temu, ale już kart nie mam...to była jedna z najbardziej psychodelicznych karcianek w jakie grałem...i te grafiki...
A w Kult grałem kilka lat temu, ale już kart nie mam...to była jedna z najbardziej psychodelicznych karcianek w jakie grałem...i te grafiki...
- Szrederator
- Chuck Norris
te artek's wiesz dobrze ze to piotr3k wymyślił piotrek's workshop a nie ty ty tylko zmieniłeś na artek's a zresztą to nieumiesz grać w mtg więc poco tu piszesz
- Szrederator
- Chuck Norris
Tak rzeczywiście jakbyś nie miał czasu nigdy i wszędzie zaraz wychodził piszesz .Ostatnio przez jakieś 3 miesiące nie wychodziłeś na dwór to nie wiem gdzie ci sie tak spieszy ciągle .Artek'sWorkshop pisze:tak to prawda zrobiłem błędy w pisowni, ale niemiałem czasu by to sprawdzić, bo wychodziłem więc był bym wdzięczny gdybyś szanował moje i każdego innego zdanie.
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Skończyłeś??? może nie mam ochoty??? może mam inne zajęcia???może musze pomalować 100figsów??? na logikę, jak będę chciał to wyjdę . Fakt nie umiem grać w MTG ale ja się przynajmniej potrafię do tego przyznać. A co do tego nicku po pierwsze Piotr3k tego nie wymyślił tylko mi się spodobało i tyle, wcześniej zamierzałem dać ten nick ale ja się nie będą z tobą kłócił bo to nie czas ani nie miejsce. TEMAT o mnie zamknięty.