2400 gej-elfy
2400 gej-elfy
ROPZISKA JEST NIŻEJ
Przy pierwszym teście rozpiski BSB był puszką(2+ przerzucany save), ale zrezygnowałem z niego bo nic nie robił.Mały mag miał wybieranie czarów, lecz niszczarka będzie dużo lepsza i tak w lore of shadow kazdy czar jest dobry więc nie ma co narzekać. Myśle, że taką rozpiską dam rade coś ugrać. Gdyby ktoś znalazł jakieś błędy pod euro albo miał jakieś pomysły, co do zwiększenia overpowera to chętnie wysłucham
Przy pierwszym teście rozpiski BSB był puszką(2+ przerzucany save), ale zrezygnowałem z niego bo nic nie robił.Mały mag miał wybieranie czarów, lecz niszczarka będzie dużo lepsza i tak w lore of shadow kazdy czar jest dobry więc nie ma co narzekać. Myśle, że taką rozpiską dam rade coś ugrać. Gdyby ktoś znalazł jakieś błędy pod euro albo miał jakieś pomysły, co do zwiększenia overpowera to chętnie wysłucham
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, o 10:12 przez Kołek, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozdziel 20 łuczników na dwa oddziały po 10 - zmieścisz się w limicie powtórzeń, a będziesz mógł obrać więcej celów, gdy zajdzie taka potrzeba.
Mam jeszcze jedno pytanie: czy tych 10 spearelfów służy do czegoś innego poza byciem wypełniaczem?
Mam jeszcze jedno pytanie: czy tych 10 spearelfów służy do czegoś innego poza byciem wypełniaczem?
Kołek, mógłbyś na DMP wystawić cztery swoje klony, każdy zagrałby inną armią i byłby win W sumie mógłbyś wystawić nawet dwa składy. W Twoich rozpach nie da się zwiększyć powera gdyż max power został osiągniety. Grałeś już wszystkim, to ty nas nauczaj !
sam doszedłem(no może z lekkim naprowadzeniem osób 3) przed chwilą że można zwięksyc overpower zabierajac bolca, zwiększajac liczbe lionów. Dodatkowo na oddział z +1mv dam magic ataki a na oddział z sorcery dam 6+ warda na maszynki. No nie wiem czy skałd 5x ja nie zniszczył by wszechświata, bo nie jest on przygotowany na taką kumulacje farta w jednym miejscu
Sprostowanie:
Nie grałem jeszcze WE
Sprostowanie:
Nie grałem jeszcze WE
A tak, istotne spostrzeżenie. Jeden bolec nic nie zrobi - musi być ich minimum dwa. Za to kilku dodatkowych WL zawsze się przyda. Poza tym, wymieniając bolca na WL dostaniesz armię czysto naporową i zwiększysz mobilność.Kołek pisze:można zwięksyc overpower zabierajac bolca, zwiększajac liczbe lionów.
zmień tarczę na bsb, bo aż przykro patrzeć
natomiast kosztem ring of fury/river bow/ptak dorzuciłbym 2WL i bolca.
natomiast kosztem ring of fury/river bow/ptak dorzuciłbym 2WL i bolca.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Nie chciało mi się edytować, ale oczywiście nikt nie czyta co napisałem, więc macie:
1 Archmage @ 340.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of High Magic
Annulian Crystal [40.0]
Ring of Fury [40.0]
1 Mage @ 185.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Sigil of Asuryan [40.0]
Shrieking Blade [10.0](fear jak by co )
1 * Noble @ 176.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
Reaver Bow [40.0]
Charmed shield [5.0]
24 First Archers @ 289.0 Pts
Longbow; Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
10 Archers @ 115.0 Pts
Longbow; Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Longbow; Musician
10 Spear Elves @ 95.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Musician
26 White Lions @ 490.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50.0]
1 Guardian @ [17.0] Pts
Heavy Armour
Ironcurse Icon [5.0]
28 White Lions @ 495.0 Pts
Banner of Swiftness [15.0]
1 Guardian @ [27.0] Pts
Heavy Armour
Amulet of Light [15.0]
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 110
Total Army Cost: 2395.0
Leniuchy jak komentujecie to czytajcie co pisał założyciel tematu
1 Archmage @ 340.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of High Magic
Annulian Crystal [40.0]
Ring of Fury [40.0]
1 Mage @ 185.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Sigil of Asuryan [40.0]
Shrieking Blade [10.0](fear jak by co )
1 * Noble @ 176.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
Reaver Bow [40.0]
Charmed shield [5.0]
24 First Archers @ 289.0 Pts
Longbow; Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
10 Archers @ 115.0 Pts
Longbow; Musician
10 Archers @ 115.0 Pts
Longbow; Musician
10 Spear Elves @ 95.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Musician
26 White Lions @ 490.0 Pts
Banner of Sorcery [50.0]
1 Guardian @ [17.0] Pts
Heavy Armour
Ironcurse Icon [5.0]
28 White Lions @ 495.0 Pts
Banner of Swiftness [15.0]
1 Guardian @ [27.0] Pts
Heavy Armour
Amulet of Light [15.0]
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 110
Total Army Cost: 2395.0
Ostatnio zmieniony 8 sie 2011, o 17:47 przez Kołek, łącznie zmieniany 2 razy.
ja bym dał charmed shield na bsb, to na tyle ważny model, ze warto mu dać tego carstain ringa
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
nawet nie zapytam po co ci ten miecz na magu... wywal go i te punkty mozna lepiej wydac...
+1M na WL tez wydaje sie zbedne skoro to ma byc defens... cofac sie i w bok i tak mozesz na 3" a to jest to co glownie robia WL, szarzowanie sie nie oplaca w HE lepiej ustawic sie na szarze i 1 ture wiecej poczarowac i pomagowac...
sorcery na WL bardzo ladnie ci ogranicza ich ilosc niestety, ale skoro taklubisz to ok, zamienil bym ironcursa na trickster sharda... bronisz sie przed maszynami ustawieniem a nie wardem na 6+ :/
pozatym to jest i tak mocna standardowa rozpa...
+1M na WL tez wydaje sie zbedne skoro to ma byc defens... cofac sie i w bok i tak mozesz na 3" a to jest to co glownie robia WL, szarzowanie sie nie oplaca w HE lepiej ustawic sie na szarze i 1 ture wiecej poczarowac i pomagowac...
sorcery na WL bardzo ladnie ci ogranicza ich ilosc niestety, ale skoro taklubisz to ok, zamienil bym ironcursa na trickster sharda... bronisz sie przed maszynami ustawieniem a nie wardem na 6+ :/
pozatym to jest i tak mocna standardowa rozpa...
-.- W oddział 23 WL każdy ci zaszarżuje 30tką ghuli i albo ich dowskrzesza więcej, albo da ASF i rerolle i nawet bez tego możesz takich nie posypać. Na BSBku daj banner of sorcerry. Zamiast +1M daj WL więcej. Bolec też niewiele zdziała sam, a to zawsze jakies pkt które mogą zgarnąć harpie, furie itd, których normalnie by nie zgarnęły, a prawie 7wl więcej robi dobrze. Grałem na annulianie i RoF - fajnie działa, bo rzucasz czary z 1-2 kostek.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
pierwszy raz zacytuje siebie
i jeszcze raz dla pwności zanim ktos napisze post zwrcający mi uwagę
i drugi raz dla pewnosci ze zauwazycieLeniuchy jak komentujecie to czytajcie co pisał założyciel tematu
ropza jest 2 posty wyżej czy moze 3Leniuchy jak komentujecie to czytajcie co pisał założyciel tematu
i jeszcze raz dla pwności zanim ktos napisze post zwrcający mi uwagę
o co ci chodzi?
szkoda słów -.-
haha! A ja wiem, jest do dupy. Takie połączenie rozpiski furionowej i standardowej...Kołek pisze:jak oglądam ta rozpiske to tez w sumie nie wiem co powiedziećWojtuśŚ pisze:szkoda słów -.-