Malagor a masz jakieś sugestie? Bo wydaje mi się że chciałeś coś powiedzieć, nowemu wodzowi. Sam z chęcią posłucham, bo dopiero co wyrolowałem mojego kompana z drużyny ;]Malagor pisze:Danio007 zamierzasz zaciągnąć swą duszę u Rogatego Szczura i wiernie mu służyć dowodząc hordami jego popleczników ?;) W sumie to pytam o to czy jesteś zainteresowany grą Skavenami
Początkujący generał
Moderator: Hoax
-
- Pseudoklimaciarz
Re: Początkujący generał
-
- Pseudoklimaciarz
Musiałem do tego użyć mój kochany miotacz spacz-ognia, ale było warto. Teraz muszę poszukać nowego przewodu...
Tylko w tym sensie
Tylko w tym sensie
-
- Pseudoklimaciarz
Wrzucę w odpowiednim czasie Myślałem że masz ogólne porady
Fajne to forum macie ;]
Fajne to forum macie ;]
-
- Pseudoklimaciarz
Mam, mam już army book'a
No skoro, tak nalegasz, to coś wymyślę i za jakiś czas wrzucę :]
No skoro, tak nalegasz, to coś wymyślę i za jakiś czas wrzucę :]
Mam pytanie: Czy mógłby ktoś dać taką w miarę czytelną rozpiskę figsów na 1000 i powiedzmy 2k punktów? Bo przebijanie się przez ten temat dla kogoś świeżego jest wielce trudne i uciążliwe Byłbym niezmiernie wdzięczny
,,Szybko, szybko Kościorwiju! Gryź, zgładź zabij!"
Unnamed1000 Pts - Skaven Army
1 Warlord @ 180.0 Pts
General; Heavy Armour
Talisman of Preservation [45.0]
Blade of Corruption [35.0]
Dragonhelm [10.0]
1 Chieftain @ 99.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Glitering Scales [25.0]
1 Warlock Engineer @ 85.0 Pts
Magic Level 1
Warp-Energy Condenser [20.0]
30 Clanrats @ 147.0 Pts
Light Armour; Shields; Standard; Musician
33 Skavenslaves @ 68.0 Pts
Slave Musician
Slave Musician
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
1 Packmasters @ [8.0] Pts
Whip; Light Armour
5 Gutter Runners @ 90.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
3 Warp Crew @ [0.0] Pts
1 Doomwheel @ 150.0 Pts
1 Crew @ [0.0] Pts
Models in Army: 108
Total Army Cost: 1000.0
Ja niegdyś grałem czymś podobnym. Ewentualnie jak lubisz więcej magii możesz lorda zamienić na szarego roroka okrajając inżyniera i BSB. Zapewne Prorok sprawdzi się lepiej niż warlord, ale może być troszkę przegięty na te punkty, a i mysza-klepaczka fajna jest
1 Warlord @ 180.0 Pts
General; Heavy Armour
Talisman of Preservation [45.0]
Blade of Corruption [35.0]
Dragonhelm [10.0]
1 Chieftain @ 99.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Glitering Scales [25.0]
1 Warlock Engineer @ 85.0 Pts
Magic Level 1
Warp-Energy Condenser [20.0]
30 Clanrats @ 147.0 Pts
Light Armour; Shields; Standard; Musician
Slave Musician
Slave Musician
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
1 Packmasters @ [8.0] Pts
Whip; Light Armour
5 Gutter Runners @ 90.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
3 Warp Crew @ [0.0] Pts
1 Doomwheel @ 150.0 Pts
1 Crew @ [0.0] Pts
Models in Army: 108
Total Army Cost: 1000.0
Ja niegdyś grałem czymś podobnym. Ewentualnie jak lubisz więcej magii możesz lorda zamienić na szarego roroka okrajając inżyniera i BSB. Zapewne Prorok sprawdzi się lepiej niż warlord, ale może być troszkę przegięty na te punkty, a i mysza-klepaczka fajna jest
A plague monki sie przydadzą ew. assasyni lub jezzali?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jezzaile są słabe w przeciwieństwie do Plague Monków którzy są najlepszym klockiem do walki u skavenów.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Chodziło mi o to czy w tej rozpisce można użyć którychś z tych jednostek w zastępstwie. Np za mniejszą ilość Rat ogrów
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jakich Rat-Ogrów?
Ale ogólnie to tak, da się zrobić rozpę na 1K z Plague monkami (Z jezzailami/assasynem też ale nie byłoby to zbyt mocne)
Ale ogólnie to tak, da się zrobić rozpę na 1K z Plague monkami (Z jezzailami/assasynem też ale nie byłoby to zbyt mocne)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Tfu! Godziło mi o Giant Raty ale mniejsza o to. No ok ,to zostało mi tylko dokupić czego mi brak i odrzucić to co zbędne.