Konkurs malarski GREY SEER 2011 - Gorzów Wlkp. 13.08.11

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Konkurs malarski GREY SEER 2011 - Gorzów Wlkp. 13.08.11

Post autor: Ziemko »

Sławol pisze:Już Ci mówię:
4.5. Zasady wystawiania oddziałów:
a) min. 10 modeli, które najczęściej ustawia się w tzw. "klocku" (np. gobliny, krasnoludy, Witch Elves, piechota z czasów wojen napoleońskich itp.). Oddziały nie muszą być ustawione równo, mogą być umieszczone na rozbudowanej podstawce scenicznej.

Nie jest to odpowiedz na pytanie czy moge wystawic 7 modeli jako oddzial ;)

Awatar użytkownika
demi_morgana
Plewa
Kontakt:

Post autor: demi_morgana »

Sławol pisze:Oczom nie wierzę... TY??? NAPRAWDĘ??? :shock:
O ile praktyka pozwoli to czemu nie :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ziemko pisze:
Sławol pisze:Już Ci mówię:
a) min. 10 modeli, które najczęściej ustawia się w tzw. "klocku" (np. gobliny, krasnoludy, Witch Elves, piechota z czasów wojen napoleońskich itp.). Oddziały nie muszą być ustawione równo, mogą być umieszczone na rozbudowanej podstawce scenicznej.

Nie jest to odpowiedz na pytanie czy moge wystawic 7 modeli jako oddzial ;)
Mała podpowiedź 7<10 ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

@Skaven - Ziemko zaraz powie, że chodzi o 7 modeli w skirmishu, a skirmish to nie "klocek", więc nie jest to jasno opisanie w regulaminie :lol:
@demi - no to trzymam kciuki!

@Ziemko, jak Cię zaraz huknę w ucho... :mrgreen:

No dobrze, raz jeszcze:
Oznacza to, że jednostki, które z reguły mają 20mm podstawki (lub 25mm) i są wystawiane w "klocku", należy wystawiać w oddziale przynajmniej w minimalnej liczbie 10-ciu modeli. Oznacza to również, że Twoje kameleony, które są oddziałem, mającym 20mm podstawki (o ile się nic nie zmieniło), ale których się nie wystawia w "klocku", również należy wystawić przynajmniej w minimalnej liczbie 10-ciu modeli. Bo to oddział.

KPW? :)

Post Słavolum
Dopisałem skirmish w regulaminie.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Kombinowalem jak tu nie musiec domalowywac 3 wiecej ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

No to akurat masz jednego miesięcznie! Rozumiem, że majowego już zdążyłeś zmalować, bo miesiąc się kończy, ew. masz jeszcze ok. 2 tygodnie sierpnia na poślizg :mrgreen:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Milcz paziu 8) Bede musial domalowac, bo drugi oddzial planuje przemalowywac takze looz :)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A gdybym ja tak sobie kucyka walnął w avatarze i zaczął częściej zaglądać do tematu o serialu... :-k
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

HA HA HA 8)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Tośmy się pośmiali :D

Tymczasem info w pierwszym poście już się pomału aktualizuje...

I jeszcze jedna rzecz - w tym roku organizuję afterparty dla malarzy po konkursie tj. 13.08.11 (sobota), ale oczywiście wszystkich zainteresowanych zapraszam. W tym celu robię wpierw listę, żeby wiedzieć, jak dużego lokalu szukać.

Szczegóły w tym temacie :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Aktualizacja w pierwszym poście.

Dodane info o harmonogramie, jury i warsztatach malarskich :) Dorzucę jeszcze kartę zgłoszeniową do zassania później.

Poza tym wszystkie informacje dot. konkursu, czasu trwania, noclegów w Gorzowie itp. są kompletne.

Do końca tego tygodnia, czyli do piątku 05.08.11 do 23:59 czekam na ostateczne deklaracje dot. afterparty, więc jeśli ktoś się chce jeszcze przyłączyć, to proszę się szybko namyślać :) Potem zamykam listę i w weekend idę atakować lokale i kombinować miejsce dla każdej osoby z listy. Myślę, że start okupacji stolika ok. 20:00-21:00 będzie odpowiedni :)

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości i po setnym przeczytaniu tematu okaże się, że czegoś nie ma ustalonego - walić śmiało! :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Aktualizacja w pierwszym poście: dodana karta zgłoszeniowa do pobrania i info o warsztatach malarskich :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

jak można spytać warto pokazać jakąs swoją prace, czy będe same modele jak na dżezi stuffie i bęzie wstyd wgl przynieść coś wymalowanego ??

bo w sumie 3-4 prace bym dał moze to dżezi stuff nie jest ale może akurat sie spodobają.
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Denis pisze:jak można spytać warto pokazać jakąs swoją prace, czy będe same modele jak na dżezi stuffie i bęzie wstyd wgl przynieść coś wymalowanego ??
Będą różne prace, jak to bywa w konkursach ;)

Zapraszamy do zabawy!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

No i po konkursie.

Przede wszystkim cieszę się, że się konkurs odbył i że się udał. Zostało zgłoszonych 40 prac, więc chyba nie tak źle i narzekać nie można. Najbardziej cieszy mnie fakt, że rozdałem w tym roku wszystkie nagrody, nic mi nie zostało, kategorie okazały się trafne i wszędzie była wystarczająca ilość modeli. Poziom wystawianych prac jeszcze wyższy, niż w zeszłym roku, więc w porównaniu z ubiegłorocznym debiutem - było lepiej.

W międzyczasie odbywały się warsztaty malarskie i kto chciał, to mógł sobie coś pomalować, coś pokombinować, miejsca było sporo. Chętnych może i niezbyt wielu, ale kto był, to na pewno nie ma, czego żałować :) Ania poprowadziła wykład nt. malowania freehandów (teoria + praktyka) oraz udzielała porad malarskich na bieżąco, a Przemo z Camelsonem pokazywali, jak malować poszczególne elementy figurki. Było po prostu świetnie.

Czas na podziękowania...

- Klub Gier Bitewnych "Rogaty Szczur" - oczywiście za klubowe wsparcie w konkursie, za wszystko. Jesteście wspaniali,
- Mahoń i Kacpero - za przyjazd do Gorzowa, pomoc w sędziowaniu, pełen profesjonalizm, wysiłek i ogólne zaangażowanie. Wspaniała współpraca!,
- IRKUCK - za rewelacyjnie statuetki. Świetna robota, tak samo, jak w zeszłym roku! Jesteś wielki. Dokładnie wykonane trofea i bezpiecznie zapakowane,
- Krassus, Jachu, Kędzior - za użyczenie lampek, przedłużaczy i nakryć na stoły. Dzięki wielkie!
- ekipa imprezowa, czyli nasze Miśki z CofC - za wspaniały czas i sympatyczną atmosferę od rana do wieczora.
- całe towarzystwo - za rozmowy, wygłupy i docinki (ukłon w stronę Namelessa ;))

Człowiek się nalata z ławkami i stołami, ale po tym dostaje taki relaks w Waszym towarzystwie, że aż się żyć chce :D Tak naprawdę to party było od samego początku, a miałem wręcz wrażenie, że to konkurs jest do niego dodatkiem :D Dzięki wielkie!

- oczywiście wielkie dzięki także dla sponsotów DMP i GS: Games R Us za nagrody na DMP, MaxMini za rewelacyjne medale na DMP i karton blisterów na nagrody dla wszystkich, sklep Vimuz.pl za sponsoring finansowy, dla Gimiaka z Mrocznego Raju za ufundowanie nagród na DMP i GS,
- dzięki wielkie dla chłopaków od grilla za - jak zwykle - zayebiste żarcie przez całe dwa dni!
- specjalne podziękowania dla Pani Steni i Pani Grażyny oraz innych pracowników szkoły, którzy zawsze są na posterunku i nam pomagają w ogarnianiu imprezy.

No i dziękuję oczywiście wszystkim, którzy mi w jakikolwiek sposób pomagali przy konkursie, przy porządkowaniu, sprzątaniu i innych czynnościach, a także za miłe słowo i komentarze.

Chyba tyle...

ZWYCIĘZCY KONKURSU

Część fotek z całej imprezy ma Mahoń, część ja, więc wszystko się niedługo uzupełni. Fotki prac ma Mahoń, więc na to trzeba jeszcze chwilkę poczekać, ale za to ja mam listę. Niestety okazało się, że dałem trochę ciała, bo akurat karty zgłoszeniowe, na których miałem dokładnie wszystko wypisane, poszły do kosza przy sprzątaniu, a byłem pewien, że je sobie odłożyłem :lol: Właśnie przekopałem wszystkie graty i papiery w domu i nie mam tego... Listę, którą sobie sporządziłem, też mi wcięło, została mi tylko oficjalna z poszczególnymi kategoriami...

Proszę zatem, by wszystkie osoby, które cokolwiek wygrały (wyróżnienie też się liczy), dały mi tutaj znać, to się wtedy uzupełni listę. Proszę też o podanie nazw prac (modeli). Coś tam pamiętam, więc wpiszę, ale jeśli gdziekolwiek jest jakikolwiek błąd, to od razu prostujcie :)

A to, co mam, wygląda tak:

MODEL POJEDYNCZY FANTASY:
1. Marek Borowski (KeraM) - Wurrzag
2. Jarosław Drabek (Camelson) - Arwena
3. Filip Markovič (Nameless) - Hunter
Wyróżnienie:
Kamil Milaniuk (smok) - Valeria, The Vampire

MODEL POJEDYNCZY SF:
1. Edwin Smoliński - DE Wych
2. Anna Machowska (Ańa) - Vulkan He'Stan
3. Przemysław Wałęga (przemo) - Big Guy
Jarosław Drabek (Camelson) - Ork Boss with squig

DUŻY MODEL:
1. Anna Machowska (Ańa) - Lord of Tzeentch on disc
2. Przemysław Jacko (Szary) - Verminlord
3. Adrian Tyrakowski (Bizon)
Wyróżnienie:
Filip Markovič (Nameless) - Angel Lilith

ODDZIAŁ/DIORAMA:
1. Przemysław Wałęga (przemo) - Pirat
2. Anna Machowska (Ańa) - Kosmiczni Marines Zarazy
3. Krystian Krych (Piszczałka, SexRocket) - Witch Elves
Wyróżnienie:
Rafał Rełkowski - Death Company

OPEN:
1. Anna Machowska (Ańa) - Heroes of Tzeentch
2. Wojciech Borowiak - Beastman
3. Filip Markovič (Nameless) - Gotrek Gurnisson bust

NAJLEPSZY JUNIOR:
Marek Borowski (KeraM) - Wurrzag

GRAND PRIX
Anna Machowska (Ańa) - Heroes of Tzeentch

No i oczywiście galeria --> http://s906.photobucket.com/albums/ac26 ... Seer_2011/

I mała przekrojówka:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, o 09:39 przez Sławol, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

No i macie kompletny raport z imprezy:

http://chestofcolors.com/grey-seer-2011 ... on-report/

Zwycięzcy - od góry: Single Fantasy, Single SF, Duży model, Oddział/Diorama i Open.

No i od lewej do prawej miejsca: I, II, II.

Niżej pozostałe prace zgłoszone w konkursie :)

A tutaj relacje i wrażenia po imprezie:

http://chestofcolors.com/forum/viewtopi ... &start=130
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

gratki Sławol za ogarniecie konkursu :)
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A dzięki, dzięki :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Temat można już odkleić :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Odklejony :)
Heh, żałuję, że nie mogliśmy przyjechać, no ale widzimy się w Wawie, a potem w Lublinie ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ