Errata do Power Scrolla
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Czyli jak rozumiem - IFka wychodzi tylko wtedy jeśli przy rzuceniu czaru osiągnie się casting value jak w książce elfiątek ? Jeśli tak to wygląda to jest już znacznie lepiej, choć i tak przedmiot nadal jest potężny. Rzucisz 5-6 kostkami i tak masz raczej pewność że dasz radę. Ciekawe tylko czy na nowych zasadach Power Scroll będzie nadal banowany.
chyba źle zrozumiałeś....it now says ONLY that when using power scroll the casting value of the spell is halved
Ponadto to na razie tylko w WD, musimy poczekac, aż będzie to w oficjalnej erracie GW
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
tak samo jak nowe jednostki VC będą tylko w WD i stają się z automatu suplementem do booka VC...Durin pisze:chyba źle zrozumiałeś....it now says ONLY that when using power scroll the casting value of the spell is halved
Ponadto to na razie tylko w WD, musimy poczekac, aż będzie to w oficjalnej erracie GW
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
ciekawe... a na jakiej podstawie twierdzisz, że coś z WD będzie automatycznie dopuszczone?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- Król Goblinów
- Wodzirej
hm.. precedensy już były, jakby chociaż Rhinoxy czy cały kodeks Blood Angeli.
no tak, były precedensy ale zawsze w gestii organizatora turnieju było dopuszczenie lub nie czegoś z WD... na warseerze piszę że z dniem premiere WD będzie nowa errata, więc poczekajmy po prostu te dwa dni
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ja mogę tylko powiedzieć, że jeśli chodzi o LS:
- dopuszczanie jednostek z WD się zdarza jak najbardziej
- pomaga, jeśli zasady mają stempelek "official" lub w inny sposób wyraźnie stwierdzają, że GW przewidziało je do zwykłej gry, bez zgody przeciwnika
- LS zapewne nie dopuści jednostek z WD, które by psuły system (czyli totalnie niezbalansowanych).
Orgowie dopuszczają rózne rzeczy jak ich się przekupi/poprosi.
A ban z power scrolla napewno zniesiemy na zasady Euro, gdy te zasady staną się prawem (chyba za kilka dni), bo przedmiot ten generalnie teraz ssie.
- dopuszczanie jednostek z WD się zdarza jak najbardziej
- pomaga, jeśli zasady mają stempelek "official" lub w inny sposób wyraźnie stwierdzają, że GW przewidziało je do zwykłej gry, bez zgody przeciwnika
- LS zapewne nie dopuści jednostek z WD, które by psuły system (czyli totalnie niezbalansowanych).
Orgowie dopuszczają rózne rzeczy jak ich się przekupi/poprosi.
A ban z power scrolla napewno zniesiemy na zasady Euro, gdy te zasady staną się prawem (chyba za kilka dni), bo przedmiot ten generalnie teraz ssie.
ale nagle jaki zajebisty się zrobił na zasady storm of magic:D
wiem, ale obniżenie castingu o połę czaru który wchodzi na 35+ chyba coś daje?
Jakie obniżanie castingu? W SoM power scroll daje Ci tylko miscasta. W zasadach wyraźnie napisano, że musisz rzucić tyle na kościach+lvl, bonus z kółka, ark tzeentcha, itp. Autodispelle też nie działają.
EDIT:aha, wiem już o co chodzi z połową casta.
EDIT:aha, wiem już o co chodzi z połową casta.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
errata 1.5 na stronie GW, jest zapis dotyczący PS'a
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.