"Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 4 do pobrania!!!
Re: "Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 3 już jest!!!
ja według porady redaktora oczysciłem cache i jest.
Heptun A masz może stronę Młotkowego dodaną do ulubionych? Ja tak miałem i jak wróciłem do domu i chciałem dokończyć lekturę rozpoczętą w pracy też mi wyskoczył tylko nr 2 - odświeżyłem stronę i pojawił się nr 3
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Zaj...sty numer... Tak jak dwa poprzednie Oby tak dalej! Robicie naprawdę dużą pracę. Artykuły mega ciekawe - szczególnie o charakterach. Czekam już na powrót do łask turniejowych tych mapetów Wtedy zapewne poważniej rozważę udział w turniejach...
Trzymajcie tak dalej i czekamy już z niecierpliwością na następny numer
Trzymajcie tak dalej i czekamy już z niecierpliwością na następny numer
Świetny numer, zdjęcia w raporciku i armijce naprawdę świetnie wyszły, nie wiem kto odpowiada za fabułę raportu, ale duży ksiądz zakrawa na ped##&^la, kobiet nie lubi, boi się śmierci itp. a tak naprawdę czyta się świetnie jak opowiadanko
Spec charaktersi - cóż byłbym za wprowadzeniem, ale najwyżej jednego na armię, bo tak to rzeczywiście zrobi się herohammer (jestem zwolennikiem ale tylko z tym wyjątkiem)
P.S. co do Arcysia z Imperium; ma fajne zasady, ale jeśli chodzi o strzelanie do niego, to jest miętki jak nie powiem co, chroni go tylko ward na 4+, nie ma nawet tarczy, o zbroi nie wspominając, stąd moje wątpliwości co do zbanowania go, bo bardzo łatwo go wyeliminować, a kosztuje dość sporo
Spec charaktersi - cóż byłbym za wprowadzeniem, ale najwyżej jednego na armię, bo tak to rzeczywiście zrobi się herohammer (jestem zwolennikiem ale tylko z tym wyjątkiem)
P.S. co do Arcysia z Imperium; ma fajne zasady, ale jeśli chodzi o strzelanie do niego, to jest miętki jak nie powiem co, chroni go tylko ward na 4+, nie ma nawet tarczy, o zbroi nie wspominając, stąd moje wątpliwości co do zbanowania go, bo bardzo łatwo go wyeliminować, a kosztuje dość sporo
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ja też, chociaż przyznam szczerze, że co do szczegółów mam jakieś drobne uwagi... Np. Mannfred wydaje się dość mocny, a w artykule zapomnieliście chyba o tym, że zna wszystkie czary z nekromancji ORAZ z deatha. Musicie mi też kiedyś wytłumaczyć przegiętość pana ośmiorniczki z DE.Daw pisze:Możliwe, że się to spełni
Chłopaki kawał dobrej roboty zrobili opisując i analizując wpływ speców na balans. Mam nadzieję, że coraz częściej będzie widoczny zapisek o jakim wspomniałeś. Już 8 edka osiągnęła różne podejście do rozp u graczy, a to dodatkowo zróżnicuje rozpiski armii... jestem ciekaw kmin w różnych armiach.
Ale abstrahując od szczegółów, jestem zdecydowanie za dopuszczaniem specherosów, przynajmniej od czasu do czasu. Świetna robota z ruszeniem tego tematu, no i w ogóle numer wypas
Bardzo mnie cieszy pozytywny oddźwięk, jaki wywołał artykuł o spec-herosach.
Na pewno teraz będziemy aktualizować tę listę, chociażby szukając pomyłek i ewentualnie korygując niektóre decyzje.
Wierzymy, że już niedługo pojawią się pierwsze turnieje na tych zasadach, dzięki czemu spec-herosi w końcu wrócą na stoły.
Na pewno teraz będziemy aktualizować tę listę, chociażby szukając pomyłek i ewentualnie korygując niektóre decyzje.
Wierzymy, że już niedługo pojawią się pierwsze turnieje na tych zasadach, dzięki czemu spec-herosi w końcu wrócą na stoły.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Sygnalizowałem, nie wiem czemu chłopaki tego nie dopisali. Mimo wszystko nie uważam by czyniło to z Mannfreda zabijaki na miarę Teclisa, ale na pewno jest najlepszym specherosem VC. Bardziej natomiast nurtuje mnie pytanie, czy może wybierać arcany tylko z AB, czy też inne ogólne typu earthing rod (sformułowanie na tyle nieprecyzyjne że można bronić obu stanowisk, ale nie chciałem na siłe go wzmacniać nie będąc przekonanym że mam rację więc w tekście zostało że tylko z AB do VC).Mannfred wydaje się dość mocny, a w artykule zapomnieliście chyba o tym, że zna wszystkie czary z nekromancji ORAZ z deatha.
Genialna sprawa! Jest to zdecydowanie najlepsze "czasopismo" na temat Warhammera jakie kiedykolwiek przyszło mi czytać czy w ogóle mieć w rękach.
Bardzo się cieszę, że podjęliście temat spec herosów. Mam nadzieję, że będzie można nimi pograć na turniejach sooner or later.
Relacja z bitwy trzyma w napięciu do ostatniej chwili!
Niestety numer ma jedną poważną wadę.... jest ZA KRÓTKI!
Jeszcze raz Panowie GRATULACJE! OBY TAK DALEJ! Już nie mogę się doczekać kolejnego numeru!
Bardzo się cieszę, że podjęliście temat spec herosów. Mam nadzieję, że będzie można nimi pograć na turniejach sooner or later.
Relacja z bitwy trzyma w napięciu do ostatniej chwili!
Niestety numer ma jedną poważną wadę.... jest ZA KRÓTKI!
Jeszcze raz Panowie GRATULACJE! OBY TAK DALEJ! Już nie mogę się doczekać kolejnego numeru!
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! NSFW
http://jandraws.tumblr.com/
http://jandraws.tumblr.com/
-
- Masakrator
Dobra a teraz może ktoś mi powie dlaczego dopuszczacie takich bydlaków jak Tyrion czy Vlad a biednego Festusa nie.
jak mogą Ci to wytłumaczyć - przeczytać na głos? Przecież jest o tym cały artykuł...Varinastari pisze:Dobra a teraz może ktoś mi powie dlaczego dopuszczacie takich bydlaków jak Tyrion czy Vlad a biednego Festusa nie.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Młotkowy to kawał dobrej roboty. Brawa dla autorów! Wczoraj w nocy ściągnąłem i już cały przeczytany
Opis magii Heaven by Dębek podobał mi się najbardziej, battle report też niezły. No i jeszcze pomysł aby przedstawiać armie poszczególnych graczy, którzy mogą się pochwalić dopicowaną lub niestandardową armią jest bardzo trafiony.
Nie podobało mi się jedynie, że Dwarfy dostały w d... tzn. nienajlepiej wyszły jeśli chodzi o spec-herosów. Ale to nie wina autorów Młotkowego tylko autorów Krasiowego AB. Mamy całych trzech specjalnych bohaterów, z których jeden jest za drogi i nigdy (słownie: raczej nigdy) nie pojawi się na turnieju bo format musiałby być min. 3200 i dopuszczać spec.herosów, drugi jest poprostu mega przegięty i sam jestem za tym żeby go nie używać, no i pozostaje Józek Bugman, który może wyleczyć co najwyżej siebie co turę jeśli akurat nie zadano mu dwóch ran zamiast jednej. Oczywiście może tez wyleczyć inną postać z oddziału, ciekawe tylko kto będzie dopłacał specjalnie 20 pkt. żeby jeszcze jedną postać włożyć do i tak megadrogiego oddziału LB-Rangersów, żeby wrazie co stracić kilkaset pkt. w 20 chłopakach - extra.
Opis magii Heaven by Dębek podobał mi się najbardziej, battle report też niezły. No i jeszcze pomysł aby przedstawiać armie poszczególnych graczy, którzy mogą się pochwalić dopicowaną lub niestandardową armią jest bardzo trafiony.
Nie podobało mi się jedynie, że Dwarfy dostały w d... tzn. nienajlepiej wyszły jeśli chodzi o spec-herosów. Ale to nie wina autorów Młotkowego tylko autorów Krasiowego AB. Mamy całych trzech specjalnych bohaterów, z których jeden jest za drogi i nigdy (słownie: raczej nigdy) nie pojawi się na turnieju bo format musiałby być min. 3200 i dopuszczać spec.herosów, drugi jest poprostu mega przegięty i sam jestem za tym żeby go nie używać, no i pozostaje Józek Bugman, który może wyleczyć co najwyżej siebie co turę jeśli akurat nie zadano mu dwóch ran zamiast jednej. Oczywiście może tez wyleczyć inną postać z oddziału, ciekawe tylko kto będzie dopłacał specjalnie 20 pkt. żeby jeszcze jedną postać włożyć do i tak megadrogiego oddziału LB-Rangersów, żeby wrazie co stracić kilkaset pkt. w 20 chłopakach - extra.
Ruszenie tematu spec herosów to dobry pomysł. Lecz forma raczej nieodpowiednia bo to był czysty theoryhammer. Jeśli temat ruszać to najlepiej by było gdyby gracze opisujący swoich specjali najpierw pograli kilka bitewek każdym z nich albo przeciw nim.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!