8 edycja ogrów
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: 8 edycja ogrów
e tam kawalerie zrobisz z piesków chałasu... gorzej będzie podrobić działo czy inne bydlaki ...
no chyba będzie ciężko, przecież kawaleria jest większa niż Juggery Z psów chaosu można zrobić 'pseudo-szablozębne'
Ja kupię modele, żeby mieć dużą i pomalowaną armię. Już teraz to co mam ładnie się prezentuje na półce, a jak dowalę sobie te ogromne świniaki to już w ogóle będzie nerdgasm
Ja kupię modele, żeby mieć dużą i pomalowaną armię. Już teraz to co mam ładnie się prezentuje na półce, a jak dowalę sobie te ogromne świniaki to już w ogóle będzie nerdgasm
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Myślę że tylko bez kombinacji ta armia będzie się dobrze prezentować, nie kombinowałbym z proxami skoro macie takie zajebiste modele Afro dobrze mówi
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
psy chaosu jako substytut bedą u mnie przynajmniej póki kotów nie dokupię a mam drani ha 60 . 3 Rhinox riderów posłuży za kawalerię mournfangów mimo że rhinoxy sporo większe ale za to na rydwanówce więc mi pasuje.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
haładsowe kundle jako sabertuski oczywiście na dłuższą metę i ja planuje mieć kompelcik tych ładnych modeli, ale na razie mnie na to nie stać
Jak to w końcu jest z specjalnymi zdolnościami katapult? W podręczniku standardowa katapulta ma specjalną zasadę k6 ran, ale jest napisane, że to tylko to co jest pod środkowym kółkiem na tą zasadę. Czy tak samo jest z nową wyrzutnią (tylko środek ma KB) i thundertuskiem (tylko środek ma k3 ran)?
I jeszcze przy okazji - każdy model może strzelić raz w fazie strzelania (str 38) = thundertusk używa albo katapulty albo harpuna albo chaintrapa?
I jeszcze przy okazji - każdy model może strzelić raz w fazie strzelania (str 38) = thundertusk używa albo katapulty albo harpuna albo chaintrapa?
Odnośnie 1 kwestii - masz takie zasady jak w AB - zasada śmieciarki mówi jasno, wszędzie s3, KB. czyli nie ma k6 ran (patrz RB),szeszej pisze:Jak to w końcu jest z specjalnymi zdolnościami katapult? W podręczniku standardowa katapulta ma specjalną zasadę k6 ran, ale jest napisane, że to tylko to co jest pod środkowym kółkiem na tą zasadę. Czy tak samo jest z nową wyrzutnią (tylko środek ma KB) i thundertuskiem (tylko środek ma k3 ran)?
Odnośnie 2 kwestii - nawias przy sile i multiple wound mówi o centralnym uderzeniu.
harpun i chaintrap to atak jeźdźców. Nie licz tego jako ataku modelu lecz jakby osobnych modeli - są beast raiders.
Najważniejsza zasada yetii to to że mocno staniały. Rsdzta bez zmian.
Niestety ze względu na napięte dział special i ogólnie punkty raczej wypadną.
No właśnie w tym problem, że nowa śmieciarka nie ma tego napisanego i KB jest pod "special" co by oznaczało, że jest tylko w kółku.
Zasada beast riders mówi, żeby całego thundertuska traktować jako jeden model, więc raczej nie jeźdźcy nie atakują jak osobne modele.
Zasada beast riders mówi, żeby całego thundertuska traktować jako jeden model, więc raczej nie jeźdźcy nie atakują jak osobne modele.
Nie rozumiem twojej wypowiedzi.
Przy zasadach katapulty jest napisane: kiling blow ... s3(3) przy czym nawias odnosi się do centralego uderzenia, wszystko na ten temat - tak więc wszystko pod wzornikiem ma KB.
tak zasada mówi że nalezy traktować jak jeden model, ale zaraz później: ogre beast riders use thier own BS when making shooting atack.
Zresztą lord na smoku na tej samej zasadzie moze strzelać z łuku a smok ziać.
Przy zasadach katapulty jest napisane: kiling blow ... s3(3) przy czym nawias odnosi się do centralego uderzenia, wszystko na ten temat - tak więc wszystko pod wzornikiem ma KB.
tak zasada mówi że nalezy traktować jak jeden model, ale zaraz później: ogre beast riders use thier own BS when making shooting atack.
Zresztą lord na smoku na tej samej zasadzie moze strzelać z łuku a smok ziać.
Jest napisane dokładnie tak, ale kolumna "Special" odnosi się jedynie do dziury w znaczniku, np.: Multiple Wounds (d6). W śmieciarce kolumna Special zawiera "Killing Blow", więc jak widać jest to jedynie efekt dziury w znaczniku. Dodatkowo RB str. 115:
The stone thrower's Multiple Wounds (D6)
special rule applies only to the high-Strength hit
caused against the model under the template's
central hole — unsaved wounds from the low
Strength hit are not multiplied.
A lord na smoku nie jest traktowany jako pojedynczy model. Obie części atakują oddzielnie i mogą być atakowane oddzielnie: (RB 105)
Whilst a cavalry model is treated as a single
model for the purposes of hitting and wounding,
a character and his ridden monster can be
attacked separately.
The stone thrower's Multiple Wounds (D6)
special rule applies only to the high-Strength hit
caused against the model under the template's
central hole — unsaved wounds from the low
Strength hit are not multiplied.
A lord na smoku nie jest traktowany jako pojedynczy model. Obie części atakują oddzielnie i mogą być atakowane oddzielnie: (RB 105)
Whilst a cavalry model is treated as a single
model for the purposes of hitting and wounding,
a character and his ridden monster can be
attacked separately.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2011, o 17:21 przez szeszej, łącznie zmieniany 1 raz.
Czekaj, czy ty nie próbowałeś parę tygodni temu nerfić nam Runemawa? Idź stąd, Ogry nie uznają rule nazi .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Multiple post ftw!
FAQ do RB str. 9
Q: Can a monster and its rider both shoot in the same shooting
phase? (p105)
A: Yes. Additionally, if there are multiple riders they can each
shoot.
Czyli jednak thundertusk strzela wszystkim . Nadal jednak pozostaje kwestia śmieciarki.
FAQ do RB str. 9
Q: Can a monster and its rider both shoot in the same shooting
phase? (p105)
A: Yes. Additionally, if there are multiple riders they can each
shoot.
Czyli jednak thundertusk strzela wszystkim . Nadal jednak pozostaje kwestia śmieciarki.
- Król Goblinów
- Wodzirej
use the google, luke.
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 6&start=60
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 6&start=60
Myślicie że będzie ok jeśli wystawie golgfaga jako BSB? Ma coś sztandaropodobnego na plecach, a model jest przedni .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Jak bym mógł prosić dobrą duszę o nowego book'a
Mój mail: Nara75457@interia.pl
Mój mail: Nara75457@interia.pl