Goblin Wolf Riders - prośba o poradę
Moderator: Kołata
Goblin Wolf Riders - prośba o poradę
Witam
W co uzbroić odział goblińskich wilczych jeźdźców ?
Włócznie ? Łuki ? Tarcze ?
W co uzbroić odział goblińskich wilczych jeźdźców ?
Włócznie ? Łuki ? Tarcze ?
- Król Goblinów
- Wodzirej
jeżeli chodzi o sklejenie modeli to radziłbym się wstrzymać do marca, kiedy (+/-teoretycznie) ma wyjść nowy book, wtedy wyjdzie w co lepiej uzbrajać modele.
W rozpisce aktualnie lepiej wsiąść tylko muzyka jeżeli używasz ich jako fastu (5/6 modeli ). jeżeli jako regon kawalerii (10/15 modeli) to l.armor + spear + fcg .
Osobiście i tak bardziej przemawiają do mnie pająki , ale co kto woli.
pzdr,KG
W rozpisce aktualnie lepiej wsiąść tylko muzyka jeżeli używasz ich jako fastu (5/6 modeli ). jeżeli jako regon kawalerii (10/15 modeli) to l.armor + spear + fcg .
Osobiście i tak bardziej przemawiają do mnie pająki , ale co kto woli.
pzdr,KG
Moze powiem tak, w tej edycji roznica pomiedzy 7M a 9M stracila na znaczeniu w porownaniu do 7 edycji. Natomiast chodzenie po przeszkodach bez organiczen zyskalo, w dodatku zyskala inicjatywa ktora pajaki maja 4 i zatrute ataki tez robia robote. Jak dla mnie nie oplaca sie brac wogole wolf ridersow, za wyjatkiem 15 lub 20 z fcg, la i spearami. Jak decydujesz sie na fasta to postaw na pajaki. Wiem ze wielu bedzie sie ze mna klucic ze 9M a 7M to olbrzymia roznica, a ja powiem ze w tej edycji to krasnale bez problemow szarzuja kawalerie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Wałkarz
Z boxa możesz stworzyć ich dwie piątki, jedną sugeruje w włócznie a drugą w łuki ponieważ często mają i to i to (przynajmniej w moim przypadku). Możesz nawet się pobawić i zrobić im włócznie oraz tarcze a łuki na plecach przymocowane.
http://www.demland.info/dem/
Potężna dawka całkiem sporych ilości psów naraz (to wcale nie reklama)
Potężna dawka całkiem sporych ilości psów naraz (to wcale nie reklama)
Zabawne, możemy przemieścić oddział dołączyć do niego herosa i w następnej turze szarżować jak konwencjonalnym oddziałem jazdy. Albo na odwrót oddział jazdy który szybko wyjeżdża z brzydkiego miejsca zostawiając herosa. Zabawne, niekoniecznie sensowne. xD
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
-
- Warzywo
Mam pytanie dotyczące zwykłego box'a goblinów: czy są tam nogi od jeźdźców i jaśli tak to w jakiej ilości? Z góry dziękuję
-
- Warzywo
Dzięki, ale byłbym wdzięczny gdyby wypowiedział się ktoś, kto ów box ma i mógłby mi odpowiedzieć na 100% pewności. Ta informacja jest dla mnie ważna
Pudełko z piechotą różni się z pudelkiem wilków tym że to pierwsze ma 2 razy więcej wyprasek golińskich a to drugie ma dodatkowo ramki z wilkami. Ramki Golińskie w jednym i drugi zestawie są takie same. Więc nogi na piechotę i na wilka są w obu zestawach.
A co do jazdy to ja w nowej edycji gram na Gittila da Hunter i kupuje do niego 9 z łukami moim zdaniem super się sprawdzają
A co do jazdy to ja w nowej edycji gram na Gittila da Hunter i kupuje do niego 9 z łukami moim zdaniem super się sprawdzają