Milo Galery [29.08 - Black Guard]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Milo Galery [29.08 - Black Guard]
Witam. Tak więc postanowiłem założyć nową galerię, ponieważ w tamtej zrobił się nieco bałagan
To bez zbędnych prologów. . .
Reapeter Crossbowmens (mam ich więcej, ale zanim ich wstawię muszę podstawki dorobić)
Black Guard (będę ich w piątkach wstawiał)
Kuszników czeka jeszcze kilka poprawek. Przepraszam za kiepskie oświetlenie
To bez zbędnych prologów. . .
Reapeter Crossbowmens (mam ich więcej, ale zanim ich wstawię muszę podstawki dorobić)
Black Guard (będę ich w piątkach wstawiał)
Kuszników czeka jeszcze kilka poprawek. Przepraszam za kiepskie oświetlenie
Ostatnio zmieniony 29 sie 2011, o 11:16 przez Samael, łącznie zmieniany 5 razy.
"JOIN OR DIE"
mi najbardziej podoba się metalowa czaszka na tarczy- zwykle widziałem malowane nie metalicami a tu nowość, jeżeli te paski niebieskiego to rozjaśnienia to rób więcej warstw i tam gdzie widzisz że pada światło, potrenuj cieniowanie, jeżeli to jakieś wzorki to staraj się żeby były bardzej równe bo na ostatnim obrazku widać że są krzywe, cieniuj także kolczugę swoich wojowników. ogólnie może być
Czysto i schludnie. Fajniutki delfy. Sam maluje podobne, tyle, że niebiesko-czerwone. Można tylko się przyczepić do koloru bazowego płaszczyków - za ostre przejścia. A crossbowmenom na pancerzach przydałby się drybrush mithril silverem.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Akurat tego z nierównym cieniowaniem (piąte zdjęcie od góry, ten z lewej) malowałem na po sylwestrowym kacu xD Poprawić trzeba
Jakie brązowe płaszczyki ?? Tam brązowe są tylko paski i torebeczki.
Tak jak napisałem - kuszników czeka kilka poprawek, m.in. krawędzie zbroi.Duderson pisze:Czysto i schludnie. Fajniutki delfy. Sam maluje podobne, tyle, że niebiesko-czerwone. Można tylko się przyczepić do koloru bazowego płaszczyków - za ostre przejścia. A crossbowmenom na pancerzach przydałby się drybrush mithril silverem.
Jakie brązowe płaszczyki ?? Tam brązowe są tylko paski i torebeczki.
"JOIN OR DIE"
Pocieniuj nieco zbroję i halabardę Black Guarda, a Shade'owi skórę. Wtedy będą wyglądać lepiej.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kadruj lepiej zdjęcia. Poprzycinaj niepotrzebne tło i będzie lepiej widać figsy, wszak to o nie tutaj chodzi. Szczerze mówiąc to nie widzę jakiejś zasadniczej różnicy pomiędzy tymi figsami a poprzednimi, ale może to właśnie wina zdjęć.
Dzisiaj postaram się zrobić lepiej oświetlone zdjęcia.
A co do malowania, to staram się nakładać więcej warstw i inaczej metal zacząłem malować (na żywo widać różnicę, czyli to wina kiepskich zdjęć)...
W każdym razie, dzisiaj zrobię lepsze.
A co do malowania, to staram się nakładać więcej warstw i inaczej metal zacząłem malować (na żywo widać różnicę, czyli to wina kiepskich zdjęć)...
W każdym razie, dzisiaj zrobię lepsze.
"JOIN OR DIE"
- michnik000
- Kretozord
Ogółem fajny shade, ale WTF!? ona ma zółte włosy? To tak jakby pomalować skórę orka na żółto a grzywę sleyera krasnoludzkiego na niebiesko
Rozumiem, że każdy ma swoje "widzi mi się", ale to lekka przeginka
Rozumiem, że każdy ma swoje "widzi mi się", ale to lekka przeginka
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zdjęcia dużo lepsze . Jest lepiej niż było. Parę uwag. Na halabardzie na metalik przydałoby się jeszcze trochę wascha i rozjaśnień, z powodu czarnego trzonka halki wygląda ten figs jak WIP trochę. Cieniowanie niebieskim płaszcza wydaje mi się nieco ryzykowne. Właściwie nie bardzo wiem,jaki ten płaszcz ma mieć kolor. Jeśli ciemnoniebieski, to nie bardzo to widzę, jeśli zaś czarny, to raczej rozjaśniać odcieniami szarości. Sam nie wiem .
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Skoro ma być niebieski to zaczynajac od prawie-czarnego musisz stopniowo tego niebieskiego dodawać i zamalowywać coraz wyżej położone obszary warstwami. Do tego potrzebna jest dość mocno rozrzedzona farba, co by nie zapaćkać na grubo. Ilość warstw rozjaśnień musisz sam określić - im więcej, tym lepiej. To, co obecnie masz pomalowane na niebiesko to powinna być jedna z ostatnich warstw pomalowana czystym kolorem. Na to już tylko jeszcze jaśniejsze same krawędzie - można dodać nieco białego do niebieskiego. Nie wahaj się mieszać farb ze sobą - uzyskasz wtedy kolory przejściowe i to właśnie trzeba robić. Przepraszam, jeśli coś niejasne, za bardzo się rozpisałem...