20.08 Turniej 1800 Vanaheim Kraków

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hassan_the_grim
Wałkarz

Re: 20.08 Turniej 1800 Vanaheim Kraków

Post autor: hassan_the_grim »

Witajcie po długim weekendzie!

Zaktualizowana lista graczy w pierwszym poście. Mamy póki co siedem osób.
--EDIT-- mamy już 8 :)

@PiotrB 'to nie jest spotkanie RPG ale turniej' LOL Scenariusz z gospoda jest akurat niezly, nie narzekac ;P

@Fluffy miało być SoM, głupio mi, ale wiesz jaka mielibyśmy frekwencje wtedy... Jakby nam się udało zaktywizować graczy i zebrać co najmniej 8 na SoM to ja w to wchodzę i robimy turniej we wrześniu.

Wracając do naszego turnieju, ograniczenie do 3 machin zgodnie z wola większości zostawiamy. Imperium tez się musi napracować żeby wygrać. Przypominam, że gramy na nie obciętą magię, więc być może warto to wykorzystać...
War does not determine who is right - only who is left.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

hassan_the_grim pisze: Scenariusz z gospoda jest akurat niezly, nie narzekac ;P
Scenariusz jest beznadziejny ale rozumiem ,że nie uda się z niego zrezygnować ?? :roll: :roll: Widzę ,że VC się jakieś pojawiły.... To nie dobrze #-o .... Szykuje się fajny turniej... rozumiem ,że nagrody będę bogate a szef "V" nie będzie sępił na nagrodach ?? :!: :roll:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Wracając do naszego turnieju, ograniczenie do 3 machin zgodnie z wola większości zostawiamy. Imperium tez się musi napracować żeby wygrać. Przypominam, że gramy na nie obciętą magię, więc być może warto to wykorzystać...
Cóż, weźmie się kilku inżynierów z gołębiami, albo kilkunastu? :D
Vae victis!

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Prosze o dopisanie do listy ;)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Rozumiem, że lordowie dozwoleni?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
hassan_the_grim
Wałkarz

Lordowie dozwoleni.

@PiotrB nie martw się, znajdzie się dla Ciebie jakaś nagroda pocieszenia :D Jak już Ci zombiaki wejdą do gospody...

Lista graczy updated.

Andrzej
Pan Spamu

To będę :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Ja też
Michał Ritter 1764 Dwarfs

Ciekawy scenariusz nr.2 i nowe wybiórcze 8) ograniczenia. Po połączeniu tych dwóch rzeczy armie z deathstarami typu WL, GG czy Choseni będą mieć na starcie 15:5, a 20:0 też nie będzie większym problemem. Dopiszcie przynajmniej, że oddział z kucykiem nie może zająć gospody albo traci wóz w momencie wejścia do gospody.

Poza tym spoko :)

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

to może i ja się pojawie?
xYz

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Co będzie z Wrightami na tym turnieju???
Są gracze którzy doskonale radzą sobie z dethstarami ,wiedzą i umieją z tym grać więc nie ma co przesadzać z krytyką. Forma gry jak każda inna , czasem mniej a czasem bardziej skuteczna....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Co będzie z Wrightami na tym turnieju???
Pozwolę sobie zacytowac: :mrgreen: :mrgreen:
A teraz ja król Julian wysłucham was prostaczkowie i waszych plebejskich lamentów
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A tak powaznie, co ma byc? Jak ludzie sobie musza radzic z hordami WL to Ty jakoś poradzisz sobie w wraithami :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

WL + Amulet światła :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Flufy ogarnij się i przeczytaj White Dwarfa :lol2: ...Jest oficjalny update do VC chciałem zapytać czy będzie obowiązywał na tym turnieju...
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

skoro to oficjalny update do zasad? To nie widze przeciwwskazań. Bohater Banshee tez mi coś ;P
xYz

Andrzej
Pan Spamu

Jeśli wyszedł ponad tydzień przed turem, to jak najbardziej. Dajcie tylko linka do tych nowych zasad :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Obrazek

Awatar użytkownika
hassan_the_grim
Wałkarz

W kwestii nowych zasad VC: dopuszczamy. Ten kto ich używa musi mieć tego white dwarfa albo przynajmniej wydrukowane/przekserowane zasady.

@Michal dobry pomysł z tym wozem. Oddział wchodzący do gospody musi zostawić wóz na zewnątrz, wóz ucieka. Dopiszę to w I poście.

Zaktualizowana lista graczy. Mamy 11. Limit jest 12, komu ostatnie miejsce komu? :)

Andrzej
Pan Spamu

Mnie jednak nie będzie, właśnie sobie przypomniałem, że mam urodziny w tym dniu :)

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

dzisiaj wieczorem napisze czy bede
xYz

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Będe !!Moge się troche spóźnić bo nei wiem o której jest start ( nie ma tego w perwszym poście). Ze Szczawnicy wyjade ok 7-8. Jak by co proszę o Baya na pierwszą bitwe.

Tomasz "Gremlin" Kanclerski ID 2570
xYz

ODPOWIEDZ