Nowy temat, bo nie chciałem zaśmiecać tego rozpiskowego<jeżeli jest jakiś odpowiedni proszę o przeklejenie>. Ostatnio na lokalu <2k> byłem z taką rozpiską :
ArcySigmara - aomi, dstone, dwurak
ArcyMag - 4 lvl, ds
BSB - konik,barding,dhelm,fpa,luckstone
Cory:
22x Fllagelants
7x KO - fcg, płonące ataki <bsb>
29x Halabardników - fcg <mag>
Special:
25 GS - fcg, tutaj mega wałek bo wsadziłem na nich sztandar

działo
działo
mortar
Rar:
czołg
I bitwa vs Imperium Pluta <30 flagelantsów,2x10 handganersów z hochlandami,5 outrajdersów czempion z hochlandem, war altar, mały mag metal, duzy mag life, czołg, moździerz i helstorm> Piczet battle
W związku z tym, że prawdziwe Imperium walczy nie strzela ruszyłem do przodu, w fazie magi popełniłem znaczący błąd - zlekceważyłem maga <który nie wylosował dłewelersów> i rzuciłem ów czar na flagelantów zginęło 12 <teraz wiem, że trzeba było kastować, w handganów z dużym magiem> ze strzelania pozbyłem się jednej armaty i wbiłem 2 rany na tankietce. Przez parę tur brnąłem do przodu dostając na klate mnóstwo ołowiu, warzywiac przy tym tankietke wroga i niszcząc mortar i helstorma w końcu udało mi się dostać do walki utknąłem na altarze, w miedzy czasie wspomniany wyżej mag wyleczył 6 ran z tankietki . . . skończyło się wynikiem:
15:5 dla Pluta.
II B&G z orkami Waagh <30 black orków, 2x22 ngoblinów z łukami i 3 fanatykami, mega ultra kloc ngoblinów 40-50? 2x katapa,squig herd, bsb,jakis generał, jakis samobujca goblinski na wilku mag <jakiś czar, że jak nie zdasz inicjatywy d6 s10 no sejf

On zaczął, wszystko do przodu, fasty z vangarda podlazły mi pod działa, z magi zdispelowałem wszystko, z katap zabił paru halabardników <byłem ustawiony wszystkim w 3 szeregach> w mojej turze pozbyłem sie wilków za pomocą czołgu <templatka + inżynier> drugie działo zniszczyło z grejpszota pajączki. W magi dewelersy weszły w black orki zabijajc koło 15 i . . . generała <na 6...>;). Teraz było już z górki po 2 kolejnych turach udało mi sie spanikować mega duży odział gobosów i przeciwnik stracił brejk pointy . . .
20:0
III dałn atak z Wojtuśem (arcy lajfa, bsb sv2+ dwurak, ok 25 wl, ok 20 wl, ok 30 łucznikow, 10 łucznikow, 5 pg> .
Ja zacząłem - dewelersy weszło w 30 łuczników z arcy magiem - zabiłem około 16 łuczników i oczywiste maga

20:0
Ogółem III miejsce – musze pomalować figurasy i było by II

Wyjątkowo – wszystkie jednostki się spisały – nie było bitwy, w której byłbym z czegoś niezadowolony:
- flagelanci zapychają cory i są w stanie długo wytrzymać odpowiednio ustawieni, na większe pkt na pewno będzie ich duuużo więcej,
- halabardnicy – trochę mało ale wystarczyło dla maga w dodatku wyglądają groźnie

- KO – po pierwsze mam figurki Kislevitów, po drugie trzymają BSB po trzecie mają płonące
- GS – super ultra ekstra junit – w każdej bitwie pokazali klase no i te 10 ld od generała na 12 cali . . .

- czołg i artyleria – klasa sama w sobie choć mi zawsze od 3 tury się wszystko wysadza

P.