8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
Ale bonusy z itemów to nie są special rules (nie ma ich w tamtym dziale) więc to chyba nie odpowiada na pytanie.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Opis broni mówi, że ataki nią wykonywane są z I10. Zionięcie więc wykonuje się na niezmodyfikowanej Inicjatywie.Majestic pisze:Czy Gold Sigil Sword działa na breath weapon? Opis mówi że ataki są wykonywane na I10, a breath weapon jest jako atak opisany, więc myślę że tak, ale chciałbym mieś pewność.
tak.Luciu pisze:Czy jesli mag marchowal to moze rzucac spelle:p?
mag nie rzuca czarów tylko kiedy ucieka.

...
Ubiegnięty
Ubiegnięty

Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, o 22:23 przez Ukalez, łącznie zmieniany 2 razy.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...

Wybaczcie za proste pytanie, ale nie mam dostępu do podręcznika a bardzo potrzebuję tej informacji
.
Mam rydwan w którym różne jego części (wierzchowce, powożący itd) mają różne wartości inicjatywy. Której wartości używać podczas zdawania testów tego współczynnika?

Mam rydwan w którym różne jego części (wierzchowce, powożący itd) mają różne wartości inicjatywy. Której wartości używać podczas zdawania testów tego współczynnika?
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Najwyższej, chyba że jeździ w nim postać i test statystyki zdaje nie cała jednostka - wtedy rydwan zdaje na najwyższej bez uwzględnienia statystyk postaci, a gdy postać to na swojej bez uwzględnienia wózka. RB FAQs p. 4:
Q. For characteristic tests, is the best value in the unit always
used? (p10)
A. If the unit is required to take a characteristic test, the best
value in the unit is used. If every model in a unit is required
to take a characteristic test, then each model uses its own best
value instead.
Q. For characteristic tests, is the best value in the unit always
used? (p10)
A. If the unit is required to take a characteristic test, the best
value in the unit is used. If every model in a unit is required
to take a characteristic test, then each model uses its own best
value instead.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Cytuję sam siebie, smutneByro pisze: Ja mam od razu pytanko po DMP. Chyba znam odpowiedź, ale wiecie - czy czołg może robić combat reform oraz redirect charge (wydaje mi się, że odpowiednio nie oraz tak to odpowiedzi, ale chciałbym potwierdzić).

Ktoś wie?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
command w pierwszym, co najwyżej herosi idą do drugiego.

'loremaster' w zaden sposob nie wiaze sie z generowaniem czarow ani z losowoscia w zaden sposob, czyli ta zasada nalezy do opisywanego w reference sekcji rulebooka wyjatku i krotko mowiac, pozwala na zdublowanie danych czarow w jednej armii. Moge wiec miec maga ognia lvl2 znajacego 2 czary ( w tym jesli zechce signature) i loremastera (fire) i jest to w pelni dopuszczalne prawda? Upewniam sie ale jestem raczej przekonany ze tak wlasnie jest.
Dziekuje:)
Dziekuje:)