DMP "Games R Us" 2011 - 2011.08.13-14 Gorzów nad Wartą :)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Tyrant
Mudżahedin

Re: DMP "Games R Us" 2011 - 2011.08.13-14 Gorzów nad Wartą :

Post autor: Tyrant »

To ja sie troche wypowiem o tej Bitwie Smiechu bo ja gralem z DE
Po pierwsze DZieki Lidder za twoje pomaganie przeciwnikowi i sciemnianie mi [-X
po 2 jak rzucielem 13 na oddzial corsarzy ktorzy stali w 2 rankach po zdjeciu 14 ustawil je w 5x3
po 3 ruchy w fazie walki bo moj przeciwnik zapomnialem i Ledder stwierdzil ze tak mozna !!!
po 4 wlasnie to co smiechu opisal
i po 5 to wlasnie abominacja tak moze szarzowac jak kolega stwierdzil ze nie moze i Lidder musi czytac FAgi

i dzieki oszukanstwu i chamstwu dostalem 17:3 i dzieki temu byl remis a tak by bylo inaczej!!! i byscie nie byli na 3 miejscu !!
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, o 10:46 przez Tyrant, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Oj, Andrzej, Andrzej :)

Ale uroczy walek z tym WSem na magiczce! Pierwsza klasa! Zreszta zmienianie formacji po stratach z magii tez calkiem w pytke.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Primo nie wycierajcie sobie geby Lidderem kiedy sedziuje na ETC i nie moze odpowiedziec

Secundo jak juz opisujesz jakas sytuacje uzyj jezyka polskiego lub angielskiego... Z obu zrozumiem co napisales z tego teraz... Nic

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Nie wiem czy dobrze rozumiem oskarzenie. Dalem komus ward save od efektu na najgorszym miscascie?

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

Obrazek

Wałki i wóda to nierozłączna ekipa

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Khumanor pisze:
Fluffy pisze:A zanosiło się na taki nudny dzien :mrgreen:
true :)

ja już doła łapałem, ale widzę że elity WFB dbają o kondycje psychiczne swoich kolegów :D

dziękuję 8)
Khumanor, Fluffy :) =D> +1
Lidder pisze:Nie wiem czy dobrze rozumiem oskarzenie. Dalem komus ward save od efektu na najgorszym miscascie?
Spoko Lidder - każdemu może się zdarzyć przecież. Niemyli się ten co nic nie robi...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

na hita z siłą 10 jest ward save, moze o to chodzi?:> na wciągnięcie do warpa nie ma, wiadomo.
Takze zalezy jak brzmiało pytanie do sędziego:>
pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Tyrant
Mudżahedin

Post autor: Tyrant »

na wciagniecie oczywiscie..;]

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

no no jeśli coś ma warda i dostaje z S10 z misscasta to go ma ale jeśli wynik rzuty 1-3 to jakiego by warda nie miał wsysa go i ciao ciao italia :mrgreen:

Andrzej z tego co pamiętam to nie pierwsze oskarżenie o wałowanie na masterze...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Tyrant pisze:na wciagniecie oczywiscie..;]
Zapytales mnie czy jest ward save na wciaganie, a ja odp, ze tak? Lepiej sobie przypomnij o co mnie pytaliscie, albo co Ci przeciwnik powiedzial (bo nawet nie wiem czy przy waszym stole bylem).

Odpowiadam, przykladowo, ze jest ward na miscast. Wy nawet do RB nie zajrzycie. Dajesz sobie wcisnac wal jak chuj, a potem z bluzgami do sedziego bo nie ogarnales podstawowych zasad.

@Daw Nie, ja mam problemy z basic rules. Takimi jak np. brak parry od boku. Wiem gdzie je znalezc, to mi wystarczy. Nie odpowidzialbym w ten sposob. Fajnie jest sobie pobluzgac i cisnac kity na forum jak juz jest po fakcie i nawet sie nie pamieta o co pytalo sie sedziego i co on odpowiedzial. Ja po prostu wiem, ze nie wcisl bym wala/zrobil takiego bledu. Albo odpowiadam lakonicznie, albo wyjasniam, albo odsylam do RB.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Hmmmm no może cie spytali czy ward jest od misscasta :?: i pewnie odpowiedziałeś, że tak bo w sumie każdy by tak odpowiedział...

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Mogło być i tak, że padło pytanie o trafienie z siłą, a przekazane dalej, że "tak, jest ward na ten miscast" albo coś w ten deseń. Nie zmienia to jednak słuszności tego, co napisał Lidder - to jedna z fundamentalnych reguł battle'a, dostępna w RB i to chyba nawet w 2 miejscach.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Lidder pisze: @Daw Nie, ja mam problemy z basic rules. Takimi jak np. brak parry od boku. Wiem gdzie je znalezc, to mi wystarczy. Nie odpowidzialbym w ten sposob. Fajnie jest sobie pobluzgac i cisnac kity na forum jak juz jest po fakcie i nawet sie nie pamieta o co pytalo sie sedziego i co on odpowiedzial. Ja po prostu wiem, ze nie wcisl bym wala/zrobil takiego bledu. Albo odpowiadam lakonicznie, albo wyjasniam, albo odsylam do RB.
Lidder - przecież ja nic nie mam do Ciebie. Generalnie wiem, że czasem może się zdarzyć nieogarnięcie jednocześnie wszystkiego co jest w AB, RB, FAQ do AB i FAQ do RB jeżeli sytuacja uderza w zanajomość wszystkich na raz, a najlepiej kiedy jeszcze do AB obydwu opponentów i FAQ-ów do tych AB... Nikt nie jest Alfą i Omegą, a wała takiego sobie wcisnąć to trzeba być mistrzem i do tego piłem :)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Primo, to zejdźcie z Liddera, bo chłopak obsługuje imprezę na 180 osób, a ludzie pytają go o efekt miscasta...
W ogóle nie powinien odpowiadać tylko dać karniaki obydwu drużynom, że na 10 graczy nikt nie miał rulebooka, albo był zbyt leniwy żeby do niego zajrzeć.

Jeśli pada jakieś podejrzenie o wałki na tych samych graczy co turniej to coś w tym jest, ale nie mi w tej kwestii. Teraz nic już nie rozwiążecie.

Ja na szczęście w tym paringu grałem z Solo i bitwa była na luzaku.

Pozdro
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Kalafior a ty nie powinieneś w Szwajcari siedzieć :?: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Ja się zawsze spóźniam na imprezy. Lepsze wejście, większe emocje ;)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

oj tam chłopaki fajnie się grało czy nie ??
Musicie zwrócić uwagę że w moim teamie grają same noby na tą edycję Łukasz Kocoń DE grał z 3-4 turnieje na 8 ed w tym 1 master na śląsku, Robert Brzezina grał pierwszy turniej od 6 ed, ja sam nie znam do końca zasad skavenów bo mi się ciągle dupczą z 6 ed.
Takie młode dziadki z nas że zasad nie znamy, ale co tu dużo mówić fajny turniej był i dziękuje moim wspaniałym przeciwnikom za fajnie spędzony czas.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Turniej był mega zajebiaszczy- zresztą jak zawsze w Gorzowie:)

Dzięki przede wszystkim Nemezisom! To nie jest klub- to styl życia. Oba składy pocisnęły bardzo dobrze zostawiając w tyle JH 8)

Skrobnę drobną relację dla potomnych:)

1 Bitwa kolega z Zadu Trolla HE
Przeciwnik trochę nie potrzebnie zaczął do mnie iść mając na plecach pegazy, które zaczęły rozkręcać klocki z magami. Trebki spisały się za cały turniej- ustrzeliły ok 30 eflów i spanikowały klocek z dużym magiem, który został potem dojechany przez pegazy. He to raczej wygodny przeciwnik dla brety.
20:0

2 Bitwa Suchy ze Szybkiego Szpila mirror breta
Cała bitwa to okrutne szachy między pegazami, mizianie się z magii i ze strzelania. Suchy swoim trebkiem ustrzelił mi mojego ja pegazami dojechałem jego. Bitwa raczej wydawała się pod kontrolą, dla obu stron i wyszedłby sprawiedliwy remis. Trochę się to zmieniło w 4 turze:) Suchy podjechał 2 lancami pod nos mojej, stawiając mnie w sytuacji w ktorej musiałem zaszarżować lance z stubbornem, żeby nie dostać jej w kolejnej turze. Dostawiłem się tak, że druga lanca nie mogła w kolejnej turze zaszarżować, a ustawić się na dogodną pozycję czyli dojechać od boku. Do kombatu dobiłem jeszcze pegazy co okazało się błędem- miałem ustawionego małego herosa na pegazie obok, który w mojej kolejnej turze miał odgiąć drugą lancę- niestety nie zdał marszu i nie miał zasięgu przez co moja lanca z bsb i małą magicą dostała soczystą kanapkę i się złozyła.
6:14

3 Bitwa Loki BWT Chciałbym zapomnieć bo to chyba najgorsza moja batalia w 8ed. Nie chodzi tu o przeciwnika, bo Loki to spoko typ a o rzuty. Loki co ture siarał infernal i ściagałem kolejne figureczki nie mogąc żadnego zdispelować mimo, że kości zostawiałem tylko na to. W 2giej turze siadła mi duża magiczka od miscasta 3 kości. W kolejnej z infernala siadła mi duża lanca chyba z małą magiczką od siły 11. Gdzieś w międzyczasie od tego okrutnego czaru siadł lord na pegazie. Sam zabiłem jakieś śmieci i helupe z moich trebków.
6:14

4 Bitwa Shino Ordin TK
Shino już opisał tę bitwę, ale nie wspomniał o paru szczegółach:) Zaszarżowalem w rydwany które stały przed klockiem z wszystkimi magami moim małym herosem na pegazie. Tłukł się tam 2 tury combatu i zostawił 2 rydwany w kolejnej dojechała tam moja lanca w liczbie 6 osobników w celu soczystego overruna. Niestety chłopaki się przestraszyli nie zdali feara i nie zjedli rydwanów- został chyba 1. Z pięknego 20:0 robi się:
12:8

5 Bitwa Piotrek z Kohorty empire
Mega przyjemna bitwa na koniec turnieju. Piotrek karcił mnie ze strzelania zabijając oba treby- ja dzięki komecie zniszczyłem mu 2 działa. Umówiliśmy sie bodaj w 4tej turze na remis bo sytuacja na stole i tak wskazywała na taki wynika a, że team nabił już maksa to bitwe skończyliśmy.
10:10

Przeciwników miałem naprawdę feest. Mimo, że to DMP i każdemu zależy na dobrym wyniku to każda bitwa była w zajebistej atmosferze bez żadnych spin. Dzięki chlopaki jescze raz za zajebisty weekend!

Do zoba za rok.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, o 16:43 przez Dastor, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

AAAA no spoko narazie relacja na szybko zrobiłem 67 pkt.

I Bitwa (Bretka) z RS II
Całkiem przyjemna bitwa warriorzy ukryli się za murkiem co by cieżej było ich szarżować. chooseni i shriny w przód helupa strzelała a potem ganiała się z pegazami, które dały buta za stół. Cały myk polega na tym by nie dać sobie złapać lorda na dysku :D Infernal + krzyk załatwiły sprawę, nawet maruderzy konni sobie powalczyli i zjedli trebka.
Gwożdziem programy były 2 lance wbijające się w choosenów i zabiły jednego... Na końcu na pobojowisku ostał się jeden pegaz. 20:0

II Bitwa (HE) z JH
Było w pytkę do czasu aż Lord spadł od łuków :evil: potem smok zajechał warriorów a chooseni pobili WL najlepsze, że gdybym nie oblał LD na 7 s przerzutem Szwentas dostał by tylko połowę pkt. za warriorów... ale jak zawsze ze szwentasem miła i przyjemna gra 6:14

III Bitwa (HE) z Zadu Trolla
Bardzo miły przeciwnik ja straciłem warriorów a przeciwnik większość rzeczy na stole. Skończyło się 20:0

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Po prostu powypieprzaj ich posty, nie ma co zamykac watku.

ODPOWIEDZ