Skład na ETC 2011
Moderator: swieta_barbara
Re: Skład na ETC 2011
Hehehehe, Wlosi o jeden punkt za Rosja. Naaajs.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
są wyniki na t3
http://www.tabletoptournaments.net/etc/ ... er?round=6
Niemiaszki utopili z Ruskimi, brzmi jak operacja Bagration
http://www.tabletoptournaments.net/etc/ ... er?round=6
Niemiaszki utopili z Ruskimi, brzmi jak operacja Bagration

Gratulacje dla obu drużyn, końcówkę śledziłem na bieżąco. Piękna postawa, świetne wyniki.
Jak już kurz i emocje opadną to bym ich jednak przepytal chociaż z tej ostatniej rundy. Bardzo ciekawy jestem jak Włosi postawili stanowczy opór z takimi rozpiskami.
Jak już kurz i emocje opadną to bym ich jednak przepytal chociaż z tej ostatniej rundy. Bardzo ciekawy jestem jak Włosi postawili stanowczy opór z takimi rozpiskami.
Makarony poza podium - how nice 

Szkoda Grecji, zobaczcie ja spadla.
Kazdy nieprzyjacielski team mial podobnie jak my (Niemcy) w swoim skladzie: wampiry, skaveny, demony, dark elfyFolgende Dinge fallen mir hier auf:
Jedes gegnerische Team hatte (genau wie Deutschlang) folgende 4 Völker dabei: Vampire, Dämonen, Dunkelelfen und Skaven.
Hochelfen (unsere am schwächsten platzierte Liste) waren nur in 50% der Fälle dabei.
Unser Team hat im gesamten Turnierverlauf insgesamt 10 Spiele mit Ergebnissen von 17:3 oder besser gewonnen (davon 8 in den ersten beiden Runden). 2 dieser Ergebnisse waren gegen Hochelfen.
Fazit 1: Eventuell werden HE hierzulaande überschätzt bzw. waren in dem Format doch nicht so die erste Wahl?
Obwohl alle Teams Skaven dabei hatten, ist es Deutschland nur in einem von 6 Spielen gelungen, die Skaven zu besiegen. Und zwar mit den eigenen Skaven 11:9.
Fazit 2: Vielleicht hätte eine starke Antwort auf Skaven gefehlt?
Zwei Gegner hatten Krieger des Chaos dabei. Gegen beide gab es mehr oder weniger vernichtende Niederlagen.
Fazit 3: Vielleicht wären die KdC eine gute Option gewesen?
Nur mal ein paar Ansatzpunkte, darüber urteilen können eh nur die, die anwesend waren...
high elfy ktore u nas ulokowaly najgorzej byly tylko obecne w 50% przypadkow
przez caly turniej zrobilismy 10 wynikow 17:3 badz lepszych, w tym 8 w dwoch pierwszych partiach i 2 przeciwko HE
w kazdej druzynie gralismy narpzeciwko skavenom ale tylko raz z nimi wygralismy (mirrorem i tylko 11:9)
moze przecenilismy he i nie byly one jednak tak mocne na format euro ? Moze trzeba bylo sie bardziej nastawic na mocna kontre przeciwko skavenom ?
dwa razy gralismy z WoCHem i dwa razy ostro dostalismy, moze wlasnie woch bylby dobrym rozwiazaniem ?
Takie tylko rozmyslania, bo ocenic moga tylko ci co byli na euro.
bo ugrali tylko 35 pts. ostatnia runda nie dawała litości i to ich skarałoZiemko pisze:Szkoda Grecji, zobaczcie ja spadla.
4ta runda i rozbicie Danii chyba najważniejsze dla końcowego zwycięstwa. Generalnie przewaga nad kolejnymi rywalami naprawdę duża. Robi wrażenie.
Ruscy się rozkręcają. Rok temu 6, teraz 3. Jak mówiliśmy, że granie z nimi to jak na topowych stołach masterowych to nie wszyscy wierzyli ;p Jak tak dalej pójdzie to za rok gramy z nimi na pierwszym stole o mistrzostwo 

Ostatnio zmieniony 21 sie 2011, o 21:36 przez Karli, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Nie ma. ETC to mistrzostwa świata czy się to komuś podoba czy nie, a nazwa jest jaka jest bo niektórzy jeszcze pamiętają 9-11Shinue pisze:czy jest są na świecie jakieś 'większe' mistrzostwa skoro na ETC przyjeżdżają amerykańcy?