Galeria różności Wotana – Skarg the Slaughterer-[29.10.2015]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Galeria różności Wotana – Skarg the Slaughterer-[29.10.2015]
Witam
Zakładam nowy temat, żeby nie mieszać zdęci moich Mrocznych Elfów z innymi pracami, jakie mi się uda pomalować, żeby nie ciągle mroczniaki malować
Na początek Beastmen Beastlord with additional Hand Weapon, bardzo podoba mi sie ten model a szczególnie jak widziałem taka drużynę Beastmenow w WD324, tez taką chce mieć (może kiedyś) ale pierwszy już jest. Przy kolorystyce raczej takiej zostanę, choć jeszcze nad futrem się zastanawiałem czy nie jakieś czarne, ale na razie jest ok, włosy są czarne choć jeszcze do poprawy z nimi mam zawsze problem. Podstawka jeszcze do skończenia, ale na razie nie mam na nią pomysłu, myślałem o jakiś bagnach.
Skaven – jakieś chciałem inne, więc na razie testuje jeszcze zastanawiam się czy nie wychodzić od czarnego. Podstawki będą takie jak ten pierwszy ma.
Mag HE
Zachęcam do komentowania
Pozdrawiam
Zakładam nowy temat, żeby nie mieszać zdęci moich Mrocznych Elfów z innymi pracami, jakie mi się uda pomalować, żeby nie ciągle mroczniaki malować
Na początek Beastmen Beastlord with additional Hand Weapon, bardzo podoba mi sie ten model a szczególnie jak widziałem taka drużynę Beastmenow w WD324, tez taką chce mieć (może kiedyś) ale pierwszy już jest. Przy kolorystyce raczej takiej zostanę, choć jeszcze nad futrem się zastanawiałem czy nie jakieś czarne, ale na razie jest ok, włosy są czarne choć jeszcze do poprawy z nimi mam zawsze problem. Podstawka jeszcze do skończenia, ale na razie nie mam na nią pomysłu, myślałem o jakiś bagnach.
Skaven – jakieś chciałem inne, więc na razie testuje jeszcze zastanawiam się czy nie wychodzić od czarnego. Podstawki będą takie jak ten pierwszy ma.
Mag HE
Zachęcam do komentowania
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 paź 2015, o 23:15 przez Wotan, łącznie zmieniany 18 razy.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Beastmen imho najlepszy. Podoba mi się czerwień na nim.
Dzięki za komentarze i ze kózka się podobała.
Kolejna odmiana w przerwie mierzy malowaniem m roczniaków
Mam nadzieje ze nie przesadziłem z doborem kolorów tego High Elfa, może kiedyś pomaluje cały oddział, podstawka miały być białe skały i chyba pójdzie na to zielona trawka
Kolejna odmiana w przerwie mierzy malowaniem m roczniaków
Mam nadzieje ze nie przesadziłem z doborem kolorów tego High Elfa, może kiedyś pomaluje cały oddział, podstawka miały być białe skały i chyba pójdzie na to zielona trawka
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Jakoś kolorystyka mi nie leży... Żółty jest ok - chyba ten zielony za bardzo oczojebny. Ale technicznie wszystko OK...
Ave
Niedźwiedź
Ave
Niedźwiedź
Oryginalne podejście do malowania Sword Masterów. Ten zielony rzuca się w oczy, jednak jest pocieniowany, co daje uroku figurce. Z trawką będzie wyglądać ciekawie.
Zapraszam do komentowania
Savage Orc Armybook - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=37&t=31550
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kolorystyka mi się podoba - zawsze to odejście od schematów, można by trochę osłabić ten zielony - daje po oczach, ale znowu nie tak bardzo. Bardziej nie pasują mi gemy - na zdjęciach wyglądają kiepsko - powinny świecić, a są bure...Daj większe fotki. Poza tym ze zdjęć nie mogę wywnioskować, czy metaliki są rozjaśnione, czy to błyski od flesza lub żarówki . Ogólnie bardzo na plus . Fajnie prezentowałaby się cała armia - jak pisze Rakso - pidżamowców .
Witam
Znowu cos innego nisz elfy
Ogry - kolorystyka zlecona, nawet teraz podoba mi się ta żółta skóra, tatuaż(7 niebieskich 1 biały kieł) widoczny na kilku bo zapomniałem i potem dorabiałem to już nie robiłem tyle zdjęć, na podstawki ma dojść jeszcze jakaś zielona trawka.
Ironguts - jeszcze maja z tylu woreczki z kościami ale juz nie zdążyłem zrobić z nimi zdjęć.
Leadbelchers
Wspólne
Zachęcam do komentowania
Pozdrawiam
Znowu cos innego nisz elfy
Ogry - kolorystyka zlecona, nawet teraz podoba mi się ta żółta skóra, tatuaż(7 niebieskich 1 biały kieł) widoczny na kilku bo zapomniałem i potem dorabiałem to już nie robiłem tyle zdjęć, na podstawki ma dojść jeszcze jakaś zielona trawka.
Ironguts - jeszcze maja z tylu woreczki z kościami ale juz nie zdążyłem zrobić z nimi zdjęć.
Leadbelchers
Wspólne
Zachęcam do komentowania
Pozdrawiam
To nie jest przegięcie. Ogry w stylu mongolskim nie wyglądają tragicznie. Uważam, że nie mają różowych spodni, tylko fioletowe i czerwone.robaczywy pisze:Malowanie Fajne ale ta żółta skóra i różowe spodnie to przegięcie...wygladaja jak wielkie banany
Super wyszły Tobie pomalowane armatki.
Zapraszam do komentowania
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ogry bardzo mi się podobają . Niecodzienny kolor skóry - wyglądają, jak Żółta Twarz z "Sin City" . Nie podoba mi się jedna rzecz - sposób malowania srebrnych metalików. Baaardzo widać przejścia poszczególnych warstw. Przydałoby się to zgasić kilkoma warstwami washa ( badab black i devlan mud np.) i zrobić rozjaśnienia - choćby suchym pędzlem. Teraz warstwy rozjaśnień za bardzo są widoczne.
Dziękuje za komentarze
Kolor skóry jak pisałem według życzenia
Broń nie jest zakrwawiona bo goście oberwali z armat
Kolejna praca
Śmieciarka – malowanie jeszcze w miarę ale sklejanie to masakra
Wersja z szarym Rhinoxem
Wersja z brązowym Rhinoxem
Może zdjęcia nie wyraźne, ale niestety lepszych nie będzie
Zachęcam do komentowania
Pozdrawiam
Kolor skóry jak pisałem według życzenia
Nie pamiętam ale na armacie to chyba nie nadlewki są tylko szpary po łączeniach, a nie były zalepione.Pretor pisze:no i Panie! usuwaj Pan nadlewki! to co się dzieje na armatach dźga prosto w oczy!
Broń nie jest zakrwawiona bo goście oberwali z armat
Kolejna praca
Śmieciarka – malowanie jeszcze w miarę ale sklejanie to masakra
Wersja z szarym Rhinoxem
Wersja z brązowym Rhinoxem
Może zdjęcia nie wyraźne, ale niestety lepszych nie będzie
Zachęcam do komentowania
Pozdrawiam
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wytęż wzrok i podaj 12 szczegółów, którymi różni się wersja z szarym rhinoxem od wersji z brązowym .
Trochę oczojebne ta zieleń i żółć, ale ogólnie mi się podoba.
Trochę oczojebne ta zieleń i żółć, ale ogólnie mi się podoba.