Skład na ETC 2011

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Re: Skład na ETC 2011

Post autor: Barbarossa »

Laik pisze:romantyczne spacery>montreux>freddie>... :wink:
We all came out to Montreux
On the Lake Geneva shoreline
...

@Barbara - wiesz, w tym roku comp committee będzie wybierany, na pewno trafią do niego różne ciekawe osoby, więc osobiście nie jestem spokojny o przyszłość ETC AR. Wręcz przeciwnie. Uważam, że obecnie jest niedoskonale, ale całkiem przyzwoicie, natomiast jak dobiorą się do niego jacyś nagrzańcy typu Asger, zbanują połowę przedmiotów, zakażą fazy magii i wprowadzą jeszcze dodatkowe progi punktowe, całość może wyglądać niezwykle smutnie i zupełnie niepodobnie do battla.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

I to juz widac po 20 postach w tym topicu. Mnostwo nubkow, ktorzy najzwyczajniej nie potrafia sobie z czyms poradzic, wiec chca to zbanowac, a szkoda, bo atm, balans jest naprawde przyzwoity.
Barbarossa pisze:całość może wyglądać niezwykle smutnie
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Fajny flame tam się może rozkręcić. Współczuję wam z góry za użeranie się z tą bandą.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Barbarossa pisze:@Barbara - wiesz, w tym roku comp committee będzie wybierany, na pewno trafią do niego różne ciekawe osoby, więc osobiście nie jestem spokojny o przyszłość ETC AR. Wręcz przeciwnie. Uważam, że obecnie jest niedoskonale, ale całkiem przyzwoicie, natomiast jak dobiorą się do niego jacyś nagrzańcy typu Asger, zbanują połowę przedmiotów, zakażą fazy magii i wprowadzą jeszcze dodatkowe progi punktowe, całość może wyglądać niezwykle smutnie i zupełnie niepodobnie do battla.
A co, Ty juz sie tam dostawac nie zamierzasz? Bez kitu, noby sa straszne w tej Europie, dobrze ze chociaz ci Wlosi i Niemcy stawiaja nam jakis opor, bo bez tego prestiz zwyciestwa ETC to z.a.r.t.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

n my opinion Restrictions worked very well overall.

Some food for thought here:

DE: Crown+Pendent is kinda ridiculous and even without that combo DE are one of the most versatile and strongest Armies (looking forward to the Army standins to confirm this suspicion)

Line of sight: Did not like it and had hardly any effect on my games and i dont think vLoS it is needed at all.
Asger wrote:
I'd happily ban:
Pendant
Siren
Crown
and many other things.

Asger +1
Let’s go for it!
Oj, czarno to widzę :?

Dobrze, że HE tak słabo poszło i nie chcą ich banować :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

I jeszcze Lidder strzela w kolano... na ja pierdziu, oto mój pomysł na zbalansowanie fazy magii: wszyscy magowie używają lore of fire.

Zbalansowana? Owszem. Tylko jedno małe ale... im bardziej kompuje się magię, tym lepsze stają się deathstary typu choseni, blodzie z regenką, oraz najbardziej przegięte monstery i czołgi. Magia daje szansę albo to zdjąć, albo zboostować zwykłą piechotę, żeby to zarąbała... Bez tego po prostu jadą sobie kosiarki i mają wszystko w dupie.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

True, true. Zbyszku, powinniscie z JJem trzymac w ryzach to cale towarzystwo :)

No i tez nie rozumiem Liddera...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

swieta_barbara pisze:
Barbarossa pisze:@Barbara - wiesz, w tym roku comp committee będzie wybierany, na pewno trafią do niego różne ciekawe osoby, więc osobiście nie jestem spokojny o przyszłość ETC AR. Wręcz przeciwnie. Uważam, że obecnie jest niedoskonale, ale całkiem przyzwoicie, natomiast jak dobiorą się do niego jacyś nagrzańcy typu Asger, zbanują połowę przedmiotów, zakażą fazy magii i wprowadzą jeszcze dodatkowe progi punktowe, całość może wyglądać niezwykle smutnie i zupełnie niepodobnie do battla.
A co, Ty juz sie tam dostawac nie zamierzasz? Bez kitu, noby sa straszne w tej Europie, dobrze ze chociaz ci Wlosi i Niemcy stawiaja nam jakis opor, bo bez tego prestiz zwyciestwa ETC to z.a.r.t.
Ten szajs to "over my dead body".
Obecny skład AR wybrałem jednoosobowo - zamierzam powtórzyć to i tym razem.
Zależy od wyborów Chairmenów - jeśli będę miał tyle do powiedzenia co do tej pory - będą musieli kapitanowie siłą przegłosowywać zmiany w AR - bo pójdzie on w "jedynie słuszną stronę."

Dębek pisze: Dla JJ za ciepłe słowa po turnieju.

W zasadzie to jako Zdradziecki Wróg Narodu jestem tu od kalania własnego gniazda i opluwania środowiska.
Lecz tym razem nawet przez moje ociekające nienawiścią gardło, ani jedno złe słowo się nie przedostanie.

Absolutnie zasłużony triumf - triumf koncepcji wyboru składu, realizacji, treningu, przygotowań, NPC, środowiska robiącego turnieje na zasady ETC, was wszystkich.

Jedyna szansa dla reszty świata to przegłosować na tyle durny AR, że nikt w Polsce nie będzie na to grał.
Niedoczekanie.

Jako ciekawostka - tylko do Zbyszka i Piotrka były jakieś uwagi na kartach Fair Play - ah, te stare, zszargane nerwy.
Cała reszta - czysta jak łza. =D>

Nie mam czasu na więcej słów - zresztą - to i tak byłyby same peany.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Widzisz, w tym roku Comp Committee będzie dopiero wybierany, więc nawet nie wiadomo jeszcze, czy ja i JJ się w nim znajdziemy. Możesz się przeliczyć z tą nadzieją. Sądzę, że na bank będzie w nim Asger, a ja się z tym człowiekiem absolutnie źle dogaduję na forum. JJ chyba też.

Edit - no chyba że zdrajca narodu JJ zawalczy o to mocniej z frakcją populistyczną.

Dodatkowo przyznam szczerze, że udział w tegorocznym CC zapowiada się jako wyjątkowo traumatyczne doświadczenie. Osobiście jestem raczej zwolennikiem delikatnego zdjęcia ograniczeń (bo część jest zbędna lub głupia) z istniejącej wersji, ale generalnie powinno zostać, jak jest. Banowanie przedmiotów i rozpieprzanie mechaniki fazy magii uważam za drogę do piekła. Natomiast niecierpliwie czekam na wyniki szczegółowe ETC (średnie armii itd) by mieć solidne podstawy do jakichkolwiek propozycji.

Uwagi na kartkach fair play - Dębek pewnie oberwał od tego popapranego amerykańca, natomiast ja nie mam pojęcia, komu podpadłem - z angolem mieliśmy bardzo twardy mecz, z Włochem było kilka spinek, ale nie kojarzę nic poważnego... przynajmniej nie z mojej strony.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Na 100% ten amerykaniec. A ja mu skasowałem worsta - idiota. :mrgreen:
Zostawię to bez komentarza. :roll:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

widzialem jak chodzi stubborn+pendant. w druzynowce jest "nieodczuwalny", ale wciaz przegiety. Jako gracz DE nie masz co narzekać, no masz, jak Ci general nie zda lidery z przerzutem. :) nie jestem zwolennikiem ciec jakichkolwiek, ale na ETC sa potrzebne. Latwo sie nam mowi, zeby pocwiczyli itd, oni nawet list nie umieja zrobic bo za malo graja, a co dopiero jak im taki Kalafior wpadnie z demonetkami z syrena, zaszarzuje, rzuci brzytwe i wygra gre :D Tez tego nie odbiera w druga strone Zbyszku, ze koncert zyczen spelniam. Uwazam, ze dojda do wniosku, ze ciecia sa niepotrzebne. Jeszcze pewnie sa pod wplywem emocji z przegranych bitew. Sam jednak powiedz, VC, które wcisną 10+ na wiatry maja wygraną turę.

Edit: z tego co pamietam to Dębek ma od Amerykanina, a Barb od Anglika.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, o 12:14 przez Lidder, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

dorzucić jeszcze Spece i niech się Ojropa weźmie do myślenia ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Teraz mi sie przypomnialo. W sumie Wasz beta-pomysl z PD/DD na ture byl taki, ze sa 3, ale mag wysokiego poziomu zabiera 1. Czemu tak szybko z niego zrezygnowaliscie?
Rince pisze:No i tez nie rozumiem Liddera...
Nasluchalem sie na i po ETC...

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

To arcymag jest lepszy od 2 małych magów? WHY?

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Ale te pomysły sa z dupy #-o co za mentalność tych nierobów... ech... to w Polsce każdy kmini w każdej bitwie jak zaciukać taką gwardię z regeną, czy takiego POK-a... a tam nie chce im się myślęć tylko od razu do zdjęcia.

Wg. mnie powinno być coraz mniej przycięć... ingerowanie i tak już w zbalansowane zasady aktualnej edycji prowadzą do tego, że niektórzy nie będą mieli w ogóle problemów, żeby ugrać minimum tylko po to, żeby inni nie musieli myśleć... #-o dodatkowo sądząc po tekstach Asgera i jeszcze kilku wszsytkie ich pomysły sprowadzają się do rostrzygnięcia rozgrywki poprzez rzuty kośćmi, a nie kminienie i manewry taktyczne.

Współczuję JJ i Barb, że musicie się męczyć na tamtym forum o tak absurdalne rzeczy...

Pomysł z przycięciem fazy magii?
@Lidder: VC-ty które rzucą 10+ na wiatry magii mają nie do końca tak dobrze jak Ci się wydaje ponieważ czasem się zdaży na którejś parze kości IF-ka która jest najmniej porządaną rzeczą w VC, szczególnie jeśli chodzi o Lorda...
Lidder pisze:Teraz mi sie przypomnialo. W sumie Wasz beta-pomysl z PD/DD na ture byl taki, ze sa 3, ale mag wysokiego poziomu zabiera 1. Czemu tak szybko z niego zrezygnowaliscie?
Rince pisze:No i tez nie rozumiem Liddera...
Nasluchalem sie na i po ETC...
No to żegnaj Fazo Magii... WoCh który idzie na Chosenach z puppetem i DS-em =D>
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

No to żegnaj Fazo Magii... WoCh który idzie na Chosenach z puppetem i DS-em =D>
Spoko spoko pupeta tez chca zabrac ;)
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

a jak DS'a brałeś biorąc Puppet :?: :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

To Daw oszukista jeden chce tak grac :D
A tak z ciekawosci Dębek, to za co ten Amerykanin sie przyczepil?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Lidder pisze:Edit: z tego co pamietam to Dębek ma od Amerykanina, a Barb od Anglika.
Możliwe. To nie była do końca przyjemna bitwa, Anglik zaczął od tego, że jak przesunę unit, a potem zabiorę łapy, to już się nie mogę nim ruszyć. Mieliśmy też spinkę o to, czy jednorazowym wardem można wybierać, którą ranę się warduje (jak się dostało KB i zwykłą)... i w sumie mocno średnio wspominam tę bitwę.

Jeśli chodzi o Amerykanina, to nigdy w życiu nie widziałem Dębka tak wkurzonego/roztrzęsionego, jak po tej bitwie.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Ale walicie smuty :D Chcecie ograniczen, ale nie od kogos innego jak Polacy. Asger przesadza bo u nich sa takie compy, ze graja prawie zerowa armia :mrgreen: reszta narzeka na mala ilosc ciec bo sa po prostu slabi. Nie oznacza to jednak, ze nie moze sie urodzic w tym syfie nowy, dobry pomysl.

@up no... Dębek miał ciężko...

ODPOWIEDZ