Więc to jakaś ściema była.
Skład na ETC 2011
Moderator: swieta_barbara
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Re: Skład na ETC 2011
Dobra dobra, Ty się lepiej tłumacz, jak logika stoi za tym jednorazowym wardem. Gadałem z kapitanem anglików i jak mu powiedziałem, że rzekomo u nich jednorazowy ward działa na wszystkie rany z danej puli inicjatywy, to zrobił wielkie oczy
Słowa Ben Johnsona. Tez sie zdziwilem, ale jak bylem przy sytauacji gdzie anglicy uwazali, ze szarza rog-rog to worst play czy, ze nie mozna robic reforma, zeby przemieszczac herosa w walce to bylem w stanie uwierzyc i w toBarbarossa pisze:Dobra dobra, Ty się lepiej tłumacz, jak logika stoi za tym jednorazowym wardem. Gadałem z kapitanem anglików i jak mu powiedziałem, że rzekomo u nich jednorazowy ward działa na wszystkie rany z danej puli inicjatywy, to zrobił wielkie oczy![]()
Rozmawialiśmy o tym trochę w aucie w drodze powrotnej i w sumie nie ma w 8 edycji kolejności ataków. Gdyby była to champion Blood knightów mógłby pierwszy bić lancą płonącą i ściągać regeny dla reszty. Swoją drogą nie wiem czy nie powinniśmy w tą stronę iść w tego typu uściśleniach, i to również z charmed shieldem.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Jasne jasne. Jakoś Wood Elfy kulają wardy po kolei, do pierwszego oblanego. GW nigdy nie wprowadzało kolejności ataków rzuconych w ramach jednej inicjatywy, i zawsze trzeba było wprowadzać jakieś losowanie albo rzucanie po kolei w wypadku tego typu przedmiotów.
Ale nawet jak nie ma kolejności ataków, to o tym, który atak jest pierwszy, decyduje gracz, którego jest tura, czyli w tamtym wypadku ja
Chyba, że też pragniesz uznać, iż jednorazowy ward na 2+ działa na wszystkie ataki po tej samej inicjatywie.
Ale nawet jak nie ma kolejności ataków, to o tym, który atak jest pierwszy, decyduje gracz, którego jest tura, czyli w tamtym wypadku ja
Chyba, że też pragniesz uznać, iż jednorazowy ward na 2+ działa na wszystkie ataki po tej samej inicjatywie.
Ale oczywistym jest, że najpierw będą chciały wardować KB, a potem zwykłe ranyBarbarossa pisze:Jakoś Wood Elfy kulają wardy po kolei, do pierwszego oblanego.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zaniechanie ograniczeń. Życie jest brutalne i czasami trzeba przegrać.
Wprowadzenie karniaków za nieznajomość elementarnych zasad.
Wprowadzenie karniaków za złośliwe zgłaszanie worst play
Polacy startują z poziomu -200 punktów
Jeżeli musicie przycinać to tylko na poziomie rulebooka, aby nikogo nie krzywdzić, bo jak porównać księgę HE z infernalem WOCH ?
Nie śledzę tematu od początku, ale mniemam iż gorzkie żale wylewają głównie amerykanie (może też niemcy). Jeżeli tak, to nie ma czym się przejmować, ponieważ oni już tak mają i nie zrozumieją, że polak potrafi, że koreańska doba ma 48godzin...
Wprowadzenie karniaków za nieznajomość elementarnych zasad.
Wprowadzenie karniaków za złośliwe zgłaszanie worst play
Polacy startują z poziomu -200 punktów
Jeżeli musicie przycinać to tylko na poziomie rulebooka, aby nikogo nie krzywdzić, bo jak porównać księgę HE z infernalem WOCH ?
Nie śledzę tematu od początku, ale mniemam iż gorzkie żale wylewają głównie amerykanie (może też niemcy). Jeżeli tak, to nie ma czym się przejmować, ponieważ oni już tak mają i nie zrozumieją, że polak potrafi, że koreańska doba ma 48godzin...
ograniczenia dla polakow na przyszel etc:
- gramy w siedmiu
- choseni unit size 5-10
- helena - banned
- GG unit size 5-20
- klopy sa 0-1, kowadlo one use only
- Pok i kocioł one use only
- kameleon, terki 0-1
- cruz gra bez lorda
- breta max 1 unit of flyers, treb 0-1
- doch syrena banned, Guo M3 W5, I2, A3
- Skav - unit size 10-20
- zagraniczniacy mogą miec drugi zestaw rozpisek na Polakow.
będzie ciekawiej
- gramy w siedmiu
- choseni unit size 5-10
- helena - banned
- GG unit size 5-20
- klopy sa 0-1, kowadlo one use only
- Pok i kocioł one use only
- kameleon, terki 0-1
- cruz gra bez lorda
- breta max 1 unit of flyers, treb 0-1
- doch syrena banned, Guo M3 W5, I2, A3
- Skav - unit size 10-20
- zagraniczniacy mogą miec drugi zestaw rozpisek na Polakow.
będzie ciekawiej
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
I tak bym 14-6 robił- Skav - unit size 10-20
Szkoda, że po zeszłym etc nie chciano takich ograniczeń
Moze poczekajmy, wygrajmy kolejne etc i wtedy jesli po 2012 roku bedzie istnial jeszcze swiat zrobmy etc 2013 poland ze specjalnymi ograniczeniami
Coś jakby Adamkowi zawiązać lewą rękę za plecami for balnce. Biedni niemcy i amerykanie
l o l
Żebyś się nie zdziwił z tymi ogramiBastor pisze:Robson - za skomplikowane to dla nich...
Oni na pewno będą się upierać, że dla Polaków wszystko jest banned i możemy grać tylko Ogrami...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
zarzuciłby ktoś link do rozp. 40k ...?
1. Bez przesady, raptem dwie niepełne strony to żaden whine. Nie demonizujcie. Ja to czytam nieco inaczej i raczej wygląda na to że gracze z ETC są zadowoleni z AR. Pada kilka powtarzających się propozycji ale też to zaledwie kilka postów, a ilu było graczy? 200? Zwykle Ci którym nic nie przeszkadza to nie tracą czasu na pieniactwo.
2. Się tak nie fazujcie tekstami w stylu "polacy to są tacy zajebiści, że trzeba robić specjalne ograniczenia bo inni z nami sobie rady dać nie mogą". Ile razy było ETC? Ile razy Polacy wygrali? Mało to razy wpierdol lub remis był? Fajnie, że Polska wygrała. Na pewno jesteśmy w czołówce, ale nie róbcie z innych drużyn frajerów do bicia...
2. Się tak nie fazujcie tekstami w stylu "polacy to są tacy zajebiści, że trzeba robić specjalne ograniczenia bo inni z nami sobie rady dać nie mogą". Ile razy było ETC? Ile razy Polacy wygrali? Mało to razy wpierdol lub remis był? Fajnie, że Polska wygrała. Na pewno jesteśmy w czołówce, ale nie róbcie z innych drużyn frajerów do bicia...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Ten Asger to prawdziwa niemota - chcą banować coś na co my poprostu mamy juz patenty.
Albo oni są na tyle nie udolni ze nie potrafią kminić, albo poprostu nie potrafią sie pogodzić z tym że Polska wygrała ETC.
Albo oni są na tyle nie udolni ze nie potrafią kminić, albo poprostu nie potrafią sie pogodzić z tym że Polska wygrała ETC.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Na turnieju było sporo slannów z bane head i death lub/i feedback scrollem. Mi się trafiły dwa, wystarczy się trzymać daleko, szachować nieco pitką, nie przesadzać z czarami... nie jest to lubiany przeze mnie przedmiot, zgadzam się, że slann z deathem, feedbackiem i BH to przykrość dla magów wroga, ale kurcze... na tym polega Warhammer, żeby takie kombosy mieć i na nich ciągnąć.