Skład na ETC 2011

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Skład na ETC 2011

Post autor: Karli »

gokish pisze:
Przemcio pisze:a szto eto ten bane head :?:

to taki przedmiot słaby u lizaków co go jak dobrze sprawdziłem nikt w rozpisce nie miał ale banować trzeba :D
To źle sprawdziłeś. Ja naliczyłem kilka.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Było ??
http://www.zetnews.pl/Swiat/Wiadomosci/ ... zwajcarii/

Agata jednak gdzieś w końcu się dobiła ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

nie było. Warhammer jako popularna gra narracyjna :D
"Obecny kapitan tylko raz w ciągu 7 lat nie zajmował pierwszej lokaty w lidze." ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

tak mówili o swoim 40k :D wszystko pomieszali :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Młody pisze:Było ??

Agata jednak gdzieś w końcu się dobiła ;)
wspomnieli coś o wywiadzie, jak sie do niego dostać? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Przemcio pisze:a jak DS'a brałeś biorąc Puppet :?: :mrgreen:
Skoro była opcja żeby zrobić limity po 3 PD i DD to wtedy dałbyś radę... czytaj uważniej ;)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

Amerykanski imperialista relacjonuje partie z Assurem :)
Game 2- Poland

For round 2 we were paired against the mighty Poland. Again I was playing vs VC.

Here is the list-
Vampire Lord @ 435.0 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy
The Arkayne: Forbidden Lore [35.0]
The Arkayne: Dark Acolyte [30.0]
The Master: Summon Ghouls [15.0]
Fencer's Blades [35.0]
Charmed Shield [5.0]
Helm of Commandment [30.0]
Earthing Rod [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]

Wight King @ 235.0 Pts
Battle Standard Bearer; Great Weapon; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125.0]

Vampire @ 165.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Shadow
The Arkayne: Forbidden Lore [35.0]
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]

14 Skeleton Warriors @ 140.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Skeleton Captain @ [8.0] Pts

27 Crypt Ghouls @ 232.0 Pts
1 Ghast @ [8.0] Pts

27 Crypt Ghouls @ 232.0 Pts
1 Ghast @ [8.0] Pts

27 Grave Guard @ 439.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of the Barrows [45.0]
1 Seneschal @ [12.0] Pts

27 Grave Guard @ 401.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Royal Standard of Strigos [35.0]
1 Seneschal @ [12.0] Pts

3 Fell Bats @ 60.0 Pts
3 Fell Bats @ 60.0 Pts

He set up across the middle with one GG, ghoul, and bat unit on each side of a centered building. I did similar with my Flaggies and Halberds with Warlater/Stank in middle.

Looking back this game I made a lot of mistakes. Mainly I sent my stank after the non regen GG (didn’t make it I got hit by ghouls) instead of the Gw regening ones.

The big moment was turn 2 where he reformed 3 wide moved 4” and dansed into my lector and KB him. Nothing to mind blowing but I should have measured the distance better. Surprisingly he took a chance turn 3 trying to flank flags with ghouls that had just come out of a building. If he fails to get the danse off (likely to go off but you never know) then his vampire and 15 skeles in a giant line get hit by 24 flaggies. He got the IF and got the spell off so didn’t matter.

His level 1 dies to miscasts.

His HW GG die to flaggies and eventually Halberds.

Ghouls hold up the stank

Bats die to flags and magic.

The regening GG kill my Altar, FC (I run mages out), a halberd unit, and a cannon, The flanking ghouls eventually finished off my flags.

In the end I lost 7-13. He played a great game, and I made several stupid decisions. Again I was overly aggressive for no reason and had to burn my scroll on a pit first turn. Though it was no matter as all of us got raped except our orc player who beat Barbarossa.

We were all really impressed with the Polish players. They are very disciplined in measuring and checking every possible option during their turn. Something I should start doing.

So America falls 60-100. We need to regain some confidence and animosity starts among the troops. Wait and see as we try to rally back.

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Post autor: Orris »

Łał, po kilku godzinach wreszcie przebrnąłem przez te 50 stron :)
Spóźnione gratulacje zwycięzcom! Zupełnie zapomniałem o tych mistrzostwach (gdzie te bilbordy?! :wink: )
Fajnie się czyta te relacje i napięcie obecne na forum. Czy jest gdzieś w sieci relacja jakiś lub filmik podsumowujący mistrzostwa?

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

widac podziw w slowach amerykańca ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

We do rly need to ban CC items like pendant, crown and siren song. But I would wait with banning magic-phase items, cause magic phase needs a change. This system we got now is fine, but need some corrections like for example mages with higher lvl take some from 2PD limits. Idea of 5PD per spell is ok, as long as we implement it on kamikaze-type mages, not those that are "core" of the army/list.
Poważnie? :shock:

Btw w Austrii banują Koronę tyko dla niektórych armii. #-o
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ahhaha już widzę jak rzucam 13-tkę z 5 kostek ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

W końcu Seer jest magiem - samobójcą ;p
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Niezłe wały Włosi wciskali... może czas na Shriny na podstawkach 20/20??

Diuk - chyba i tak nieźle poszło :) Szkoda, że tyle punktów pooddawaliśmy w przeciągu wszystkich bitew tylko dlatego, żeby być uprzejmym... jak widać to nie zawsze popłaca...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Dyd pisze:Amerykanski imperialista relacjonuje partie z Assurem :)
Amerykańska relacja z gry z Dębkiem by się przydała :lol2:
marchef w butonierce

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

omg co to za bzdury #-o kto w ciagu 7 lat u nas był 6x pierwszy :shock:

szkoda, ze nie napisali, czegokolwiek o grze oprócz, że to gra narracyjna ... logiczno strategiczna, no ale zawsze coś ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Robson pisze:http://www.zetnews.pl/Swiat/Wiadomosci/ ... zwajcarii/

omg co to za bzdury #-o kto w ciagu 7 lat u nas był 6x pierwszy :shock:

szkoda, ze nie napisali, czegokolwiek o grze oprócz, że to gra narracyjna ... logiczno strategiczna, no ale zawsze coś ;)
wyszedł taki mix warahmmera narracyjnego, bitewnego a nawet WH40k - stąd te 6x pierwszy.
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jak sobie pomyślę, że taką samą rzetelnosć dziennikarze mogą przejawiać także wobec wszystkich innych tematów, jakie sa omawiane w mediach, to moja wiara w jakość publicznych informacji sięga dna.
Ja wiem, ze to tylko marna notatka na podrzednym portalu, ale nie moge się oprzeć wrazeniu, że inne tematy, na większych portalach, są traktowanie rownie "profesjonalnie".

Luźna refleksja, EOT.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

bless pisze:
Ja wiem, ze to tylko marna notatka na podrzednym portalu, ale nie moge się oprzeć wrazeniu, że inne tematy, na większych portalach, są traktowanie rownie "profesjonalnie".
Bo dokładnie tak jest, jak napisałeś. Z mojej branży jak o czymś piszą, to aż się włos na głowie jeży, że takie bzdury wymyślają. A ludzie nie znający tematu w to niestety wierzą...
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Polewaliśmy z tego po drodze, w Poznaniu na butelki plastikowe mówi się czasem "pety", tak samo zresztą jak na końcówki fajek. Udzieliłem kiedyś wywiadu na temat wykorzystania surowców wtórnych dużemu dziennikowi ogólnopolskiemu zamieszanemu w aferę Rywina i w artykule ku mojemu zdziwieniu przeczytałem że żeglarze w celu uzyskania niezatapialności po wywrotce małych łódek pchają tam nie owe butelki a niedopałki od fajek. Tak działa "profesjonalne" dziennikarstwo. Zresztą chłopaki z ranking HQ też mieli swoje pewniaki co do pudła na ETC i jeden z nich uzyskał 14 miejsce. Quantity > Quality.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

To jest nic :mrgreen: mnie osobiście kiedyś spotkała hardcorowa historia :mrgreen:

Ide sobie po Gdańsku, patrze jakaś piketa, podchodzi babka z gazety wyborczej i się pyta co myśle o odwołaniu Giertycha z ministra edukacji. Odpowiedziałem, podałem swoje imię i nazwisko a na drugi dzień w gazecie czytam, ze znany działaacz gejowski P. Ł uważa :? :shock: :mrgreen:

ODPOWIEDZ