Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
wertex
Chuck Norris

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: wertex »

Cześć. Ostatnio wymyśliłem takie zagranie na VC (proszę nie wyzywajcie mnie aż tak bardzo). Bierzemy Princa z Talismanem z Saphery i Folartiah Robe. Chodzi w jakimś klocku, po czym wypuszcza się go, szarżuje np. na GG. Po czym trzyma ich.

Dobry plan?
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

I łamie się o 4 a potem o 5
Plan do dupy szczególnie ze kosztuje jakieś 250 pk czyli tyle co arcymag
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

wertex pisze:Cześć. Ostatnio wymyśliłem takie zagranie na VC (proszę nie wyzywajcie mnie aż tak bardzo). Bierzemy Princa z Talismanem z Saphery i Folartiah Robe. Chodzi w jakimś klocku, po czym wypuszcza się go, szarżuje np. na GG. Po czym trzyma ich.

Dobry plan?
Zły plan.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zły plan, bo go po prostu zabiją :mrgreen:

Bez przekleństw, bo w co drugim Twoim poście znajdzie się wyznanie miłości do Justina! ;-)
Pozdrawiam
A.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Staff of Solidity
Change to “This staff prevents the Mage’s first miscast – the
spell is still cast with irresistible force, but there is no need to
roll on the Miscast table."

Co dokładnie oznacza first mistcast - chodzi pierwszy w każdej turze magii?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

piewszy jaki bedzie, ten przedmiot dziala tylko raz, Teclis ma taki co dziala co ture
Obrazek
Highborn Elves Only!

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

mógłby mi ktoś doradzic co wziasc na 1500pkt na WE tylko że na 7ed problem mam glownie ze scoutami z rarow

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

na WE generalnie chcesz mieć dobrego AS od ich strzelania, tak więc WL, DP, i pewnie dostanę za to baty ale na takie punkty to nawet SH mogą być dobre.
Na grupy scoutów najlpiej działają wszelkie mm typu 2d6s4, także maga złóż pod to, dorzuć może jeszcze pierścionek.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Aseoks
Chuck Norris

dobra dzieki jeszcze pomysle co dokladnie a orly czy bolce lepsze czy wogle zadnych rarow?

Andrzej
Pan Spamu

Orły sa zajebiste, wygrywają bitwy :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Aseoks
Chuck Norris

no tak ale mi chodzi o 7ed nie 8 i dzieki :D

Andrzej
Pan Spamu

W 7 też wygrywały :D

Aseoks
Chuck Norris

no dobra dzieki te ze 2 sie wrzuci :D do tego lucznikami zapychamy cory potem wl i troche dp z bohaterami mam tylko problem jeszcze :D

Andrzej
Pan Spamu

Weź BSB na koniu z As 1+ i rerolem, do łapki daj mu SoM lub dwuraka i AoL i jazda :) Do tego daj maga z fire z RoF oraz SS i gitara :)

Ziemek
Plankton

Post autor: Ziemek »

Witam!
Tak od paru lat zabieram się za wejście w młotka i w końcu nadszedł czas zrobić jakiś poważniejszy krok w tym kierunku.
Wybór padł na HE.
Chcę się was zapytać co kupić, aby starczyło na zagranie jakiegoś patrolu? Wydaje mi się że archerzy bd dobrym wyborem ale nie jestem pewien na 100% więc pytam. Na bank bd grał przeciwko VC.

P.S: Wiem, że możecie mnie zjechać za to że zadaje pytania a odpowiedz jest gdzieś w temacie, ale naprawdę przebrnięcie przez tyle stron jest bardzo czasochłonne, a nie zawsze ten czas posiadam.

Pozdrawiam!

Andrzej
Pan Spamu

Spoko. Kup łuczników, są bardzo uniersalni i zawsze się przydadzą. Ze specjali najlepiej WL, choć możesz też wziąć paru SM (są szczególnie dobrzy na VC) Z rarów kup orła albo dwa.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Weź od razu dwa orły, bo można je dostać tylko używane, albo bezpośrednio od GW, więc bardziej opłaca się wziąć dwa, żeby płacić tylko za jedną przesyłkę, a tak czy inaczej dwa orły to minimum, bo jeden nic nie zrobi.
Tanich SM można kupić na allegro, z odzysku z IoB. W ogóle proponuję kupić IoB, to od razu dostaniesz podręcznik, jednego bohatera (ten na gryfie się nie liczy, bo gryf jest zwyczajnie niewystawialny), 10 SM-ów i LSG, jakąś kawalerię, skaveny, które możesz sprzedać i potrzebne akcesoria. Mag/arcymag na pewno się przyda. No i tak jak mówił przedmówca, koniecznie weź WL, najlepiej ze dwudziestu. Łucznicy też muszą być, jak kupisz ich oddzielnie, dostaniesz szesnastu, a w batalionie jest ich dwudziestu. Włóczników i balisty też się czasem używa.
P.S: Wiem, że możecie mnie zjechać za to że zadaje pytania a odpowiedz jest gdzieś w temacie, ale naprawdę przebrnięcie przez tyle stron jest bardzo czasochłonne, a nie zawsze ten czas posiadam.
Od tego jest ten temat, żeby zadawać takie pytania, a nie zakładać nowy. Dlatego nawet +1 za to.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Klafuti pisze:No i tak jak mówił przedmówca, koniecznie weź WL, najlepiej ze dwudziestu.
nie ma to jak dobry patrol :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ach, no tak, patrol. Wtedy to wystarczy w zupełności IoB, i to nawet za dużo będzie. Orły też wtedy są zbędne (albo specjal, albo rare), bo jeden orzeł to nawet w patrolu za wiele nie zrobi, więc lepiej SM, przynajmniej pokroją te stada. Może nawet lepsi od łuczników w tym wydaniu będą LSG, wtedy będzie dodatkowy oddział do walki wręcz i jednocześnie strzelania, co jest istotne, gdy gra się na tak małe punkty.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Hej, mam takie pytanie. Jakis czas temu wyszedl ten dodatek: storm of magic czy cos takiego. Zmienilo to cos, bo cos mi sie o uszy obilo, ze vc cos tam dostaly. Ogladajac screeny z tej ksiazki widzialem fajne przemyslane bestie. (Hipo)gryf za 140pkt. To juz cos. Ma ten book jakies szersze zastosowania??
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Zablokowany