Konwersje Smoka

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Fedek pisze:Musi być więcej minusów, bo jakoś większość "greenów" jest z GSu, a nie procreate (i nie mówię o greenach gw) ;)
PC jest na rynku od niecałego roku, a już i tak sporo rzeźbiarzy się nań przesiadło. Na przykład Chaz Eliot z Reapera:
http://reapermini.com/Greens
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Zawsze to czegoś nowego się warto dowiedzieć. Niestety na moje skromne umiejętności GS starczy :) Przy czym nie mówię, że PC jest gorszy.
Obrazek

Awatar użytkownika
SMOK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SMOK »

A tu moja nowa konwersja. Zapodobał mi się ten nowy bydlaczek do Vampirków. Ale że to nie Dragon tylko paskudny Wywern i na dodatek z pomylonymi skrzydłami, to postanowiłem użyć PC i zrobić z tego pokraczniaka coś fajniejszego. Efekt widac na fotkach.

https://picasaweb.google.com/SMOCZART/Z ... directlink

Ciekaw jestem waszych komentarzy ;)

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

B. fajna dynamiczna poza.Podoba mi się twój pomysł dania mu dodatkowej pary rąk, choć wydawało by się, że takie bajery są bardziej odpowiednie dla chaosu to w twoim wykonaniu wygladą to bardzo efektownie :wink:

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Świetny! Poza dynamiczna, widać, że jest w gotowosci bojowej. Widać też jak potężną istotą jest.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Ale że to nie Dragon tylko paskudny Wywern i na dodatek z pomylonymi skrzydłami,
Nie wiem czy zauważyliście, ale arty zombie dragona w AB wampirów wyglądają dokładnie tak samo... bez przednich łap.
Obrazek

Awatar użytkownika
SMOK

I dla tego jest do dupy bo to Wywern a nie Dragon i tyle na temat :)
Jak by się nazywał zombi Wywern to bym go nie konwertował :)
To że ktoś nie wie jak wygąda smok (90% grafików/filmowców/etc...) nie znaczy że ja mam się z tym godzić i durniasto prztakiwać że jest to smok. Pod tym względem niestety jestem zboczony ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Smok będzie taki, jakiego stworzy go twórca danego uniwersum 8)

Awatar użytkownika
SMOK

Ja się z tym nie zgadzam i wolno mi. Jest wykładnia wyglądu europejskiego smoka. A to że wielu kreatorów różnych universum się tego nie trzyma to tylko dowód na ich ignorancję i brak wyczucia smaku.

Co do universum Warhammera jest dokładna wykładnia jak wygląda Smok a jak Wywern - i tu zarówno malarz artu jak i dłubacz figurasa jak widać są ignorantami do kwadratu ;)

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Fajna konwersja... łapki naprawdę niezłe :) Ja ogólnie podzielam Twoje zdanie co do łapek u smoków ;) Dla mnie to pudełko zawiera dwie opcje sklejenia Terrorgeja... jak się dorobi rączki to będzie Dragon :)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
SMOK

W pudle opcja z Ghul Kingiem jest bardzo fajna, jeśli się na ta bestyje spojży jak na gigantycznego nietoperka. Nawet bez konwertowania prezentuje się bardzo fajnie. Z tego powodu będę musiał zakupić nastepne pudło ;). Bedzie sie tylko prosił o uzupełnienie na podstawce stada nietoperków małych ;)

Awatar użytkownika
SMOK

Jako że za nic nie chiały mi się spodobać nowe VARGHEISTSY do Vamirasków to podumałem troszku posiedziałem pochlastałem i takie oto stworki mi wyszły z pudełka podstawowego. Nie widziałem tych modeli bez przednich łapek, były takie mocno inwalidzkie, nie pod moją wizję. Teraz wyglądają o niebo lepiej. Czekają jeszcze tylko na szpachlowanie i bedzie można malować. Wyszło 6 wzorów z 3 pudełek - bo tylko po 2 pary skrzydeł się nadawały z pudełka (nie lubię lewasów). I jeszcze 3 Crypt Horrory do złożenia czekają. W 6 wzorach jest 6 różnych korpusów :) daóo radę i wygląa bardzo sympatycznie;) zapraszm do komentarzy tu i na FB.

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 28a500d619

ODPOWIEDZ