Sklep wolnocłowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Sklep wolnocłowy

Post autor: cahir »

Mam pytanie - czy można na Okęciu do takiego sklepu wejść ot tak z ulicy i coś kupić? Czy muszę jednak przejść całą odprawę i takie sprawy? Nie msm pojęcia jak to jest, a z chęcią bym coś tam kupił. ;)
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Heinrich K.
Mudżahedin

Post autor: Heinrich K. »

musisz przejść odprawę

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Post autor: Orris »

Oczywiście, że nie. Potrzebny jest bilet lotniczy. Ważne jest też, dokąd lecisz. Jeżeli do państwa w obrębie UE, to nie będzie tak samo opłacalne jak poza Unię. Mimo to, alkohol i tak będzie tańszy niż w zwykłym sklepie.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

To kijowo, może jest ktoś, kto ewentualnie orientuje się czy dostanę tam takie pierdoły, które sprzedawane są np w Niemczech, a u nas ich nie ma? Chodzi o artykuły spożywcze.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Nie wiem, co może być ciekawego, może czekolady? Te niemieckie są całkiem niezłe, a na lotnisku zawsze są produkty na tyle fajne, że aż nadają się na prezenty. Zazwyczaj ludzie kupują w strefie bezcłowej wódkę i tytoń, bo na te zawsze jest największe zapotrzebowanie i najniższa cena w porównaniu do innych sklepów.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Tytoń swoją drogą. 10 paczek L&Mów za 45 zeta? o__0
Chciałem po prostu kupić dziewczynie krem do kanapek Snickers, bo mi ostatnio mówiła, że uwielbiała, a w polskich sklepach go nie ma. Podobno jest w Niemczech, a znajomy mówił mi kiedyś, że sobie właśnie w wolnocłowym kupił.
No chyba, że ktoś ma namiary na takie sklepy?

Awatar użytkownika
Orris
Mudżahedin

Kup sobie bilet lotniczy do Łodzi, kup snickersa i wróć pociągiem :mrgreen:

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Kuwa, dobry pomysł =D Dzięx.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

zobacz w Lidlu kiedyś widziałem

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Na bazarach poszukaj, kupa ludzi wozi z Niemiec m.in. slodycze i proszki do prania i nimi handluje.
marchef w butonierce

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Dobra, poszukam, mam już namiary na Almę, a teraz na Lidla. Aczkolwiek ten ostatni muszę chyba odwiedzić w innym miejscu, bo obok mojego aka nie ma w nim takiego asortymentu.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

W wielu centrach są takie sklepy z żywnością światową i w tych sklepach widziałem ten produkt :wink:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Cytuję: "jeśli chodzi o słodycze zagraniczne to sa sklepy które to sprowadzają. Jeden taki sklep który non stop sprowadza głównie z Niemiec jest w Łodzi na ul.Kurczaki."

Jak coś to ci na mapie pokażę.

W Lidlu bywają słodkości z zagranicy ale tylko w tygodniach tematycznych.
W Almie to raczej przypadek (np. ostatnio nabyłem pianki Hello kitty własnie z Niemiec).

Na Okęciu do sklepu możesz wejść dopiero po odprawie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Reyki, wielkie dzięki. Odwiędzę sklep na Kurczakach =D

ODPOWIEDZ