Marsz na Legionowo 2400

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Re: Marsz na Legionowo 2400

Post autor: Gasior »

zajebisty turniej. dzieki wszystkim, za organizacje i 3 zajebistych przeciwnikow.
krótka relacja
rozpa VC
lord magiujacy z 10 przekazywanego ws
maly wamp z lightem
BSB king - DB
2x30 ghouli
1x12 ghouli
28 GG, z dwurakami i BB
1x3 baty
2x Terror

I. krzysztofem żakiem (bodajże) i jego liz.
3x20 saurusow, 1 terki, 3x chameleony, slan z shadowem, salki, 7 kroxow, veteran i jakies skinkowisko.

lewa flakna to zbior 3x chamy, terki i jedna skinki. 2 terrory podlatuja. na jednego popchniecie i wpdam w chamow, z magi duchy i wpadaja w drugie chamy. drugi terror zakrzykuje 8 z 10 skinkow panika, panikuje rowniez terrki (za stol). a duchy po walce wpadaja w ostatnie chamy.reszta armii napor. krzysztof podchodzi do mnie.
druga tura i gwardia po reformie w kreske z 3 z przodu w magii szarzuje w bok jednych saurusow, plus terror po kancie. ustali, reform gwardia i w jego turze walki dobiajm resztki.po prawiej samotny wrajt przepycha salki. krzysiek w swojej drugiej szarzuje saurusami ze slanem, kroxami i veteranem w jedne ghoule. po walce zostaja dwa. w mojej trzeciej gwardia w owe saurusy ze slanem od boku. jeden terror zakrzykuje veterana poniewaz musial wylaczyc sie z combatu, drugi jedne skinki na tylach wroga, czym panikuje ostatnie saurusy i zbiegaja za stol. w 3 krzysztofa kroje saurusy, slan i kroxy uciekaja. w 4 swojej doganiam slana. krzysiek podaje mi reke bo zostaly mu tylko kroxy, a ja stracilem 1 ghoule.

II. z dawem i jego VC. terrorki maja slabo z ghoulami, takze wpychalem je w kombat tylko do pomocy. daw mial duzo smiecia ktore mi oddawal przez dwie tury (2xpsy i 2 razy baty). poza tym nie mial GG z dwurakami tylko z HW. w dodatku lepsza magia po mojej stronie oraz lepszy WS na lordzie :) (dzieki debek). daw niefortunie sie zastawil i nie mogl wheelowac gwardia, tym samym zaszarzowal na bok GG, ghoulami z 2 baskami i z przodu jedna baza duchow. w mojej turze oczywiscie je rozkrecilem, przy pomocy az zbyt dyzch sil, czyli ghoule na bok, terror na bok, oraz udany time warp na GG. combat reform i moja GG na przeciw jego GG. z tymze moi dobrze ustawieni i rozciagnieci tak zeby nie stykal sie z BSB. pozniej wiadome, dochodzi do walki, on mi z 10 z KB zlozyl, ja mu tez tyle, plus BSB :). prawa flanka zostala zamieciona przez wieksze niz dawa ghoule (duze leczenie i bylo ponad 40) i terrora od boku. w bodajze 5 turze daw mial na stole 20 ghouli z cala arystokracja oddalonych jakies 4 cale od calej mojej armii. udalo mi sie nie stracic ani jednego malego pkt.

III. z fischem i jego lizi.
w pierwszej turze oddal mi za darmi kameleony oraz jedne skinki (terrory)(jak stwierdzil - nawet nie pomyslalem ze ty mozesz do mnie tym isc :D. z magi na pierwszym czarze dwie 1 takze lord nie czaruje. rybka cos tam podlatuje wbija 3 rany w jednego terrora. w mojej terror szarza w skinki - flee, w terki - flee (sa stol).staje tak zeby rybce blokowac jakikolwiek ruch konnica z dwoma veteranami w niej. armia podchodzi. oczywiscie blokuje jakiekolwiek dojscie salek na bok moich GG. z magii niestety zdjalem za duzo terrek z gazow i terror zostaje na pastwe losu przed kawaleria. ta go rozkreca i wpada w GG. tutaj wiadome, on mi troche zabija, a ja go wgniatam w ziemie. na prawej flance, ghoule z wrajtem staly dlugo w walce z salkami, skinkami i samym slanem od boku. gwardia po reformie jest juz bliziutko slana a rybka uzyl juz obu swoich skroli. pozniej drugi terro zakrzykuje kolejne skinki, gwardia zjada razodrona i saurusow. w rybki turze slan nie ma gdzie uciekac i przyjmuje na ryj gwardie, ktora go zjada. w miedzy czasie wybijam priesta z gazow, oraz jakies skinki. rybce na stole zostala jedna salka. ja stracilem oba terrory i ghoule z wrajtem.

jeszcze raz bardzo dziekuje za gre i turniej.
mam wszystkie 3 dyplomy oraz dwa bony :D.
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

pierwszy raz bylem w legionowie i nie zaluje, ze sie tam pojawilem. fajna atmosfera, wiecej miejsca niz na narbutta, jedyny minus temperatura na sali.
dziekuje przeciwnikom za bitwy i Guldurowi za podwozke.

1 bitwa i Sill, nowe ogry, 6 maneateorw w scoucie i ze stubbornem, chodzaca klopa i cannon, 2x3 pieski, mag lord, butcher, firebelly, bsb, 7 ogrow, kilka irongutow.
bylby remis gdyby nie to, ze wysadzilem sobie magiczke z misscasta w 3 turze ;], tak wyszlo 6:14
stracilem magiczke, 2 orly, warhawki i 2x driady, a przeciwnik dzialo (missfire), 7 ogrow i pieski, przyjemna bitwa

2 bitwa, Wiewiór jak dobrze pamietam, bretonnia, pegazista lord, duza sucz, bsb na koniu, kowboj na pegazie, 2 duze lance realmow, mala gralli, 2 trebki, luki, 3x pegazy. zaczynam, bo bretka sie modli, zabijam w pierwszej turze z hody, 20 lukow i bow of loren ze strzalkami bez sejwa jedne pegazy. wildzi na maksa na flance po trebki. bretka podchodzi do przodu. w 2 turze wystawil sie lordem na 5 wayow na bliskim i wiadomo jak sie to skonczylo, wildzi co raz blizej trebkow, jedna lanca odgieta orlem. powinienem zalozyc soczysta maske, ale lanca ktora stala wiekszoscia modeli w lesie ustala, bo doszarzowali tylko wildzi z bannerem na bok, na 6+ nie doszly driady na tyl.
na stole zostal kowboj na pegazie na jednym woundzie, lanca i bsb. ja stracilem niewiele, bo same smiecie, okolo piesciuset punktow. 19:1

3 bitwa i woch Kotleta, kopia rozpiski Duka na ETC. nie mam zupelnie pomyslu jak we maja wyszarpac punkty tej rozpisce. 3 LT, ktorych nie mam jak zabic, 2 silne klocki, dyskowiec i brama co ture. zabilem dyskowca, kb, klocek warriorow i polowke marudow, sam tracac wszystko oprocz wayow, magiczki i lukow. 3:17
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Dobry turniej - pomimo delikatnej obsuwy i czekania z 15 min na 3 bitwe.

Generalnie daliście rade i jak widac Erthshaker wrac do do zabawy :)

Co do bitewek i moego wyniku.

Pierwsza bitwe miałem grać z Trubasem bo dałem mu wyzwanie o rewanż, ale niestety chłopak obowiązkiem organizatorskim musiał pauzować z powodu nieparzystości. =D>
W zamian dostałem WoCh Przemcia => paring podobny podwzględem trudności armii przeciwnej, wiec bardzo sie zmartwiłem.
Przemek miał Dukowa rozpe z różnicą polegająca na tym ze zamaist Lorda na Dysku miał go na koniku.
Pierwsza tura i mag na koniu stojący samopas dostał Banishment - miałem pecha i zadałem tylko jedną rane. Przemek niestety nie wziął sobie tego do serca i nie schował go do oddziału, wiec w 3. turze dostał znowu banishment i siadł.
W kolejnych partiach kolejnym błędem przemka było to że nie chciał szarzować chosenami na 8+ w rydwany, bo bał sie ze spali szarze i utknie z łukami na boku w next turze (genearlanie i tak by utknoł i tak).
Warriorzy Khorna zostaly zmiarzdzone przez 2 swinki (jedna od przodu druga od tyłu) i wsumie naswietliłem Przemkowi 6 ture na co on przytaknoł i skonczylismy bitwe.
Przemek stracił wszystko oprucz bsb, małego maga i wybrańców, a ja Carriony i jedne łuki. 20:0
A sumując gre Przemka: Chłopak zrobił tylko 2 błędy które wymieniłem, a ja robiłem swoje z tym Wochem.
ON PRZEGRAŁ BITWE SAM ZE SOBĄ I ZE SWOIMI KOŚĆMI KTÓRE MIAŁ PO NASZEJ BITWIE WYRZUCIĆ.

Druga bitwa nie była taka słodka DE na smoku.
Pech chciał ze przeciwnik zaczoł - co prawda nic w tej turze mi nie zrobił, ale to zawsze jest jedna tura strzelania mniej do hydry i smoka.
troszke moich błedów spowodowało nie utrzymanie remisu, ale itak uwazam ze 5:15 to dobry wynik przy tym co sie działo na stole.

Trzecia bitwa i Danony
Już sie ciesze na ten paring - szkoda tylko ze nie było GUO, ale zamiast tego były duze cycki i screemery które nic nie zrobiły przez całą bitwe.
Udało mi sie zacząć tak wiec w pierwszej turze wziołem pod ostrzał i magie smietnik jakiego nie brakowało przeciwnkowi.
Z Banishmentu pozbawiłem Horrory levelu i herald musiał spierdzielac w swojej turze do flamerów, gdyz w next napewno by siadł. przeciwnik w swojej podszedł do mnie na ile sie dało.
Kolejna tura i szarza swini na 8+ w duze cycki i drugiej swini w odginajace furie. Carrionami zastawiam Blodki i cosika tam jezcze mało waznego. roche magii gwałcącej demony i strzelania równie dobrego na nie. W cmbaci zjadłem furie a cycki z połowiłem. W sowjej turze przeciwnik rzucił na Cyce brzytwe na ifce i wumie o mal sie nie wysadził, ale niestety rzut na 4+ wyszedł. Na jego nieszczeście swinia dostała tylko 3 rany z S7 i oddała uzyskując remis w combacie.
W next mojej nie udaje mi sie rzucic WS10 I10 ale za to uleczyłem jej 2 rany. comabat z brzytwa spowodował że cycki wbiły 2 rany, a swinia tez dwie i znowu stoimy tele ze ja vs 2 cycki i mam tylko jedną rane.
W 4 turze zastawiłem blodki szkielami, demonetki zastawiłem tytanem a reszta starałem sie wystrzelac i wymagować. Wczesniej straciłem oltarzyk wiec przeciwnik już nie bał sie zbytnio o schowane scrimery, lammery i heralda teczy na jednej ranie. Na koniec 4 tury czyli przed moją 5. sytuaca wyglądała nastepująco:
społowione blodki stały z 2 szkielami, demonetki obrucone gebą w strone oddziału z duzymi łukami, screemery zastawiajace rydwany i swinie przed szarza na blodki. Flamerów zostało na tyle mało że nie przejmowałem sie nimi gdyz mogły bez wikszych problemów siadac z małych pocisków - screemery tak samo. Bloodki miały dostac szarze z oVerruna po screemerach od swini. roblem stanowiły demonetki stojace jakies 8" od łuków, ale było ich tylko 19+ herald wiec mysle ze Banishment plus łuki mogły by to na tyle mocno zgwałcić je ze same łuki by już sobie z tym poradziły bez zadnych boostów.
Suma sumarum wyszedł remis bo musieliśmy jednak skonczyć w 4 turze, ale nie ma tego złego - uwzam tą bitwe za wygraną conajmniej 16:4, ale wynik jest wynikime i na koniec 4. tury było 10:10 z 35pkt przewagi dla mnie :twisted:

20 lokata z jednej strony nie jest zła aczkolwiek ten ostatni paring dla mnie był w sam raz na zajecie miejsca na podjum.

Generalnie wszystkie bitewki bezcisnieniowe i z mega spoko graczami.
Dzieki za mile spedzony czas i dozobaczenia na nastepnym waszym turnieju.

Awatar użytkownika
Sill
Falubaz

Post autor: Sill »

bardzo fajny turniej chętnie wpadne jeszcze raz
pozdrawiam przeciwników

faktycznie Goboss z tym magiem co się sam wysadził to kaszana :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

heh, ja drugą bitwę grałem z kotletem i co zrobił grey seer? W pierwszej turze rzucając trójkę z ruin'a wyszły 2 szóstki i miscast 4. BOOM! :(

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Dzięki Śmiehu kostki juz wylądowały w śmietniku :mrgreen: w sumie miejsce na turniej mega :D gra ze śmiechem bardzo przyjemna poza tymi cholernymi kostkami :mrgreen: mam nadzieje, że dalesze turnieje w legionowie się odbędą :D

Prośba kolega który ma beastmeny na sprzedaż proszę o PW :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Na początek dziękuję organizatorom za świetny turniej =D> Wszystko bardzo dobrze zorganizowane, dobra miejscówka (nie licząc tego że po drugiej bitwie zaczęło robić się duszno :roll: ) no i przyjemna atmosfera.
Dzięki za dobre bitwy i pozdrawiam przeciwników :wink:

P.S. Do kiedy ważny jest rabat w altdorfie ??
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

kombo z fencerami jest dozwolone czy to jeszcze inna kmina?
Obrazek

Joncek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joncek »

Dzięki za turniej znakomite miejsce tylko ten nieznośny upał
komentarz bitew
Zielony 20-0
Brak znaczących błędów z mojej strony przeciwnik miał z kolei koncert słabych rzutów
krasnoludy dla rozpy na black knightach są ciężkim paringiem .
Helion 9-11
Helion proponował mi 11 dla mnie ale zachęcony pierwszym zwycięstwem chciałem sięgnąć
po więcej niż 11 pkt. Straciłem 2piątki minerów klocek rangerów(zostali słabo rozstawienie mój błąd ) i organki zdobyłem park maszynowy i inżyniera.
A.S junior 8-12
Najboleśniejszy cios zadały mi 2 doom divery wymierzony w źle rozstawionego króla
przez zmęczenie i nieuwagę(jestem plewa) zorientowałem się gdzie stoi jak zaczął umierać
zabiłem dwie 3 rydwanów boar boysów z bohaterami i big unów został z niego generał ale
przy moim niezmiernym szczęściu w takich sytuacjach 1 na ranę z armaty +jakieś tam gobliny w 6 turze wybuchło kowadło i nie zebrali się woriorzy uciekając po za stół.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Aron_Banalny pisze:
kombo z fencerami jest dozwolone czy to jeszcze inna kmina?
dozwolone
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Przemcio pisze:

Prośba kolega który ma beastmeny na sprzedaż proszę o PW :twisted:
Zdrajca !!! Challenge !!!

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

Dzięki wielkie za turniej. Atmosfera była bardzo dobra. A walki wymagające.

Ku mojemu zaskoczeniu orki dały radę.

1 mecz z DE.
10-10
Ogólnie zabrakło mi jeszcze 1 tury, abym wybił do końca oddział Black Guardi oraz zabił hydrę - wynik pewnie byłby wtedy 15-5.
Problem stanowili korsarze (30), którzy wpadli w moich big unów, przy pomocy kotła zdjeli mi 3 herosów, jednak black orkowy warboss miał w rękach augmenty nie do odparcia. Doom Diversy zabiły generała dark elfów i zdjęły mały oddział kuszników z czarodziejką. Boleśnie poległy rydwany goblińskie, które po zadaniu impaktów w BG i Wiczki natychmiast zeszły. Popełniłem błąd, i niezwykle kosztownym oddziałem boar boysów zamiast uciekać postanowiłem hydrę przyjąć na klatkę. Niestety chłopcy zadali jej tylko dwie rany, a 600 punktów przepadło.
Szaman orkowy rzucił 2 miscasty pod rząd, i zapomniał 3 czarów [w końcu orki].

2 mecz z krasnoludami
19-1
Skomentuje tak. Rączka gorka popchnęła oddział big unów z 3 herosami + lord tuż przed linie krasnoludów. Wróg zaszarżował. Ten jeden oddział skosił 40 warriorów z dwurakami oraz thanem. Potem podczas pogoni wpadli w klocek 40 longbeardsów z dwurakami + bsb i runelord (bodajże), jednak ich też wdeptałem w ziemię. potem radośnie moi dowódcy zjadali maszynki. Zaskoczyłem się skutecznością tego oddziału.. Szaman na dziku znów poległ jak żeby inaczej, a rydwany goblińskie nawet nie dojechały ( 2 klopy + 2 organki).

3 mecz z krasnoludami.
13-7
Odsyłam do wypowiedzi Jacka92. Dodam, iż mój szaman z powodu animozji musiał stać w miejscu przez 2 tury, a w trzeciej lać moje gobliny xD.
Więc rąsia nie wyszła. Doom Divery zrobiły rzeźnię. Z powodu długiego ostrzału krasnoludów (prawie 5 tur full) żaden oddział poza nocnymi goblinami (fanole) nie doleciał do walki w pełnym składzie. Jednak nawet hordę hammemersów w końcu zniszczyłem po paru starciach z moimi charakterami [ klocek nocnych dobił). Niefart z kowadłem w 6 wybuchło, tak by było pewnie 10-10.

W efekcie 7 miejsce. Rozpiska zdała egzamin. Jestem ciekaw, czy jakiś ork był wyżej (chciałbym porównać rozpy)...

Brak ogrania dał o sobie znać, dodawałem wrogowi punkty za zabitych fanoli + skull takersów. Dziś rano wstając spojrzałem na kodeks i uświadomiłem sobie, że 100 punktów poszło z dymem. Cóż brak doświadczenia. Ale jak na 1 raz zielonymi i tak było nieźle.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 sie 2011, o 09:22 przez Never, łącznie zmieniany 1 raz.
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Never pisze: 1 mecz z DE.
11-9
W pierwszej było 10:10 :wink:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

Dzieki za turniej. Bylo zajebiscie.
Mam nadzieje, ze obylo sie bez przypalow bo miejscowka jest kozak.
Obrazek

Awatar użytkownika
Och Karol

Post autor: Och Karol »

Niestety, jeśli chodzi o tą salę gimnastyczną, to na najbliższe kilka miesięcy odpada - od września zaczyna się remont. Mam nadzieję, że dostaniemy jakąś inną miejscówkę w LO im. Konopnickiej, w innym wypadku będziemy musieli organizować turnieje w MOKu. :cry:
Obrazek

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Lost&Found
Obrazek

Jeśli ktoś poznaje coś swojego kontakt na pw.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

UFFF!

Są i zdjęcia
:)

Zapraszamy do odwiedzenia starej strony i wspominków.

Musimy popracować nad oznakowaniem imprez. :wink:

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

a macie gdzieś dostępne te foty w lepszej rozdzielczości?? jak nie to poproszę na maila helion-merlin@wp.pl
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Och Karol

Post autor: Och Karol »

To i ja poproszę, Stasiu. :)
Wiewioorxd@gmail.com
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ