Arena 2011 BIS, 22/23 X, 2800 pkt. WYNIKI STR 22

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Re: Arena 2011 Bis

Post autor: ksch »

Dobrze, to poprosimy o wpisanie miast z jakich połączenia mamy brać pod uwagę. Oczywiście dla Robsona i Dalmara doliczę ekstra godzinkę :wink: Postaramy się w razie stykowych sytuacji, tak jak napisał Undead, zgarniać Was z dworca.
Knajpę zarezerwuję tą samą. Ucieszą się chyba :mrgreen:

Dmitrij - nie, no aż tak gruba sprawa to to nie jest. 4 kolesi obrzuciło kamieniami autokar, ale nie mam info z którego klubu krakowskiego.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

To jak będzie ta sama knajpa, to spróbuj się dogadać, czy kuchnia nie będzie wyjątkowo dłużej czynna :)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Grichalk pisze:To jak będzie ta sama knajpa, to spróbuj się dogadać, czy kuchnia nie będzie wyjątkowo dłużej czynna :)
Jak będziecie w nocy bardzo głodni to odpale wam grilla jaime coś... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Grichalk pisze:To jak będzie ta sama knajpa, to spróbuj się dogadać, czy kuchnia nie będzie wyjątkowo dłużej czynna :)
A wiesz, że to jest nie najgorszy pomysł :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Z mojej strony na pewno będzie organizacja konkursu malarskiego dla osób które same malują swoje armie, na takich samych zasadach jak w tamtym roku, mam nadzieję że tym razem więcej osób coś bedzie chciało pokazać. Będę się też zajmował jak zwykle oceną malarską. Czasu jest sporo więc radzę dobrze przygotować swoje amie do oceny bo nie będzie takich luzów jak w poprzednim roku. Pokazaliśmy że umiemy zrobić dobry turniej, a teraz trzeba po prostu szlifować jego standard. Picujemy dla Was tereny, więc między nimi niepomalowane ludziki nie mogą się pojawić. Mają być traye, podstawki , itp, itd.

Pzdr

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Dmtrij pisze:(chociaż akurat nigdy Lechiia z Wisla w miłości wielkej nie żyły)
:shock:
Lechia to najlepsza zgoda Wisły od lat.
Akcja z kamieniami to osoby z gorszej strony Błoń oczywiście..
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Akurat wydaje mnie się, że ta zgoda zawsze była śliska... bardzie po Śląskowa (gdzieś kiedys słyszałem że to jeszcze z mroków PRL sie wywodzi) aczkolwiek wiem, że generalnie jestesmy w przyjaźni. I tak słyszałem od ludzi, że to ta gorsza strona Błoni narobiła bałaganu:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Jak widywałem ostatnio mecze Lechii i Wisły, to kibice Gdańska zdawali się bardziej dopingować Wisłę niż swoich.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Zgody
Zgoda z Lechią od 1994 roku, ze Śląskiem również 1994 :)
Trochę zeszliśmy z tematu turnieju :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

tak!
We Wroc czasem may tak ze sie dopinguje Wisłe i Lechie które nawet nie graja :)
wydaje mi się, że mogłem usłyszeć cos o pochodzeniu i historii obu klubów - i wniosek z tego prowadzący, ze to abrdziej przyjaź z wrocławską drużyna łączy Biała Gwiazdę i Władców Północy, niż wzajemna miłośc. tyle:)

@Sevi, zgadza sie. chociaz obawiam się, ze jestem za młody by wtedy już znac się choć troche na układach:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Sevi pisze:
Dmtrij pisze:(chociaż akurat nigdy Lechiia z Wisla w miłości wielkej nie żyły)
:shock:
Lechia to najlepsza zgoda Wisły od lat.
Akcja z kamieniami to osoby z gorszej strony Błoń oczywiście..
Po pierwsze kontroluj bajerę z tą gorszą stroną. Po drugie, to z iloma gośćmi z Lechii gadałeś o swoim klubie? (nie mam na myśli casuali). Dmitrij ma pełną rację. Zresztą zgody nigdy nie były mocną stroną Twojego klubu, o tyle, że jedna zrywana, druga, hm nie wiem czy śliska to dobre słowo, podszyta pewną niechęcią. Za to Unia Was kocha.

Dmitrij - ja pamiętam za drugiej ligi (i Waszej, i Wisły), kiedy kumpel wyciągnął mnie na mecz pomiędzy tymi dwoma zespołami. Śląsk miał wtedy, z tego co ja się orientowałem, bardzo mocną ekipę, Wisła akurat nie przeżywała lat wielkiej świetności (chuligańskiej), i Wasi kibice zrobili zadymę z policją, a Wisła Was nie wsparła. Było śpiewanie "bijemy się u Was, za Was". Nie wiem czy bezpośrednio stąd była przerwa w zgodzie, bo to nie mój konik, ale fakt, że skądś się wzięła.
Co do Lechii to masz przecież cały klimat historyczny - Lechia ikona walki z komunizmem, najbardziej prawicowy klub, a Wisła jakby trochę inaczej. Znaczy no hard feelings, po prostu kojarzyła się z reżimem. I myślę, że to jest jedna z różnic pomiędzy tymi dwoma klubami. Poza tym oficjalnie jest wpytę, ale jak się pogada z ogarniętymi gośćmi z Lechii to coś spod spodu wyłazi, jakaś taka, bo ja wiem - nie tyle niechęć, ale rezerwa. Myślę jednak, że dotyczy to przede wszystkim starszych kolesi, a nie gównarzerii.
Na marginesie dodaj sobie jeszcze Wasze klimaty pod kątem Grabiszyńskiej i roli chuliganów Wisły w tym wydarzeniu. Nie wiem czy Śląsk był z tego powodu bardzo zadowolony. Z drugiej strony o tym co się szykuje raczej wiedział. Zresztą mniejsza.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

Słyszałem, że wybiera się do nas Szczecin - jeśli to prawda to będzie nam cholernie miło. Mam nadzieję, że z Lukasem na czele.
Hej!

Krzysiu cały czas staram się odwiedzić Was:) Ze Szczecina na pewno powinna pojawić się ekipa, ale mój wyjazd stanął pod znakiem zapytania :(
Dzień wcześniej mam konferencję, której jestem organizatorem, a potem bal... nie wspominając, że 22 października mam urodziny :mrgreen:

Zobaczymy jak będzie, ale na pewno będę namawiać Szczecinian na wyjazd!

Pozdrawiam,
Lucas

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

ksch pisze: Dmitrij - ja pamiętam za drugiej ligi (i Waszej, i Wisły), kiedy kumpel wyciągnął mnie na mecz pomiędzy tymi dwoma zespołami. Śląsk miał wtedy, z tego co ja się orientowałem, bardzo mocną ekipę, Wisła akurat nie przeżywała lat wielkiej świetności (chuligańskiej), ......
Pasiasta gnido to nie forum kiboli Cracovii... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lucas pisze:
Słyszałem, że wybiera się do nas Szczecin - jeśli to prawda to będzie nam cholernie miło. Mam nadzieję, że z Lukasem na czele.
Hej!
...22 października mam urodziny...
Kraków to piękne miejsce a my ci takie urodziny zorganizujemy jakich świat nie widział... :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Dokładnie! Zapytaj Zielonego, on Ci potwierdzi że takich atrakcji jak w Krakowie nie ma nigdzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Chłopaki, może skończmy już z tym gadaniem o piłce, bo się robi coraz gorzej.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

ja nie wiem czemu, ale zawsze turnieje w Krk na forum z czasem zmieniają się w gadanie o piłce:)
Ja już wiem, że będę na 100%.
Macie już jakieś wstępne ograniczenia?

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Kończymy się dogadywać i myślę że butan w przeciągu paru dni wrzuci regulamin...

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

ksch pisze:Co do Lechii to masz przecież cały klimat historyczny - Lechia ikona walki z komunizmem, najbardziej prawicowy klub, a Wisła jakby trochę inaczej. Znaczy no hard feelings, po prostu kojarzyła się z reżimem. I myślę, że to jest jedna z różnic pomiędzy tymi dwoma klubami. Poza tym oficjalnie jest wpytę, ale jak się pogada z ogarniętymi gośćmi z Lechii to coś spod spodu wyłazi, jakaś taka, bo ja wiem - nie tyle niechęć, ale rezerwa. Myślę jednak, że dotyczy to przede wszystkim starszych kolesi, a nie gównarzerii.
Na marginesie dodaj sobie jeszcze Wasze klimaty pod kątem Grabiszyńskiej i roli chuliganów Wisły w tym wydarzeniu. Nie wiem czy Śląsk był z tego powodu bardzo zadowolony. Z drugiej strony o tym co się szykuje raczej wiedział. Zresztą mniejsza.
Z całym szacunkiem, ale widzę że nie masz pojęcia o czym piszesz, jak i procentuje pasiasta propaganda którą jesteście karmieni od lat. Byłem na meczach zgodowych zarówno w Gdańsku jak i Wrocławiu i wiem jaka atmosfera panuje, nam też historię mojego klubu, tę prawdziwą, a nie pisaną przez pasiastych historyków. Z mojej strony EOT, bo nie mam zamiaru się napinać.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jest lepiej niż myślałem:)
Pasiasta propaganda, musże to zapmiętać. Sevi, olejmy tema, gadajmy jak dorośli o plastikowych figureczkach:D

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Lucas pisze: ... nie wspominając, że 22 października mam urodziny :mrgreen:
Lucas nie piernicz .. ja mam urodziny 23 X - robimy wspólną imprezę i koniec - czuj sie zaproszony a odmowy nie przyjmuje.

Przekaż Simsonowi że jak nie przyjedzie to straci koszulkę lidera w moim rankingu najsympatyczniejszych bitew w battla ever. :twisted: A farthan ma ze mną auto-czelendż na jakimkolwiek turnieju na którym sie znajdzie. Jak wiemy granie ze mną to darmowe 20 dużych punktów więc niech przemyśli sprawę.

W związku że turniej będzie w moje urodziny przygotuje specjalny urodzinowy stół dla "władców warzywniaka" - a nie tylko "Puchar Diba"
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

ODPOWIEDZ