Garnizon Gorgoth - czyli moje dawi zharr :)
Moderator: esgaroth
Re: Garnizon Gorgoth - czyli moje dawi zharr :)
Czy jestem pierwszy w Polsce?
Moje Chaos Dwarfy z powodu braku pieniędzy oraz dostępności do tego będą wyglądały tak :
Jedno co przeszkadza to słaby pancerz ja na Chaos Armour
wiecej tutaj :
http://underthemountain.wordpress.com/a ... f-mid-nor/
Jedno co przeszkadza to słaby pancerz ja na Chaos Armour
wiecej tutaj :
http://underthemountain.wordpress.com/a ... f-mid-nor/
Miniupdate zakupowy
Krótka recenzja:
Figurki w realu prezentuja sie jeszcze lepiej niż na zdjęciach, pękate, zakute z stal krasnale chaosu . Jakość odlewów rewelacyjna, żadnych niedolewek, faili i tak dalej (jedyna rzecz: czubek jednej glewii niedolany, ale to na poziomie może jednego milimetra)
Cmg jest poprostu przepiękny, na figsach samych w sobie zbyt dużo szczegółów nie ma, nadrabia natomiast głowa czempiona, która faktycznie oddaje klimat kogoś kto ładnych pare lat był regularnie parzony zbroją
Korpusy to tylko dwa wzory, co troche rozczarowuje.
Fireglaives też tylko dwa wzory.
Za to głowy w liczbie sztuk 10 i każda jest inna , sposób montażu rąk, czyli osobno "łokcie" i osobno "dłonie" powoduje, że można spokojnie przekonwertować figsy na modele mające dwuraki.
Podsumowując, bardzo udane figsy, bez fajwerków jeśli chodzi o ornamentyke, ale wystarczy przeczytać fluff na stronce FW, żeby się dowiedzieć dlaczego. Żywica twarda z bardzo wyrazistym odwzorowaniem wszelkich zagłębień i zakamarków. Modele imo pozostawiające szeroko otwartą droge do konwersji. Myślę, ze taka dziesiątkę jak powyższa można spokojnie przerobić przy udziale paru gadżetów z bitsboxa na każdą możliwą wersję infernali; zarówn w wersji hw + sh jak i dwuraki oraz blunderbussy.
Jedyna wada, tradycyjnie w przypadku modeli z WF to c e n a
Krótka recenzja:
Figurki w realu prezentuja sie jeszcze lepiej niż na zdjęciach, pękate, zakute z stal krasnale chaosu . Jakość odlewów rewelacyjna, żadnych niedolewek, faili i tak dalej (jedyna rzecz: czubek jednej glewii niedolany, ale to na poziomie może jednego milimetra)
Cmg jest poprostu przepiękny, na figsach samych w sobie zbyt dużo szczegółów nie ma, nadrabia natomiast głowa czempiona, która faktycznie oddaje klimat kogoś kto ładnych pare lat był regularnie parzony zbroją
Korpusy to tylko dwa wzory, co troche rozczarowuje.
Fireglaives też tylko dwa wzory.
Za to głowy w liczbie sztuk 10 i każda jest inna , sposób montażu rąk, czyli osobno "łokcie" i osobno "dłonie" powoduje, że można spokojnie przekonwertować figsy na modele mające dwuraki.
Podsumowując, bardzo udane figsy, bez fajwerków jeśli chodzi o ornamentyke, ale wystarczy przeczytać fluff na stronce FW, żeby się dowiedzieć dlaczego. Żywica twarda z bardzo wyrazistym odwzorowaniem wszelkich zagłębień i zakamarków. Modele imo pozostawiające szeroko otwartą droge do konwersji. Myślę, ze taka dziesiątkę jak powyższa można spokojnie przerobić przy udziale paru gadżetów z bitsboxa na każdą możliwą wersję infernali; zarówn w wersji hw + sh jak i dwuraki oraz blunderbussy.
Jedyna wada, tradycyjnie w przypadku modeli z WF to c e n a
Progress at any cost Tak powinna brzmieć dewiza CHD Stąd zmiana image'u armii, mnie osobiście odpowiada - powrót do 3 ed, big haty były klimatyczne, ale dość komiczne przyznacie.....
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
Owszem, generalnie podoba mi się maniera GW do przerobienia armii na bardziej, nazwijmy to, poważne. Oczywiście starym modelom nie można odmówić klimatu, ba 3 i 5ed. należą do najlepszych jeżeli chodzi o klimat praktycznie wszystkich armii. Zmierzam do tego, że figurki od FW pasują po prostu do aktualnej konwencji tworzonej przez naszego Genialnego Wytwórcę, co sumarycznie aż takie złe nie jest.
Akurat w temacie wyglądu tych konkretnych modeli (infernal guardów wg fluffu WF), wytłumaczenie jest jasne.Radek pisze:Te z WF jakieś takie dziwne, brody wg. mnie ssą. nie mają też charakterystycznych twarzy tylko metalowe puszki na łbach, WTF?
W związku z powyższym wszystko jaknajbardziej pasuje z wyglądem, chłopaki nie zasługuja na czapyWF na swojej stronie pisze:Unusually the Infernal Guard’s ranks are made up from Chaos Dwarfs from across the Dark Lands to whom some stain of dishonour or failure
has been attached. This is an occurrence which in the utterly merciless and unforgiving society of their dark empire can result from merely being
kinsman to a failed battle commander or the chattel of a fallen Daemonsmith, or may result from such diverse causes as presiding over slaves
who have revolted or a furnace that has exploded through overuse. The humiliation of such dishonour is more than the prideful Chaos Dwarfs
can bear, and for them the Infernal Guard offers the solace of death in Hashut’s grace and also the blessing of anonymity, for upon taking its
oath their names and past kinships are burned away, their flesh seared behind barbed iron and bronze masks affixed to their faces while still
crimson with heat. Only if they achieve great glory is their mask torn off, exposing the scarred and ravaged flesh of the redeemed warrior once
again to the world.
- gerald_tarrant
- Masakrator
Barth, gdzie zamawiałeś swoich Immortali?
bo ja na moją trzydziestkę czekam już, dziękui uprzejmości Monolith Icon ponad półtora miesiąca :/
bo ja na moją trzydziestkę czekam już, dziękui uprzejmości Monolith Icon ponad półtora miesiąca :/
Zamawiałem TUTAJ
Mam znajomego, który regularnie zamawia w MI i ich spóźnianie się to norma , wydaje mi się, że oni poprostu niektórych rzeczy nie mają na magazynie tylko zamawiają jak im sie uzbiera odpowiednia ilość zamówień.
Co do wspólnego zamówienia z WF to ja dalej jestem chętny tylko czekamy na booka, tak?
Mam znajomego, który regularnie zamawia w MI i ich spóźnianie się to norma , wydaje mi się, że oni poprostu niektórych rzeczy nie mają na magazynie tylko zamawiają jak im sie uzbiera odpowiednia ilość zamówień.
Co do wspólnego zamówienia z WF to ja dalej jestem chętny tylko czekamy na booka, tak?