Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Nie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Nie musi w nim siedzieć czy nie może opuścić. A jeżeli to drugie to na jakiej podstawie? Odpowiedź w stylu "bo tak wszyscy grają" mnie nie satysfakcjonuje-póki co nie znalazłem w zasadach nic, co zabraniałoby odłączyć się hadze od kotła.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Ponieważ jest obsługą maszyny, a ta nie może odłączać się od machiny, co masz opisane w RB.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Bananovitch
- Chuck Norris
OK, jest to jakiś argument. Dzięki Damik.
Hej,
Czy ktoś już ma złożonego nowego smoka: Dark Elf Dreadlord on Black Dragon ?
Ile ma wysokości od podstawki do najwyższego elementu ?
Jaki jest rozstaw skrzydeł ?
Przed kupnem chciałbym oszacować czy zmieści mi się w walizkę czy też będę musiał coś kombinować...
Pozdrawiam
Przed kupnem chciałbym oszacować czy zmieści mi się w walizkę czy też będę musiał coś kombinować...
Pozdrawiam
Co sądzicie o dawaniu Ring of Darkness magiczce?
Daje jakąś tam ochronę w CC no i przy strzelaniu ona i oddział nieźle są chronieni.
A teraz jak Maneaterzy mają zasadę sniper to na pewno na ogry to podstawa będzie.
Daje jakąś tam ochronę w CC no i przy strzelaniu ona i oddział nieźle są chronieni.
A teraz jak Maneaterzy mają zasadę sniper to na pewno na ogry to podstawa będzie.
fakt ale różnica jest tak niewielka, że moim zdaniem nieopłacalna...Crane pisze:to racja, a poza tym oddział jest chroniony a nie tylko ona
Przyjmijmy oddział z BS 3, dla nich to raptem -1 do hita, od 4 to wzrasta do -2, niby sporo, ale magiczka z reguły nie siedzi w małym klocku, więc ewentualne straty są wliczone w cenę...
Teraz CC, wpada oddział z 4 WS (naszą magiczkę trafiają na 4), po obniżeniu WS do 2 nadal trafiają ją na 4, przy WS5 trafienie spada z 3 na 4+, a jak już trefią to na zranienie już przeważnie na 2+
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
A pamiętać trzeba też o magii, temu moim zdaniem ward więcej warty od ringa, ponieważ Magiczka ważniejsza niż ewentualne straty z shotingu
P.S. Andrzej ogromna różnica kto rzuca, bogowie kości sprzyjają tylko jednemu graczowi w danej chwili (oby mi), a Los to już zupełnie sam sobie sprzyja wyłącznie
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Triclinium Thoruniensis
Mam nadzieję, że mogę używać lancy- deathpiercera w kolejnych turach walki jako, że to magic weapon - mimo zasady iż lancy używa się tylko przy szarży a potem używa się już hand weapon w kolejnych turach walki?
Am I right?
Am I right?
Podbijam pytanie. Z góry dzięki za infoironhead pisze:Hej,
Pozdrawiam
- Bananovitch
- Chuck Norris
Głupie pytanie-na jakich podstawkach są harpie? 20 czy 25mm?