Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Myślałem na 1600 pts aby wziąć seera jest to opłacalne ze względu na magie czy lepiej np mieć furmankę czy co?
Małe pytanie,
co sądzicie o DOOM-FLAYER jeśli chodzi o 8 edycje ? W AB jest napisane, że można wrzucić do oddziału i tyle wiem o tej kuli .
co sądzicie o DOOM-FLAYER jeśli chodzi o 8 edycje ? W AB jest napisane, że można wrzucić do oddziału i tyle wiem o tej kuli .
Grałem kilka bitew na 1500 pkt zazwyczaj na furmanie i furmana nie była zła, tylko że zazwyczaj większość czarów przeciwnika wchodziła. Jak raz grałem na seerze to mi wybuchł w pierwszej turze przy rzucaniu zakazu latania z 3 kostek.Lazur pisze:Seer jest lepszy
Jest też 1 sprawa - z furmaną jak trafisz na krasie lub imperium to furmana całą grę praktycznie stoi za domkiem/obeliskiem, a seer daje możliwość naporu mimo dział przeciwnika i przeżywalność generała jest wyższa
od tego jest storm banner manGoglem pisze:Grałem kilka bitew na 1500 pkt zazwyczaj na furmanie i furmana nie była zła, tylko że zazwyczaj większość czarów przeciwnika wchodziła. Jak raz grałem na seerze to mi wybuchł w pierwszej turze przy rzucaniu zakazu latania z 3 kostek.Lazur pisze:Seer jest lepszy
Jest też 1 sprawa - z furmaną jak trafisz na krasie lub imperium to furmana całą grę praktycznie stoi za domkiem/obeliskiem, a seer daje możliwość naporu mimo dział przeciwnika i przeżywalność generała jest wyższa
ja jak gram na 1500 lub 1600 pkt to zawsze mam fumane i prista na 2 lvl
zawsze mi wystarczał
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
tylko że storm może działać a armaty i tak mogą wystrzelić
Nie do końca tak. Działał przez 3 tury w których abomke i tak mi zabili z magi+maszyn które mogły strzelać a dzwon miałem zasłonięty aż do momentu gdy 4-tej go odsłoniłem od razu seer spadł z canona....Pedros pisze:Zależy dla kogo. Mi np. Storm Banner działa 1 turę przeciwnika i czasami również jedną moją. Ale np. Trubasowi działał przez całą bitwę z imperium ;P
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Czy jeśli elektryk siedzi w slejwach i slejwy są w combacie to można strzelać do przeciwnika z którym walczą? czy elektryk skutecznie to wyłącza?