rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
grałem na różnych noblach, na orłach, na koniach, ale ten wydaje mi sie ze jest najbardziej wszechstronny, a w bitwie z VC zawsze poluje na eteryki i przewaznie mu sie to udaje 

dobra, zapomniałem o magicznych atakach bo nie mam w grupie VC

tego nie zrozumiałem, czemu tak myślisz?Semi pisze:proste ze save 1+ >>> od 2+ i warda na 5+
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Eh chłopaki, że się Wam dalej chce wystawiać tych kowboi
Jeżeli już koniecznie musiałbym na takim grać, to wziąłbym tego:
Chociaż co to w ogóle za pomysł, żeby BSB wypuszczać z oddziału?

BSB 198
- Barded Steed, Dragon Armour, Shield, Great Weapon
- Guardian Phoenix, Helm of Fortune
Chociaż co to w ogóle za pomysł, żeby BSB wypuszczać z oddziału?

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Gram na BSB kowbojach i super się sprawdzają. Długo grałem na takim panu (w tym DMP):Andrzej pisze:Chociaż co to w ogóle za pomysł, żeby BSB wypuszczać z oddziału?
a teraz w fazie testów gram:Noble (BSB)
Barded Elven Steed, Dragon Armour, shield, GW, Helm of Fortune, Opal Amulet
Noble (BSB)
Barded Elven Steed, Dragon Armour, Radiant Gem of Hoeth, Charmed Shield
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...

Arcymag 4lev-sigil of asuran,loremaster cloack 340 high magic
Prince-Armour of Caledor, raditan gem of hoeth,dawnstone, GW 257 death
Mag 2lev-seerstaff, ironcourse icon 170 haeven
Noble-bsb,banner of sorcery,GW,HA 172
10 archers 110
10 archers 110
22 archers muz,ethernal flame banner 272
10 spearman 90
10 spearman 90
G Eagle 50
G Eagle 50
G Eagle 50
G Eagle 50
30 white lions-muzyk,czempion, amuleth of light 483
RBT-100
euro 2400
Założenie jest proste, mam 8 tanich wystawień zanim wchodzą WL z dużymi łukami i RBT. WL z herosami mają się nie bić, ale wejść w miejsce z którego będą mogli dowolnie rzucać swoje zaklęcia, nie narażając się na grupową szarżę/templatowanie zionięciami. ku temu ma pomóc 4 orły. Jestem ciekawy jak zadziała, muszę potestować
Zastanawiam się jeszcze nad lorami, generalnie ma być pociskowo,aczkolwiek duży narazie ma tradycyjne high magic, boję się dużych lataczy, a one się boją kasowania przedmiotów. Lord napewno death. Zastanawiam się nad zmianą dużemu heaven, a małemu fire/metal, lub innej maxymalej magicznej rozpierduchy. Muszę pokminić i troche tym pograć.
Up. pod euro
Prince-Armour of Caledor, raditan gem of hoeth,dawnstone, GW 257 death
Mag 2lev-seerstaff, ironcourse icon 170 haeven
Noble-bsb,banner of sorcery,GW,HA 172
10 archers 110
10 archers 110
22 archers muz,ethernal flame banner 272
10 spearman 90
10 spearman 90
G Eagle 50
G Eagle 50
G Eagle 50
G Eagle 50
30 white lions-muzyk,czempion, amuleth of light 483
RBT-100
euro 2400
Założenie jest proste, mam 8 tanich wystawień zanim wchodzą WL z dużymi łukami i RBT. WL z herosami mają się nie bić, ale wejść w miejsce z którego będą mogli dowolnie rzucać swoje zaklęcia, nie narażając się na grupową szarżę/templatowanie zionięciami. ku temu ma pomóc 4 orły. Jestem ciekawy jak zadziała, muszę potestować

Zastanawiam się jeszcze nad lorami, generalnie ma być pociskowo,aczkolwiek duży narazie ma tradycyjne high magic, boję się dużych lataczy, a one się boją kasowania przedmiotów. Lord napewno death. Zastanawiam się nad zmianą dużemu heaven, a małemu fire/metal, lub innej maxymalej magicznej rozpierduchy. Muszę pokminić i troche tym pograć.
Up. pod euro
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2011, o 22:51 przez Belaner7, łącznie zmieniany 2 razy.
fajnie że ktoś jeszcze w ogóle kmini coś nowego, na dodatek tak egzotycznie
no i jak piszesz euro to rób pod euro 
Jeśli przyjąć Twoje założenie że WL i bohaterowie się nie biją to chyba ciężko Ci będzie tym zebrać jakieś poważniejsze punkty, samą magią i 40 łukami tego nie zgarniesz. Najtrudniej by się tym chyba walczyło z WoCHem z uwagi na duży AS no i brak antymagii. Nie widzę też jak można wyciągnąć tym coś więcej niż remis z krasnoludzkim gunlinem.

Jeśli przyjąć Twoje założenie że WL i bohaterowie się nie biją to chyba ciężko Ci będzie tym zebrać jakieś poważniejsze punkty, samą magią i 40 łukami tego nie zgarniesz. Najtrudniej by się tym chyba walczyło z WoCHem z uwagi na duży AS no i brak antymagii. Nie widzę też jak można wyciągnąć tym coś więcej niż remis z krasnoludzkim gunlinem.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Imo 1 klocek do walki to o wiele za mało. Takie np skaveny zapchają Ci go slavami, a po reszcie się przejadą. Podobnie, jak wiele innych armii...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Zależy od wystawienia. To jedno z istotniejszych rzeczy w grze tą rospiską. Cała gra będzie dość niekonwencjonalna, dużo odginania/spierdalania, strat w śmietniku się nie da uniknąć, po to jest go dużo i jest tani. 1 slavów się nie boję, a wszystkie napewno nie będą się pchać w róg gdzie są WL. Skavy nie należą do miłych przeciwników, ale bardziej bałbym się ich mając standardową rospę.
Pogram, bo się podjarałem
napiszę co wyszło
Pogram, bo się podjarałem

Napisz, napisz. Ale obawiam się, że w pewnej chwili po prostu braknie Ci odginaczek i miejsca do spierdalania 

Rozpa na najbliższy turniej (1800pkt). Ograniczenia: max. 2x ten sam specjal, 1 slot rare, magia jak w ojro.
Lords
Archmage lvl4 (General) - Silver Wand, Ring of Fury, Loremaster's Cloak [Lore of High Magic]
Heroes
Mage lvl1 - Annulian Crystal [Lore of Metal]
Noble (BSB) - Radiant Gem of Hoeth, Charmed Shield, Dragon Armour, Barded Elven Steed [Lore of Death]
Core
25x Spearmen - FCG
20x Spearmen - Ch, Sb
Special
10x White Lions - Ch, M
20x White Lions - Ch, Sb, Banner of Sorcery
Tiranoc Chariot
Rare
Great Eagle
Lords
Archmage lvl4 (General) - Silver Wand, Ring of Fury, Loremaster's Cloak [Lore of High Magic]
Heroes
Mage lvl1 - Annulian Crystal [Lore of Metal]
Noble (BSB) - Radiant Gem of Hoeth, Charmed Shield, Dragon Armour, Barded Elven Steed [Lore of Death]
Core
25x Spearmen - FCG
20x Spearmen - Ch, Sb
Special
10x White Lions - Ch, M
20x White Lions - Ch, Sb, Banner of Sorcery
Tiranoc Chariot
Rare
Great Eagle
I love this game...
I love this game...

High magic sporo traci na swojej użyteczności gdy nie masz strzelania, bo wtedy z zamiast jednego z dupy czaru masz dwa. Noble z deathem już nie jest taki zajebisty jak prince, ale ok, coś tam może zrobić. Ale rydwan musisz zamienić na wiecej WL, nie ma szans się spłacić. No i 2 orły>1 orzeł 

No co ty załoga Tiranoca będzie zasypywać strzałami wroga. A serio to klątwę będę oczywiście odrzucał, a stubborn imo może się przydać jeśli dojdzie do combatów (jest rydwan, są włócznie)
Dwóch orłów nie wystawię bo takie ograniczenie turnieju, a rydwan ma spełniać rolę (niestety) droższego orła (można pokusić się o ER ale rydwan imo podobny ma potencjał).
Jasne, ale na te punkty wolę upchać Arcy jednak, niż średnio nadającego się do walki Princa ze snajperą.Andrzej pisze:Noble z deathem już nie jest taki zajebisty jak prince
Dwóch orłów nie wystawię bo takie ograniczenie turnieju, a rydwan ma spełniać rolę (niestety) droższego orła (można pokusić się o ER ale rydwan imo podobny ma potencjał).
I love this game...
I love this game...

Zobaczę jak się będzie spisywał. Na ER grałem, więc pora potestować rydwan. Zobaczymy również eksperyment z BSB (na ostatnim turnieju wciągnął dwóch generałów na 3 bitwy), ale teraz wyjazdowy tur z bardziej wymagającym przeciwnikiem. A Ty Andrzej obiecałeś nas odwiedzić, więc szykuj się na październik 

I love this game...
I love this game...

Jak tylko będzie fajny format, to czemu nie
Macie już jakieś ogłoszenie czy coś?