Silesian Un-Limited Tournament II, Master 17 - 18 IX, 2600
-
- Mudżahedin
Re: Silesian Un-Limited Tournament II, Master 17 - 18 IX, 26
mam nawet makiete orczego fortu! tylko, ze podstawka to jakies 25x25 cali, ale to chyba nie klopot!
już mu ją prawie złożyłem, jeszcze nauczymy go z Lidderem co to 8 edycja i wygra tego mastera;p PS pożyczymy 2 manglery;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Jeśli ktoś rzeczywiście przyjedzie z domkiem to niech ma na uwadze, że ma on być wielkości dużego wzornika.
nauczymy go, co to prawdziwe życieDurin pisze:nauczymy go z Lidderem co to 8 edycja
Czy musi być oryginalnych, nieproksowanych rozmiarów? Tzn. skoro na każde piętro domku przypada 5 strzelców to aby strzelało np. 60 modeli to domek musi mieć 12 pięter z oknami?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
chodzi mi o to, aby nie przesadzać z rozmiarami, ani w jedną ani w drugą stronę. Domki wielkości paczki zapałek i talerzy kuchennych będą ściągane.
tylko 12 pięter?Karli pisze:Czy musi być oryginalnych, nieproksowanych rozmiarów? Tzn. skoro na każde piętro domku przypada 5 strzelców to aby strzelało np. 60 modeli to domek musi mieć 12 pięter z oknami?
słyszałem o innych pomysłach
ale jak tu zrobić i przetransportować SkyTower
A domek w kształcie półksiężyca, co by se można za nim schować, dajmy na to, 5 PG z BoS i orła?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Wszystkie domki mają dwa piętra. Wieża musi wielkością przypominać wieżę z GW. I musi być estetyczna - wszystki chatki, kartonowe pudełka i inne byle jakie konstrukcje również znikają ze stołu. Żeby nie było niespodzianek, jak jakiś pseudo-deathstar wyląduje na środku stołu bez osłony.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.